Zácpa v těhu - jaký přípravek fakt pomáhá?

ruzicka06
24. zář 2018

Ahojky. Nejsem určo jediná, kterou v těhu trápí tento problém...jsem 19tt a občas, když mě potrápila zácpa, pomohlo mi psylium (sypala jsem si ho do jogurtu) příp. čípky a vždy to třeba do 2 dnů zabralo. Ale teď od minulého týdne mi ani jedna z těchto věcí moc nepomohla. Přísun tekutin mám dost, zeleninu a ovoce se také snažím jíst. Prosím tedy o rady, který přípravek vám fakt skutečně pomáhal v těhu při zácpě. Děkuji za všechny rady!

klea81
24. zář 2018

Pohyb nějaký máš?

legelata
24. zář 2018

Zkus Duphalac.

cinam
24. zář 2018

Já nechtěla brát léky, tak jsem začala jíst víc ovoce a zeleniny a k tomu každý den hrnek kefiru. Předtím jsem nebyla na velké klidně 5 dní v kuse a tohle mi fakt pomohlo. Jo a taky kafe mi celkem pomáhá.

ruzicka06
autor
24. zář 2018

@klea81 Ano, pohybu mám poměrně dost.

ruzicka06
autor
24. zář 2018

@cinam Ovoce a zeleninu jím. Kefír zkusit můžu, díky! Kafe mi taky pomáhalo dřív na to. Je fakt, že teď ho moc nepiju, nemám na něj totiž moc chuť ☹ Ale asi se k tomu zas zkusím vrátit.

zuzangel
24. zář 2018

@ruzicka06 zkus svestkovy kompot, a v tuto dobu by urcite sly i hrozny, klidne si z nich udelat parkrat dene jen stavu. Snad to brzy prejde 😉

misak48
24. zář 2018

@ruzicka06 mě teda opravdu pomohlo brát probiotika. Chvíli sice trvá než zaberou, ale při pravidelném brání je pak už ta pomoc trvalá...

ruzicka06
autor
24. zář 2018

@zuzangel Švestkovým kompotem jsem se cpala skoro celý víkend ☹ Hrozny ale zkusit můžu taky.

ruzicka06
autor
24. zář 2018

@misak48 Díky!

jancabr
24. zář 2018

Lactulosa - prodávají v lékárně. Trpím na zácpy celý život a tohle jediné mi pomohlo. Jednou jsem dokonce snědla několik kousků melounu, čtvrt kila třešní, zapila to acidofilním mlékem a nic 😂

aklin
24. zář 2018

Na zacpu mi pomahalo psyllium. Zarucene jsem kazdy den litala. A jeste je dobre dat si po ranu hrnek teple vody.

linee
24. zář 2018

hylak forte.pomohl mi i po porodu,kdyz nepomahaly glyc.cipky ani lactulosa.jen nekomu chut nesedne.je hodne kysely.

adau
24. zář 2018

Lnene seminko. Rano rozdrtit, vypit s teplou vodou s trochou oleje (a treba citronem, at to neni takovy humus), ke snidani oves.

mattonimeloun
24. zář 2018

Ahoj , tak mě na zacpu pomohl
Lepicol + , poradil mi to můj dr. , měla jsem taky problém , že jsem nebyla třeba i 5 dní 😕 už užívám druhé balení , vmíchám buď do jogurtu nebo do džusu. Chuťově je to není dobré , ale mě to teda pomohlo.

ruzicka06
autor
24. zář 2018

@jancabr Jo lactulosa sirup mi doporučila teď kámoška, prý jí to v těhu jako jediný pomohlo.

ruzicka06
autor
24. zář 2018

@aklin Tak psylium mi ze začátku v těhu taky pomáhalo. Dávala jsem si to do jogurtu a zabralo to. Ale teď mi to nějak nefunguje už ☹

ruzicka06
autor
24. zář 2018

@linee Díky za tip!

ruzicka06
autor
24. zář 2018

@adau Ano, budu muset začít více kupovat tmavý pečivo se zrním a podobný věci ☹

jancabr
24. zář 2018

@ruzicka06 u mě ale třeba zvýšený přísun vlákniny znamenal ještě větší "zabetonování". A to jsem samozřejmě logicky zvedla přísun vody, aby to fungovalo. A stejně nic. Prostě mi to tělo zareagovalo uplně opačně a já nebyla na záchodě třeba 5 - 6 dní. Hrůza. Vyzkoušej a uvidíš. Hlavně ať je brzy vše v pořádku 🙂

ruzicka06
autor
24. zář 2018

@jancabr Tak kámoška mi dala zbytek toho sirupu Lactulosa, co měla doma, tak ho zkusím. Snad to zabere, příp. bych zkusila i jiný věci, co holky tady psaly. Nerada bych dopadla jak před x lety, že jsem kvůli zácpě (po střevní viróze) skončila na pohotovosti (to už byly fakt velký bolesti břicha), kdy mi museli dávat klystýr...😞

markal1
24. zář 2018

Mě pomáhá ovoce a mléčné nápoje. Poslední dobou jablečný mošt. Máme domácí

ruzicka06
autor
24. zář 2018

@markal1 Ovoce a zeleninu jím poměrně dost. Mošt mám také ráda, jen ale když od někoho dostaneme ☹

jana4321
24. zář 2018

Ahoj já používám Duphalac a pak piju gravimilk. Hodně na to trpím a tohle mi pomáhá. Ale žádná sláva. I přes to jdu jednou za dva dny.

ruzicka06
autor
25. zář 2018

@jana4321 Tak jednou za dva dny to je docela normální bych řekla.

jana4321
25. zář 2018

@ruzicka06 jo jsem za to ráda. Chodila jsem jednou za 6 dnů třeba. Hruza. Tohle mi pomohlo

katkatomaskova
25. zář 2018

Sušené švestky - naložit do čisté vody, nechat trochu "rozmočit" a vypít šťávu a sníst je 🙂 Doporučuju nenakládat celý pytlík :D Ony jak naberou vodu, tak jsou pak ještě hutnější, a nedá se to všechno sníst naráz. Vydá to tak na 3x ten pytlíček 🙂

katkatomaskova
25. zář 2018

I když vlastně... Teď rostou, takže s chutí do čerstvých 🙂

ruzicka06
autor
25. zář 2018

@katkatomaskova V neděli jsem snědla skoro celý švestkový kompot a nepomohlo to ☹

hojda
25. zář 2018

Nebereš náhodou železo? Těhotným se často předepisuje a to tedy hodně staví. Jinak z babských rad rozpustit máslo a přidat do toho povidla a sníst to teplé. Jsou i cvičení na pohyb střev.

katkatomaskova
25. zář 2018

@hojda Ježiš, to bych spíš vyzvrátila, než aby tohle šlo spodem... 😵

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru