Dobrý deň , som rok a pol po konizácii krčku a o dva týždne som objednaná na vyšetrenie do cytologickej poradne. Doktor mi zvykol vždy robiť kolposkopické vyšetrenie a vzal vzorku na cytológiu alebo histológiu podľa potreby. Teraz som vo štvrtom mesiaci a z vyšetrenia mám obavy nakoľko po vyšetrení vždy krvácam a bojím sa ,aby to nejako neublížilo dieťatku. Máte niektorá skúsenosť s týmto vyšetrením počas tehotenstva? Prebiehalo rovnako ako pred tehotenstvom? Ďakujem za reakcie.
@petulkadodo Ďakujem ,ukľudnila si ma.
Já na něj měla jít, ale bylo mi řečeno, že se musí udělat buď do konce 3. měsíce nebo až po 30.týdnu těhotenství. Byla jsem objednaná na 31. týden, ale nakonec jsem tam nešla, protože mi od 29. týdne zastavovali předčasný porod a ležela jsem v nemocnici. Nakonec se vyšetření udělalo týden po šestinedělí.
@veronyque Ďakujem. Ja som sa tam bola dnes osobne objednať a nepovedala sestrička nič na to,že som vo štvrtom mesiaci. Určite ich na to ešte upozorním,keď tam pôjdem. Ďakujem..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Taky chodím po konizaci pravidelně na toto vyšetření. Dělali mi ho i v těhotenství ve třetím měsíci. Jako obvykle jsem po něm trochu krvácela, ale je to jen krvácení z povrchu čípku, k miminku se nedostane. Dle mého lékaře to těhotenství nemůže nijak ohrozit.