Holky máte s tím některá zkušenost? Mám zácpu a dneska mi doktor řekl že se mi zdracuje čípek. Jsem 21+3 a mám strach. Co Vám nejvíc pomáhalo od zácpy? A máte s tím některá zkušnost?
a jinak všechnov pořádku?
@vendula710 Jo, v pořádku, po porodu se to časem vždy samo upravilo, ale trvalo to docela dlouho. Po druhém porodu mi dávali v porodnici lactulozu a ta mi vždy pomohla hned. Po prvním porodu mi nikdo nic neporadil, takže jsem si brala čípek, ale lactuloza byla lepší.
@vendula710 mne ta laktuloza nedelala dobre na zaludek, tak kdyz mam problem, tak glycerinovy cipek
@vendula710 Taky mě trápí zácpa od počátku těhotenství. Švestky, kefíry, nic nepomáhalo a nepomáhá. Cpala jsem do sebe jogurty, ovoce, prostě veškerou vlákninu jak to šlo a nic. Vypiju denně i 3l vody a taky nic. Pak mi začalo tvrdnout břicho, začala jsem pít magnézko a ejhle, jdu po něm kdy ne každý den, tak obden 🙂
zkus určitě magnezium. Minimálně nebude tolik tvrdnout břicho a to zpomalí čípek. Mně se tedy zkracuje až od 27.tt a dostala jsem i utrogestan na noc. Mně na zácpu pomáhají jedině hrušky. Jinak nám radili ten glycerinový čípek, ale zatím jsem ho nepotřebovala.
čípek jsem taky měla ale ten mi vůbec nepomáhal ...☹
Mě pomohlo lněné semínko do jogurtu , ale musí být mleté ! Jinak je to na nic 🙂 Manžel mi ho koupil ve zdravé a fitness výživě , balíček na 10 dní vyšel cca na 40 kč. A moc mi to chutnalo , byly tam totiž i přidány mleté ořechy , a trochu skořice. 🙂
@vendula710 me teda taky pomohlo magnezko ve vysokych davkach - konkretne magnosolv ale ten je myslim pouze na predpis a neni primarne lroti zacpe. Me ale nic jineho nepomohlo
@vendula710 Kup si psylium, je to přírodní vláknina a je to super. Pije se ráno na lačno a druhý den už poznáš výsledek.
Ahoj já ležela ted v nemocnici a taky mám zácpu tam mi dávaly projímadlo jednou za 3 dny 20 kapek a funguje to krásně Regulax
Me gynekolozka poradila laktulozu a zabrala hned. U horciku mi rekla, ze pokud nejsou problemy s tvednutim briska, užívat ho nemám, muze totiž i škodit.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@vendula710 Se zácpou v těhotenství mám bohužel bohaté zkušenosti. Čípek se mi ale nezkracoval. Pomáhaly mi švestky, třeba i sušené. Pila jsem kefír. Pak nám radily na předporodním kurzu jíst lněné semínko. Dávat třeba do jogurtu, nebo ho nechat na noc ve vodě a pak ráno vypít, ale to mi nechutnalo, zvedal se mi z toho žaludek, takže jsem ho neužívala. Jíst hodně vlákniny, dost pít a vyhnout se sladkostem. Snažila jsem se, ale stejně jsem měla ve finále zácpu a hemeroidy k tomu. Držím moc moc palce 😉