Holky jen informativne jsem 33 týden už par týdnu na kontrole mi vyšel vyšší tlak vždy ho normálně mívám ukázkový třeba 110 /70 od 29 týdne se začal zvedat naměřeno 131/82 proste kolem 130 naposledy ve 33 týdnu 136 … sestra to hned po sekundě změrila znovu a tlak 116/81 což už bylo v pořádku jak je možné ze se mi tak rychle mění hodnoty ??? Nohy mám otekle, ale bílkovinu v moci nemám a malý váhové odpovídá týdnu teď má cca 2 kila. Nemusím se asi bát preklampsie ze ?? Nikdo nic neříkal
To je normální, stačí trošku nervy z kontroly a je to hned...
Myslím, že se asi preeklampsie bát nemusíš....díky vysokému tlaku jsem doma na neschopence, beru pravidelně prášky a na prvním screeningu mi vyšla preeklampsie negativní 😉
@europa00 tak to buď v klidu já jsem na každé kontrole od 26.tt měla vysoký tlak který byl vždycky okolo 150/80 tak že jsem dostala prášky který jsem brala 3x denně a normálně jsem chodila 1x týdně na kontrolu do nemocnice a porodila jsem 39+3
@europa00 radeji se hlídej. Já třeba o preeklmapsii věděla, v 38tt se projevila. Měla jsem nohy jak balón :D. Nos jak bambula a tlak co jsem myslela, že neexistuje.
Ale třeba kamarádka co nebyla na screeningu, tak ona i dítě měli na male.
Já říkám vždy vsem, vysoký tlak může být v pořádku, ale není to sranda, je třeba na sebe dávat pozor.
@europa00 máš ještě dobrý tlak. Navíc v těhotenství je horší ten spodni vyšší a ten máš krásný. Já preeklampsii měla, tak něco o tom vím 🙂 kdybys chtěla něco vědět, zeptej se.
Jinak jsem ji měla, když jsem jí měla negativní na prvním screeningu a naopak jsem ji neměla, když mi vyšla pozitivní v druhém těhotenství.
@hibou
@europa00 Do 140/90 je to v pohodě. Měla jsem u druhého riziko preeklampsie - tlak okolo 140/90, otoky, ale bílkovina ok. Nestresuj a snaž se být v klidu a popřípadě dávej nohy výš jak pánev ☺️
@nazka aha děkuji js právě o tlaku nic nevím nikdy jsem ho neřešila… mám o večer neklidné nohy + otoky, a ten tlak jiný ukazatel nemám ze by malý neprosperoval, přesto bych rada měla vše podchycene je to mé poslední těhotenství a je mi 39 a zkracuje se mi ve 33 týdnu čípek už na 18 mm… test ns předčasný porod negativní… proste to chci ten mecis doklepat bez komplikací 🙏
Celé těhotenství se mi držel tlak taky tak 130/80, normálně mám nižší. Nohy otékaly hlavně vsedě, když jsem dva dny proležela s nemocí, tak úplně zmizely. Poslední týden před TP ale tlak najednou vyletěl na 170/100 a už si mě v porodnici nechali, že to je nebezpečné pro mne i pro dítě a domů půjdu až po porodu, případně budou vyvolávat. Nic jiného mi vlastně nebylo, moč i krev jinak úplně OK, Dopegyt mi dávali po půlkách nebo vůbec podle aktuálního tlaku.
Já jsem po tom 33. Týdnu měla větší otoky, tlak ještě vyšší a preeklampsie slabá se projevila až po 38. Týdnu, kdy mi museli vyvolat porod. Byla jsem ale bez léků cele těhotenství a tlak jsem potom v poradně v porodnici měla 150/100 atd…kdyby byl nižší nechali by mne donosit do termínu. Váš tlak je normální podle mne v téhle fázi těhotenství, hodně tomu přispívají i tyhle horka. Já měla vysoký tlak teda ještě cele těhotenství od 12. Týdne.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Nohy mám teď kopejtka otekle ruce taky