Dobrý den mam dotaz zda někdo nemá zkušenost se žloutenkou typu B? Z odběrů v 11tt mi vyšla pozitivní žloutenka typu B, teď čekám na podrobné výsledky. Jsem zdravotní sestra mohla jsem se nakazit v práci , jen mě zarazilo to , ze jsem proti této žloutence očkována. Pokud někdo má takovou zkušenost prosím o sdílení co jak probíhalo dal , co po porodu , co rodinní příslušníci atd.
Nejsem si uplne jista, ale Hep B neposkozuje plod, jen se deti po porodu sleduji, myslim ze se jim daji imunoglobuliny a ockuji se proti Hep B, riziko prenosu na plod tam je, ale nejvic je ohrozuje funkce jater matky - to se pak dela akutni cisar. K ukonceni tehotenstvi je potvrzeni Hep C, D a E.
Nelze říct pozitivní žloutenka, závisí na tom,který konkretni antigen vyšel pozitivní- a podle toho se urcuje zda se opravdu jedna o nakazu,zda je infekce aktivni atd. Klidne posli výsledky..
Zatim vysledky nemam az budu po Novem roce mit napisu snad mi hned rekne zda je infekce aktivni nebo probehla.Vim ze s tim budu chodit na gastroenterologii hlidat jaterni testy a miminko bude ockovane hned po narozeni
A jak to dopadlo? ležím v nemocnici 34 tt. při kontrolních odběrech pozitivní jen hbsag...nic víc. ted čekám na další testy. manžel je očkovaný a já jsem opravdu nebyla riziková.v 16 tt výsledek byl negativní. vůbec netuším kde jsem to mohla chytit.
No já to měla bud falešné pozitivní , nebo sestřička zaskrtla místo hbsag protilátky , jelikož mi vzali všechny druhy žloutenek opakovaně a negativní takže jsem ok teď 27tt a snad jak to berou ve 30tt proběhne vše dobře , protože to byli nervy a zkažené Vánoce. A Vás nějak leci nebo jen testují co a jak? Přeju ať to vše dobře dopadne a jste oba zdraví
Tak naštěstí se zjistilo,ze test byl pozitivní falešně. V 10 tt jsem prodělala hlubokou žilní trombozu a od té doby si píchám fraxiparin, což je nízkomolekulární heparin a ten zkresluje výsledky a doktor si to neuvědomil a zapomněl to laborce říct. Takže stres skoro 14 dní kvůli chybě lékaře. Jsem teď 35 tt a nejsem si jistá, jestli kvůli těm nervům co byly neporodím dřív...ale jsem šťastná, že to dobře dopadlo. Dělali mi znovu testy v národní referenční laboratoři a pak ještě jednou obyč laborka a vše ok. Tak díky bohu...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, a nemas ty protilatky reaktivni prave proto, ze jsi byla ockovana? A jinak i kdyz je clovek proti B ockovany, tak ta ochrana nemusi byt celozivotni.