Pozitivní test na žloutenku typu B v 11tt

dagousek
23. pro 2016

Dobrý den mam dotaz zda někdo nemá zkušenost se žloutenkou typu B? Z odběrů v 11tt mi vyšla pozitivní žloutenka typu B, teď čekám na podrobné výsledky. Jsem zdravotní sestra mohla jsem se nakazit v práci , jen mě zarazilo to , ze jsem proti této žloutence očkována. Pokud někdo má takovou zkušenost prosím o sdílení co jak probíhalo dal , co po porodu , co rodinní příslušníci atd.

barasrotyrova
23. pro 2016

Ahoj, a nemas ty protilatky reaktivni prave proto, ze jsi byla ockovana? A jinak i kdyz je clovek proti B ockovany, tak ta ochrana nemusi byt celozivotni.

barasrotyrova
23. pro 2016

Nejsem si uplne jista, ale Hep B neposkozuje plod, jen se deti po porodu sleduji, myslim ze se jim daji imunoglobuliny a ockuji se proti Hep B, riziko prenosu na plod tam je, ale nejvic je ohrozuje funkce jater matky - to se pak dela akutni cisar. K ukonceni tehotenstvi je potvrzeni Hep C, D a E.

keksikova1
23. pro 2016

Nelze říct pozitivní žloutenka, závisí na tom,který konkretni antigen vyšel pozitivní- a podle toho se urcuje zda se opravdu jedna o nakazu,zda je infekce aktivni atd. Klidne posli výsledky..

dagousek
autor
25. pro 2016

Zatim vysledky nemam az budu po Novem roce mit napisu snad mi hned rekne zda je infekce aktivni nebo probehla.Vim ze s tim budu chodit na gastroenterologii hlidat jaterni testy a miminko bude ockovane hned po narozeni

lenkach
20. bře 2017

A jak to dopadlo? ležím v nemocnici 34 tt. při kontrolních odběrech pozitivní jen hbsag...nic víc. ted čekám na další testy. manžel je očkovaný a já jsem opravdu nebyla riziková.v 16 tt výsledek byl negativní. vůbec netuším kde jsem to mohla chytit.

dagousek
autor
21. bře 2017

No já to měla bud falešné pozitivní , nebo sestřička zaskrtla místo hbsag protilátky , jelikož mi vzali všechny druhy žloutenek opakovaně a negativní takže jsem ok teď 27tt a snad jak to berou ve 30tt proběhne vše dobře , protože to byli nervy a zkažené Vánoce. A Vás nějak leci nebo jen testují co a jak? Přeju ať to vše dobře dopadne a jste oba zdraví

lenkach
25. bře 2017

Tak naštěstí se zjistilo,ze test byl pozitivní falešně. V 10 tt jsem prodělala hlubokou žilní trombozu a od té doby si píchám fraxiparin, což je nízkomolekulární heparin a ten zkresluje výsledky a doktor si to neuvědomil a zapomněl to laborce říct. Takže stres skoro 14 dní kvůli chybě lékaře. Jsem teď 35 tt a nejsem si jistá, jestli kvůli těm nervům co byly neporodím dřív...ale jsem šťastná, že to dobře dopadlo. Dělali mi znovu testy v národní referenční laboratoři a pak ještě jednou obyč laborka a vše ok. Tak díky bohu...

dagousek
autor
25. bře 2017

@lenkach vim co jste si prozila. Ja mela mit krasne Vanoce s manzelem a tesit se jen z toho ze cekame miminko a ja stresovala co a jak jelikoz jsem zdravotni sestra a mohla jsem se nakazit v praci. Az v lednu prisli vysledky a byli negativni takze tak

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru