Alergie na bílý jogurt, máte zkušenost?

makytka.f
15. únor 2015

Máte někdo s touto alergiií zkušenosti? Syn (5,5roku) se nám minulou neděli v noci osypal po celém těle. Ve finále mu začal otékat i obličej. Doktorka řekla, že je to alergie na nějakou potravinu a poslala nás domů s Dithiadenem. V úterý se to opakovalo, dostal kortikoidový čípek. Reakce ustoupila, ale ve středu ráno opět fleky po celém těle odpoledne otok obličeje, jeli jsme na pohotovost kde dostal injekci. Do rána byl naprosto čistý a hodinu po probuzení to opět začalo, fleky + otok, ale mírnější. Nikam jsme nejeli jen čekali jestli se to zhorší. Nakonec to trošku ustoupilo. V pátek to bylo taky lepší a v sobotu a dnes v neděli byl klid až do večera. Na večeři po týdnu dostal bílý jogurt a po večeři začaly opět pupínky až fleky a stále se to zhoršuje.
Nevíte někdo zda by to mohla být alergie na ten jogurt potažmo mléko? Doteď všechno tohle jedl a nikdy mu to nic nedělalo.
Už jsme z toho zoufalí a nevíme co s ním. ☹

fressa
16. únor 2015

to opravdu vypadá na alergii na bílkovinu kravského mléka-jogurty to vesele způsobují,lepší jsou tvarohy. Objednejte se na alergo a nechala bych udělat testy ;)