Ráda bych založila tohle téma, protože jsem ho tu ještě nenašla....jaké máte kožní problémy v těhotenství a jak je řešíte? Co pomáhá? 🙂
Kupodivu se mi zlepšila kvalita vlasů, ale docela dost se mi začala mastit pleť, mám akné. Lokálně používám skinoren a bylinou mast. Celkem to pomáhá...před dvouma týdnama se mi začaly loupat a dělat puchýřky na prstech, ale jak jsem začala pravidelně promazávat krémem, tak to zmizelo...No a dnes ráno jsem se probudila a v podpaží pravé ruky mám velký suchý flek, který vypadá jako atopický ekzém. Přitom jsem na to nikdy netrpěla. Tak jsem namazala sudocrémem a je to malinko lepší. Na druhé straně nic, takže z holení to mít nemůžu ani z deodorantu. Tak nevím, má s tím někdo zkušenost? Může se takhle sám rozjet atopický ekzém? Vím že, kamarádce se to takhle samo rozjelo před státnicema ze stresu... díky za příspěvky 🙂
já začala trpět na ekzem po porodu a stále se ho nemůžu zbavit...na kožním mi řekla, že jde o "nemoc maminek na mateřské" ...machání rukou apod., dělá se mi to jen na pár prstech, pak to mizí a zase objeví...odmítám na to mazat pravidelně kortikoidy, ty sice zabírají, ale je to hnus...
na tyhle fleky dost zabírá Imazol, nevím, jestli se může v těhu, poptej se v lékárně, stojí něco přes stovku...ale super je i na zarudlý prcky 😉 našemu zabírá líp jak Bepanthen
a vlasy? po porodu začnou padat, začaly se mi dávat do kupy až po tom, co jsem dokojila...
v těhu je tělo jeden velkej blázinec 🙂
Vlasy, nehty, zuby apod. mám všecko OK 🙂 Ale s tím ekzémem je to horší. Skoro celé těhotenství na něj trpím a to v sakra velký míře - třikrát jsem se rozjela do rizikových 95% AE na těle. Z toho jednou mi musela být píchnutá kortizonová injekce (33.týden) kdy už to bylo vážně akutní. Nikdy jsem na AE netrpěla, od malička jsem byla bez problémová a v ničem se nemusela omezovat. Ted jsem "jeden velkej ekzém" Nebyly to jen fleky, ale opravdu to byl jeden velký "flek" po celém těle, od hlavy až k patě. Mokvavá, zarudlá ložiska který svědily, pálily a praskly. Opravdu pěcka 😉 Jsem ráda, že jsem se toho díky bohu zbavila. Vkládám naděje do toho, že se to po porodu hodí zase zpátky do normálu. Ted se hodně omezuji ve stravě a v tom, co si beru na sebe (podotýkám, že jsem se v NIČEM nikdy neomezovala a ekzém nebyl) Tak doufejme, že už se to neukáže... ted mám kůži sušší na některých místech i hodně suchou, ale jsem šťastná že to je jak to je.. i kdybych to takhle měla mít napořád, hlavně už, prosím, ne to co jsem si prožila s akutním výsevem ae ☹
Hormony ti v těle spustí spoustu věcí. Já jsem lupenkářka, ale normálně ji mám v takové míře, že o tom ví fakt jen mí nejbližší kamarádi a přátelé a rodina - mám to jen ve vlasech, když jsem ve stresu, nebo sním něco dráždivého, vyleze v obočí a u nosu.... ale když jsem byla poprvé těhotná, tak mi najednou vylezla uplně všude - krk, dekolt, prsa, břicho....byla jsem jeden velký flek.... to těhotenství skončilo hned na začátku zamlknutím. Pak jsem v červnu zjistila, že se zase zadařilo, nakoupila jsem mastičky, bylinky do zásoby, čekala jsem útok lupenky na entou a nikde nic... Takže hormony jsou svině, ale je zajímavý, že u mě u druhého těhotenství z tohoto úhlu pohledu lautr nic... Jinak lupenku mažu, a doporučují to i na suchou kůži se sklonem k šupinatění, krémem Skin-cap. Je trochu dražší, ale párkrát za den namažu a mám svatý klid.
Tak ja se pridam.. Jsem sice na zacatku, ale akne mam silene.. Oblicek je desny, ale to jsem mivala i v puberte, ale co me a kosmeticku zarazilo, tak ze mi vyrasilo na krku. A zada nic, jen trosku dekolt. Ale krk? No hruza... A s tim se nic moc udelat neda, protoze cistici veci vysusujou, coz na krk neni idealni...
Já měla celé těhotenství po celém těle červené suché skvrny a kožní mi řekla, jelikož jsem odmítla kortikoidy, že se toho v období těhotenství a kojení nezbavím, protože to chce léčbu právě takovými hnusy. Mazala jsem si na to vše, co se mohlo v těhotenství a na chvilku to zmizelo. Horší je, že se mi to za tu dobu rozlezlo a nechce to zmizet. ☹ Kožní je ze mě nešťastná. ☹
@craki a holky, na akné a jiné kožní problémy moc doporučuju Hymalaya krémy a kosmetiku. Je za pár korun, je přírodní a já na ni nedám dopustit. Především na antiseptický krém: https://www.google.cz/search?q=himalaya+multipu...
a taky na:
http://eshop.rudorfer.cz/rudorfercz/eshop/1-1-H...
nevysušuje a opravdu léčí. Jak akné, tak mi po tom ant.krému zmizel skoro i ten flek vpodpaždí 🙂 Za ty peníze to stojí vyzkoušet, třeba pomůže i vám 😉
Přidávám se, od dětství trpím lupénkou. Poslední roky mi na lupénku zabírají už jen kortikoidové masti, jednou za týden komplet namažu tělo a mám na týden klid, než se lupénkové ložiska začnou znovu objevovat. Ovšem teď jsem těhotná a gynekolog mi řekl, že bych mast s kortikoidy měla vysadit. Samozřejmě, že pro zdravé miminko vše, tak teď děkuji tam nahoru, že jsem těhu na podzim a tudíž chodím zahalená. Přesto mě to trápí, tak teď hledám na netu něco bez kortikoidů, co by mi pomohlo, nebo aspoň lupénku na těle minimalizovalo.
Nemáte některý zkušenost s mořskou solí, která se prodává ke koupelím? Zabírá to?
Od Himalaya Herbals na kožní problémy je super Víceúčelový (Multipurpose) krém a na vnitřní užívání tablety Neem. Vše jsem nakoupila na www.himalaya-online.cz Ten krém je super i na oholená místa třeba třísla. Taťka si jím zahojil bércový vřed na noze. Také je super Clarina na akné.
Hlavne potom a taky po vysazeni antikoncepce.
Horší by bylo, kdyby se z toho staly jizvy
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
to všechno ty hormony..vlasy se zlepší, padají daleko míň, protože si to vyberou po porodu, kdy padají v chuchvalcích 😎 to jsem ti pomohla, žééé?