Zvýšení tlaku ve 30. tt. Máte zkušenost?

markytkynka
23. dub 2022

Ahoj... Celé těhu si měřím TK doma kvůli syndromu bílého pláště... jsem teď ve 30.tt a už čtvrtý den za sebou si naměřím hodnoty kolem 120/90, 125/95 ...do té doby jsem si měřívala 115/75, 120/80... U prvního screeningu mi vyšlo vysoké riziko preeklampsie - nejspíš kvůli obezitě, takže beru od 16.tt Anopyrin 1,5 prášku... Otoky nemám, bílkovina v moči na poslední kontrole před 14 dny nebyla - teď nevím... Občas mě slabě pobolívá poslední dny hlava a často mě pálí žáha, jinak taky žádné obtíže nepozoruji... Teď v pondělí se chystám na gynekologii za včasu (..do další plánované prohlídky čekat nechci - tu nám až v půli května..), ale mám teda strach co mi řeknou a co se s námi bude dít... Všude jen čtu, jak byly ženy s vysokým tlakem hospotalizovány v nemocnici až do porodu...to psychicky nezvládnu, to jsou 3 měsíce..celou dobu žiju s tím, že budu rodit ambulantně a nebudu ani na oddělení šestinedělí, když to nebude kvůli mě či mimi potřeba... Nemocnice nesnáším, mám z nich panickou hrůzu.. týden, dva bych asi nějak zvládla, jen kvůli malé v břichu, kterou moc miluju a na kterou se hrozně těšíme, ale dýl by to pro mě byl fakt neskutečný nápor... Najdu tu někoho, komu se kolem toho 30.tt také začal zvedat tlak a podělí se o zkušenost co následovalo? Děkuju :(

tasimia
23. dub 2022

@markytkynka já. Akorát jsem se musela více hlídat, vyšší tlak jsem měla vzdy když jsem rychleji chodila a takové, takže ráno vysoký a za 20min už v pořádku..Neměla jsem ho stále. Samozřejmě na konci v 38tt při císaři, jsen měla teda tlak, co jsem myslela že neexistuje.
Každopádně pokud ho budeš mit vysoký tlak, raději bych byla v nemocnici a hlídaná, preeklampsie neni sranda, může dojít k tomu, že bude špatná placenta a takové.
Samozřejmě nemusí..
Motání hlavy taky není zrovna nic moc, můžeš spadnout, bouchnout se.
Ale zkus být klidná, stres tomu všemu moc nepomáhá.
Hlavně taky je třeba si měřit ten tlak úplně, ale úplně v klidu.

lenkalubina
24. dub 2022

Víc vás budou hlídat...můžete to mít prostě psychické..taky to tak mám. Zkuste zaměstnat myšlenky něčím jiným...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru