Holky jsem v 11 tydnu tehotenstvi. Tohle mi naskakalo po celem tele. Na slunci jsem byla predevcirem a to jsem se mazala 50tkou. A nejak se slunci nevystavovala a uz vubec ne bricho, to se mi taky jako jedine neosypalo. Chtela jsem se zeptat zda nekdo nevite jestli to je opravdu alergie na slunce? A popripade co s tim strasne to svedi. Dekuju za rady.
@klokanka31 opravdu? Tak ja nevim😒 prasky do sebe cpat nechci, ale chtela bych aspon vedet cim to namazat. Doktorce jsem volala, ale je tam az od 10ti tak uvidime. Dekuji 🙂
Tohle klidně může byť alergie, kopřivka... klidně to může být ze slunce, nebo z toho odpalovacího krému, nebo z jídla.
Na svědění bych zkusila chladivé obklady...jinak jsou léky, ale vzhledem k těhotenství ti je doktor nejspíš nedá... Pak pomáhá termální voda ve spreji a vydržet...pokud to byla jednorázová věc, za dva až tři dny to začne mizet...
Já bych zase řekla, že to alergie na sluníčko je, nebo je to alespoň dost pravděpodobné.
Viděla bych to na potničky nebo kopřivku z jídla (neměla jsi jahody či rajčata?), kolikrát to pak reaguje v kombinaci právě se sluníčkem, a v zimě je klid. Pomáhá třeba natřít šťávou z aloe z lednice
Syn má takovou kopřivku vždy z opalovacího krému. Musím na něj vždy používat pouze šetrné a přírodní přípravky.
Měla jsem podobnou reakci na slunce (nebo na opalovací krém, těžko říct). Nemazala bych teď ničím, ať pleť ještě víc nepodráždíš, max nějakým přírodním olejem, pokud budeš mít přesušenou pleť.
Před pár lety se mi přesně tohle udělalo po celých nohách v Chorvatsku. Byla jsem převážně ve stínu a stejně druhý den pupínky všude, strašně to svědilo. Dávala jsem na to chladivé obklady, ničím moc nenapazala, možná jen nějaký bepanthen nebo panthenol na spálená místa. Po pár dnech to zmizelo samo.
Já bych řekla, že původ je psychický. Co se stalo, než se vyrážka objevila? Jinak na alergie a jejich příčinu jsem napsala článek, platí pro děti i dospělé https://zivotvrisimaterstvi57.webnode.cz/l/aler...
Moje mamka takro reaguje kdyz se namaze opalovacim kremen,od te doby pouziva jen obyc opalovaci ileh. Vubec to nemusi byt velke cervwne fleky..hlavne na to uz nic chemickeho neplacejte,obcas zchladit a za par dnu to bude pryc..
Dcera má alergie na slunce někde na přesně takové pupínky jindy má i obrovské červené skvrny a puchýře záleží na tom co člověk ji a na tom jak moc svítí sluníčka. Někomu postačí kvalitní opalovací krém a co možná nejvíce se držet ve stínu a nebo druhá možnost nacpat se chemie ( praškama)
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Tohle moc nevypadá jako alergie, když já měla alergii na slunce tak mi naskákali velký rudý fleky...