Ahoj holky, prosím o zkušenost. Na netu jsem četla od nemoci v 1. Trimestru hrozný věci a dost mě vyděsily.... Jsem nemocná, no mám na puse dva opary, rýmu jako blázen a kašel kdy mě docela bolí na hrudi... Teploty nemám a ani se necítím nějak extra hrozně 🤷 prostě nachcipana. V prvním těhotenství jsem byla taky takhle hodně nemocná ale to už bylo někde v půlce.... Myslíte že se mám bát? Jsem cca 12 týden těhu. Díky za odpovědi 🙂))
Nebezpecna muze byt vysoka horecka. Ale obycejne nachlazeni za me ok.
Jj, vysoké horečky můžou být pro plod nebezpečné. Ještě třeba není dobré, když matka v těhotenství prodělá třeba neštovice - což většině žen nehrozí, protože mají imunitu z dětství.
Spíš mi přijde horší, že těhotná nemůže velkou část léků, jenom třeba do nosu stříkat mořskou vodu, takže kolikrát ty nemoci trvají dýl než obvykle.
Ja prodelala v prvním trimestru silenou střevní chřipku,jako fakt brutální,zvracela jsem tak, že jsem se popravdě pri tom i počůrala 🙈 a ted tu vedle mě leží 5. měsíční dítko ,tak snad rýma bez teplot bude v poho
Moje kolegyně prošla v těhotenství třikrát covidem. Mala je úplně v pořádku a to vím ze jako měla horečky atd a přiznám se, ze jsem si tukala na čelo, z mýho pohledu tomu chodila naproti, bylo to ještě v době kdy se musely nosit rousky a tak. Každopádně já jsem úzkostlivá.🙂 ale tohle mi přijde proste jako “normální nemoc” a byla bych v klidu.) spis je problém léčení, ze se nemůže brát všechno co je po ruce.)
Bála bych se vysoké teploty (a to píšeš, že nemáš), to prý plodu škodí, ale smí se užívat Paralen na srážení. Jinak některé nemoci jsou nebezpečné, např. ten opar, ale vadilo by jenom když bys ho měla poprvé v životě. Některé nemoci jsou nebezpečné: pátá nemoc, cytomegalovirus, neštovice,... Pokud nemáš horečky nebo třeba dlouhodobě zduřelé uzliny, bude to nějaká "běžná" nemoc, mimi bude v pořádku. A 12. týden už je skoro konec 1. trimestru 🙂.
@luna03 já jsem měla stále tehotenskou rýmu.. nemohla jsem dýchat, špatně se mi spalo. Na začátku tehu jsem nemocná nebyla..ale v 5 měsíci jsem chytnula covid.. Bohužel malá se narodila ve 28 týdnu. Od té chvíle šlo vše z kopce..rodila jsem přirozeně.
Ale dnes má dva roky a vše je v pořádku!
Vysoká teplota je nebezpečná..jinak je to ok
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ne, každá těhotná je alespoň jedenkrát nemocná.