Preeklampsie. Zkušenosti? V jakém týdnu? Jaké byly následky?

2. říj 2020

Ahoj holky, jsem ve 24 týdnu těhotenství a ležím v nemocnici s vysokým tlakem a tvrdlo mi břicho. Dostávám magnezium do žíly a to mi pomohlo na břicho. Tlak mi snižují léky. Pořád slyším, že mi hrozí preeklampsie. Četla jsem si o tom plno článku.ale pořád to nějak nechápu. 😞 Pochopila jsem z toho, že bych měla mít ještě otoky a bolesti hlavy a bílkoviny v moči a to nemám nic z toho. A také že je to ohrožující jak pro matku tak i pro dítě. Setkala jste se některá s touto nemocí a v jakém týdnu a jaké byli následky? Mám z toho teď hrůzu.

pajiskazemlyna
2. říj 2020

Já jsem měla preeklampsii v pozdním stadiu těhotenství. Měla jsem tlak 170/100, bílkovinu v moci na 2 krizky, otoky, ze jsem se nevešla do jiných bot než do crocsek (byl unor) a za týden jsem přibrala 3kg, takže bylo jasno.. porod se hned vyvolal, ale já jsem byla přesně v termínu ... všechno bylo v poradku s malou i se mnou. Je opravdu potřeba to hlídat a dávat pozor na všechny ty příznaky vypsané výše. Je dobre, ze jsi v nemocnici!!!! Hlavně hlas, kdyby te začala bolet hlava a kdyby bylo cokoliv jinak, než jak jsi teď zvykla ... jste s miminkem pod dohledem, určitě to bude v pořádku!!!!! Držím pěsti ❤️

kelerub
Autor odpověď smazal
Zobraz
lida9
2. říj 2020

Drzim palce at vse dobre dopadne, stres nepomaha a googlit taktez moc na psychice neprida🙂 Verim, ze jses v dobre nemocnici a lekari vi, co delaji a pohlidaji si te🙂 Nohy nahoru a uzivej si ,, wellnes ,, pobyt v nemocnici, kdy nemusis varit, prat, uklizet😀

takyjedna
2. říj 2020

Tak bud rada, ze mas zatim,,jenom" vysoky tlak. Kdyby jsi byla jeste otekla s bilkovinou v moci, to by byl ve 24t hodne velkej pruser... Mela jsem preeklampsii, ale pozdeji. Začalo to nekdy po 36tt, oteklé nohy, vyssi tlak, a slo to hodne rychle.. Ve 38tt uz jsem byla otekla i v obliceji, ruce jak dve lopaty, porod mi vyvolávali a dal te nebudu strašit.

tasimia
2. říj 2020

V 38tt, vysoký tlak, bílkovina takže vyvoláváni, ale já na ti brala od 13tt prášky.. Měla jsem oteklý i nos, rty, nohy,ruce...Jinak kamarádka preklampsii měla taky a v pořádku a porodila přirozeně, vůbec se neprojevila. Takže se neboj vše dobře dopadne.. já si zakázala cokoliv číst, protože pak mě to strašilo.
Jinak můžeš mít preklampsii, ale nemusíš mít otoky ani bílkovinu. To se může projevit právě později,proto tě hlídají.

autor
2. říj 2020

Jo díky holky. Já sem na jednu stranu ráda, že tu jsem.. Jinak ten tlak já to mám dedicny od tatky, dědy.. a léčím se s tím už dyl. Měla jsem ho vysoký i před těhotenstvím, tak to je taky teda plus v uvozovkách , že to neni zpusobeny v těhotenství. Akorát teď mi letí nahoru pomalu, tak mi ty léky přidávají. Jinak doma se taky Měřím dvakrát denně tlakoměrem a beru GODASAL a magnezko.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru