Ahoj holky, po velké na wc, jsem na toaletním papíře našla krev, vím, že je ze stolice a vím, že mám hemeroid, už před těhotenstvím. Mám plašit? Existuje nějaké mastička nebo jak se hemeroidy ve 32 tt řeší??? Má některá s hemeroidy ve 3. trimestru zkušenosti??? Nebo to musím vydržet....
Děkuji za odpovědi
Cokoliv - dubová kůra , Faktu mast a čípky atd. To se rychle upraví. 🙂
Ahoj, já mám s hemoušema problém už od začátku druhýho trimestru...Opavdu se toho nezbavíš do konce těhotenství, páč jak máš silně prokrvený pánevní dno, tak se ty žíly v konečníku tlačí ven, neuděláme nic... Ale jak píšou holky přede mnou, mastička z dubový kůry
Holky, dekuji, masticku mam koupenou. 🙂
Ještě taky jako prevence funguje lněné semínko - lžičku semínek do hrnku, zalít horkou vodou a pak to vypít a sníst.
Mě moc pomohl MotherLove na hemeroidy krém. Já sem na tom byla skutečně zle, ani si nechci vzpomínat.
Holky, dekuju. 🙂
Ahoj, já mám hemeroidy už dlouho před těhotenstvím... A teď v těhotenství jsem krvácela už dvakrát po pěti dnech i při močení... Mám je už velmi vyhřezlé a velké... Byla jsem s tím na chirurgii... Bohužel se to dá vyloženě řešit až po porodu a takto se to horší samozřejmě tlakem dělohy na žíly a konečník... Nech si na gynekologii napsat Detralex, je to lék na posílení žilních stěn a můžeš to i v těhotenství i po porodu (pokud nemáš žádné velké komplikace) Můj chirurg tvrdí, že je to určitě nejúčinější lék, jen záleží na dávkování, které je v těhotenství umírněnější... na bolesti je určitě výborný buď gel nebo mast z dubové kůry... jen gel vždy chvíli trochu štípe. Mast Factu je volně prodejná a já ji používala jen v případě velkého krvácení (přijde mi, že je dost agresivní, slezl mi po ní i lak na nehtech). Každopádně se neboj, krvácení je běžně a hemeroidy v dnešní době také (kor v těhotenství) a po šestinedělí se to dá určitě dát do pořádku úplně (na té chirurgii)... 😉
@zuzanastr jo, jo je to tak... už aby to bylo... dekuji i ja Tobě. .. jinak jsem rada, ze mas ted klid, jen at ho mas, uzivej si ho 🙂 me ted zas prozmenu trápí šílene svedeni celého těla. .. mam komplet všude hroznou vyrážku. .. na krevních testech s játry jsem byla vse je ok, ale vyrazka je silena... nemůžu v noci spát a nic na to nepomáhá. .. dnes jsem celou noc nespala... :(
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, já měla problém po porodu. Pořiď si mast dubovou kůru a přeju rychlé zaléčení 😉