Včera mi volal gynekolog že mám ve druhém screeningu pozitivní hepatitidu B. Vůbec nechápu kde bych ji chytla. Nejsem riziková a manžel je očkovaný. Teď ležím v nemocnici. Jaterky mám v pořádku. Poslali krev do Prahy. Prý jsou ty výsledky divné....ze 3 markerů je pozitivní jeden. Tak chtějí test opakovat proto ta Praha. Jenže vůbecnevím kde bych k tomu přišla. Cítím se příšerně.
Ale když vychází takto "divne" výsledky, tak to je většinou falešna pozitivita. Třeba po chřipce nebo neco. Držím palce!!!
U nás v druhé krvi to béčko ani neberou už. Jen Toxo a syfilis 🙂
Nemůže to taky byt obecně zánětem jater? Ze jatra jsou spatna, a tak se to takhle ukazuje? Ja to mam sice negativní, ale mam tam neco v tomhle zvysene. Jatra mam z kortikoidu, mozna trochu z alkoholu 🙂 a hlavne z cyklosporinu, ktery jsem brala od cervna do konce roku, pekne podelana.
Já jsem měla takhle falešně pozirivní HIV v těhotenství. Doktorka si mě pozvala a se zatajeným dechem mi sdělila špatnou zprávu, že screening vyšel pozitivní, že ho naberou ještě jednou a kdyžtak se to pošle na testy do Prahy. Že to rozhodně nemusí nic znamenat, ale možná ať doma zatím nic neříkám a hlavně bezpečně. Takže falešně pozitivní očividně může být víc nemocí 🙂
Já mám jaterní testy, biochemii i krevní obraz v pořádku. Jediné co my vyšlo v první testu je nějaký jeden antigen žloutenky typu B.
Už jsem si v tomhle těhotenství prošla svým...byla jsem měsíc v nemocnici s trombozou celé levé nohy a malé pánve. Od té doby si musím píchat fraxiparin. K tomu mi pak zjistili těhotenskou cukrovku. A teď tohle...
@mollyweasley no tak to je masark....to jsem zvědavá jak to dopadne mě
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@lenkach Nestresujte a počkejte na výsledky. Možná to bude chyba (technická nebo lidská). Jinak já se setkala kromě Áčka, taky s Béčkem (potravinářství, paradoxně místo, kde by všichni očekávali nejvyšší čistotu) a pak i s Éčkem, to dotáhnul někdo z ciziny (to jsem byla těhotná) a pracovala v kanclu. Hepatitidy jsou vysoce nakažlivé, stačí mít jednoduše smůlu a vůbec se nemusíte chovat rizikově ani se pohybovat v rizikovém prostředí 🙂