Hemeroidy - jak na jejich úplné odstranění?

partyzanka91
10. led 2016

ahoj, co jsou to hemeroidy jsem poznala při těhu s Míšou. Mazala jsem si to tenkrát mastí - preparation H. Sice se po ní hemeroid zjemní, ale nezmizí. Po porodu (nebyl vaginální ten by je asi ještě zhoršil) a ukončení kojení jsem to začala řešit víc, doktor mi napsal na to celý soubor léků - čili nějaká léky na průtok krve + čípky + mast. Opět se hemeroid pouze zjemnil - tj. že tolik nesvědil a nebolel na dotyk, ale stále tam zůstal. Při druhém těhu jsem veškerou medikaci vysadila, protože jsem nevěděla zda jí můžu užívat. Hemeroid se mi samozřejmě zhoršil a to nejen vysazením mastí, ale také prostě tím druhým těhotensvím, břiško ještě poroste tak se to snad nezhorší ješě víc. Opět tedy používám ten heparation na zjemnění, ale už vím že to nezmizí a bříško ještě poroste takže se možná i situace zhorší, jaký bude porod to zatím nevím. Ale až opět skončím s kojením tak přemejším o úplném odstranění protože další děti už neplánuji. Takže se chci zeptat jestli jsou léky po kterých to skutečně zmizí a taky na to jak probíhá chirurgické odstranění - ano i o něm jsem už uvažovala. Zajímá mě jestli je hrazeno z veřejného zdravotního pojištění a jak ten zákrok probíhá - jestli je nutná hospitalizace apod. Díky moc, absolvovala jste to některá?

vambra
10. led 2016

Me trapili hemeroidy po porodu, v tehotenstvi se mi udelal jeden a po porodu jsem si je pry vytlacila. Leky mi vubec nepomahali, pak jsem ale koupila dubovou kuru a za sest tydnu byl klid. Mela jsem mydlo, bylinky na vareni a masticku. Myslim ze se to muze i v tehotenstvi a opravdu hned od zacatku rychle hojeni. Navic to pomohlo i na zahojeni rany po porodu ( byla jsem dooost sesita).

chelexi
12. led 2016

@vambra prosím jaké mýdlo přesně a bylinky na vaření? Mě se vyvalil hem týden před termínem dnes jsem týden po porodu a víc mě trápí hem snad než to siti ☹

vambra
12. led 2016

Je to obycejna dubova kura v krabicce, kupovala jsem v lekarne - na oplachy a obklady, take v lekarne maji tu masticku - taky obyc dubova kura. Me fakt strasne pomohli a stoji to par korun. Taky me trapil nejvis ten hemeroid nez siti, ale na siti to taky pomaha, udelala jsem si obklad kdyz prcek spal a byla to uleva. A vecer jsem si udelala silnejsi odvar do lavoru a sedla si do toho, sice se sedelo blbe, opirala jsem se o ruce ale za par dni to bylo lepsi.

chelexi
12. led 2016

@vambra a jak dlouho sedět v tom lavoru? A jak často?

vambra
12. led 2016

Na krabicce je napsany navod na koupel i na obklady, pokazdy to ma byt jinak silne. Sedala jsem si denne tak na 15 minut. A mastickou se mazala taky denne. A to mejdlicko jsem dostala to nevim kde se kupuje, ale je to lahvicka velikosti maleho panaku. Mozna to byl vzorek....to fak nevim. Preji brzke uzdraveni. Me slezly modriny po porodu az za dva mesice.

chelexi
28. led 2016

@vambra taky mám modřínu a teď dokonce otevřenou ranku ale nevím zda s tím jít do porodnice mám to tak debilní těsně před prdkou takže při každé velké se to prostě rozdrazdi ☹ nemá to snad šanci se uzdravit ☹

vambra
29. led 2016

@chelexi Asi nepotěším, ale jsem po porodu přes 4 měsíce a hemeroidy se mi ještě vrací, mastičku používám pořád a občas musím sáhnout i po čípkách Factu. Jsou to už jen drobné obtíže ale zcela fit nejsem pořád. Kamarádka mi říkala, že než se toho zbavila, trvalo to půl roku.

verunka_korunka
29. led 2016

@partyzanka91 řeším hemeroidy už dlouho a až teď když jsem změnila lékaře se něco děje... V první řadě mi radil, že podle jejich interního výzkumu lépe zabírají čípky z hemagelu než faktum. Nicméně mě nepomohlo ani jedno a teď mi ambulantně nasadil na vnitřní uzlík hemeroidu gumičku, za 2 týdny jdu na kontrolu jestli odpadl. Chirurgický se to řešit nemusí. Aspoň ne hemeroidy. Já mám bohužel ještě jiný problém a ten budu muset řešit chirurgicky, prý je to malé, ale já to chci odstranit, protože si myslím, že kvůli tomu se mi zajistila plodové voda a já měla extra předčasný porod.

partyzanka91
autor
29. led 2016

@verunka-korunka: tak o gumičce slyším prvně, dej mi pak prosím vědět, klidně to SZ jak to pomohlo, ten jiný problém počítám s hemeroidy vůbec nesouvisí. Já teď podle zdejších rad zkouším ty koupele v dubové kůře. Vždy si udělám ten odvar a 15-20 minut v něm sedím (v Míšině vaničce) před televizí - no alespoň chvilkový relax. Případné lítaní za malou či droné úkoly má po tuto dobu na starosti manžel.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru