Ahojky. Nejsem určo jediná, kterou v těhu trápí tento problém...jsem 19tt a občas, když mě potrápila zácpa, pomohlo mi psylium (sypala jsem si ho do jogurtu) příp. čípky a vždy to třeba do 2 dnů zabralo. Ale teď od minulého týdne mi ani jedna z těchto věcí moc nepomohla. Přísun tekutin mám dost, zeleninu a ovoce se také snažím jíst. Prosím tedy o rady, který přípravek vám fakt skutečně pomáhal v těhu při zácpě. Děkuji za všechny rady!
Zkus Duphalac.
Já nechtěla brát léky, tak jsem začala jíst víc ovoce a zeleniny a k tomu každý den hrnek kefiru. Předtím jsem nebyla na velké klidně 5 dní v kuse a tohle mi fakt pomohlo. Jo a taky kafe mi celkem pomáhá.
Lactulosa - prodávají v lékárně. Trpím na zácpy celý život a tohle jediné mi pomohlo. Jednou jsem dokonce snědla několik kousků melounu, čtvrt kila třešní, zapila to acidofilním mlékem a nic 😂
Na zacpu mi pomahalo psyllium. Zarucene jsem kazdy den litala. A jeste je dobre dat si po ranu hrnek teple vody.
hylak forte.pomohl mi i po porodu,kdyz nepomahaly glyc.cipky ani lactulosa.jen nekomu chut nesedne.je hodne kysely.
Lnene seminko. Rano rozdrtit, vypit s teplou vodou s trochou oleje (a treba citronem, at to neni takovy humus), ke snidani oves.
Ahoj , tak mě na zacpu pomohl
Lepicol + , poradil mi to můj dr. , měla jsem taky problém , že jsem nebyla třeba i 5 dní 😕 už užívám druhé balení , vmíchám buď do jogurtu nebo do džusu. Chuťově je to není dobré , ale mě to teda pomohlo.
@ruzicka06 u mě ale třeba zvýšený přísun vlákniny znamenal ještě větší "zabetonování". A to jsem samozřejmě logicky zvedla přísun vody, aby to fungovalo. A stejně nic. Prostě mi to tělo zareagovalo uplně opačně a já nebyla na záchodě třeba 5 - 6 dní. Hrůza. Vyzkoušej a uvidíš. Hlavně ať je brzy vše v pořádku 🙂
@jancabr Tak kámoška mi dala zbytek toho sirupu Lactulosa, co měla doma, tak ho zkusím. Snad to zabere, příp. bych zkusila i jiný věci, co holky tady psaly. Nerada bych dopadla jak před x lety, že jsem kvůli zácpě (po střevní viróze) skončila na pohotovosti (to už byly fakt velký bolesti břicha), kdy mi museli dávat klystýr...😞
Mě pomáhá ovoce a mléčné nápoje. Poslední dobou jablečný mošt. Máme domácí
Ahoj já používám Duphalac a pak piju gravimilk. Hodně na to trpím a tohle mi pomáhá. Ale žádná sláva. I přes to jdu jednou za dva dny.
Sušené švestky - naložit do čisté vody, nechat trochu "rozmočit" a vypít šťávu a sníst je 🙂 Doporučuju nenakládat celý pytlík :D Ony jak naberou vodu, tak jsou pak ještě hutnější, a nedá se to všechno sníst naráz. Vydá to tak na 3x ten pytlíček 🙂
I když vlastně... Teď rostou, takže s chutí do čerstvých 🙂
@katkatomaskova V neděli jsem snědla skoro celý švestkový kompot a nepomohlo to ☹
Nebereš náhodou železo? Těhotným se často předepisuje a to tedy hodně staví. Jinak z babských rad rozpustit máslo a přidat do toho povidla a sníst to teplé. Jsou i cvičení na pohyb střev.
@hojda Ježiš, to bych spíš vyzvrátila, než aby tohle šlo spodem... 😵
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Pohyb nějaký máš?