KET. Pozitivní test a úspěšné těhotenství?

17. dub 2024

Ahoj, nenašla jsem moc příspěvků na tohle téma. Loví se duchové na testech, zkoumá se jejich intenzita a zda sílí. Mě by však zajímaly zkušenosti těch, které měly pozitivní těhotenský test nebo odběry a jak to dál probíhalo? Bylo to úspěšné těhotenství, bylo srdíčko nebo se naopak vůbec neukázalo?
Mám pozitivní těhotenský test, a přesto obavy že nebude srdíčko..i když se snažím věřit že to dobře dopadne. Děkuji za "výblitek" a vaše zkušenosti, názory nebo informace od kamarádek a známých.

merope
17. dub 2024

Vždycky se může něco pokazit. Můžou být dvě čárky a potrat, nemusí naskočit srdíčko, cokoli. Ale těch dětí počatých pomocí IVF běhá dost na to, aby to vcelku i fungovalo 🙂. Taky mám dítě z IVF, super, že tato možnost je. A je přirozené, že po IVF jsou holky nervóznější - když už mají za sebou hromadu neúspěchů. Ale zase tím je větší šance, že to dobře dopadne, protože jsou sledovanější. Držím palce, ať se taky dočkáš.

nektarinka123
17. dub 2024

Jo vsechno bylo v poradku a ja mela bezproblemove tehotenstvi. S rodicovstvim je to tak ze uz se nikdy neprestanes bat. Na poradny jsem vzdy sla s nejakym mensim nebo vetsim strachem. Jestli je srdicko, jestli stale bije, jestli roste jak ma, jestli nema vyvojove vady, jestli se neco nepodela pri porodu…

clairexr
18. dub 2024

U me (taky po KET) vzdycky platilo, ze kdyz byly dve carky, tak se to uspesne dotahlo az do konce. Ale teda nikdy jsem netestovala driv jak treba 10. den.

aneta988
19. dub 2024

@merope ahoj holky jsem nováček takže ani nevím kde to napsat, potřebuji poradit, jsem po 3 mimodeloznich teh oba vejcovody mi byli odebrány zhruba před 3 lety, tak jsme zkusili kliniku pfc prague fertility 🍀 7 února odebráno 35 vajec s toho zbylo 22 ke mraženi, přítel v pořádku. Musela sem mít přestávku kvůli hiperstimulacnimu syndromu, který sice nebyl ale paní doktorka se obávala, dnes 19.4 ket zavedeno 5 denní embryo blacosysta, a mám gynprodyl čípky, ale nechápu že jsem po transferu strašně unavená, kdy myslíte že bych mohla testovat? Ovitrelle pychnuta 12.4 děkuji

aklin
19. dub 2024

@aneta988 jelikož byl píchnutý ovitrelle, netestujte dříve jak za 13 dní. 14 dní po transferu stejně jdete na krevní test.

aklin
19. dub 2024

20.3. jsem byla na KET. Po 14 dnech krevní test pozitivní. Po 14 dnech po testu 17.4. první UTZ kontrola a embryo o týden mladší, odpovídá 5 týdnů - žloutkový váček, dutinka a ještě něco. 29.4. jdu znovu, zda je srdeční akce. Jsou to nervy. Po 10-ti letech znovu být těhotná a ještě zažívat stres, strach, úzkosti to je masakr. Ani v prvním těhotenství jsem takhle nebyla v obavách. Kdysi jsem si neuvědomovala rizika. A nyní má strach z jakékoliv odchylky. Např. že je o týden mladší, zatím žádná srdeční akce. Doktor byl v pohodě, naprosto spokojený. Podle něho vše vypadá moc dobře a strukturovaně.

merope
19. dub 2024

@aneta988 Únava je normální - je to z těch hormonů, co máš k tomu. Jinak mě ta únava po celé těhotenství v podstatě neopustila ☹