Bolest pravé ledviny ve 21tt

anetagsxr
2. srp 2017

Ahoj prošla jsem několik diskuzí tady na MK. Zajímalo by mě jestli někdo měl podobný problém. Jsem ve 21tt s jednovaječnými dvojčátky, které mě utlačují močovou trubici u pravé ledviny. Mám celkem velké bolesti, hlavně v noci. Doktor mi řekl, že pokud se to nezlepší, zavedou mi stent. Můžete mi podrobně popsat jak to probíhá a bolestivost tohoto zákroku a jak dlouho trvá hospitalizace v nemocnici? Popřípadě, co dělat, aby se to zlepšilo. Moc děkuji

kepakova
2. srp 2017

Ahoj, já byla na zavedení stentu ve 26 tt, chytla jsem zánět ledviny a celkem rychle se to zhoršovalo a bylo mi zle. Bolestivost ti popisovat raději nebudu, tvrdil mi doktor, že je to jako cévkování, ale hovno, měla jsem zanícenou trubici do které ti navlékají plasotovou trubičku, těžko popsat tu bolest, zvlášť když pan doktor neměl svůj den a zaváděl stent natřikrát ... trvalo to asi půl hodinu, a nebudu lhát odcházela jsem zpocená a bílá ... první den čůráš krev a bolí to, ale bolest ledviny mě přešla už hned ten den po zavedení ... další dny se to zlepšuje ... někdy o něm ani nevím, ale teď na konci (36 tt) teď jak malá na všechno tlačí, tak občas když se přepnu tak mám v moči krev a bolí mě to. Jinak chůže po vyčůrání je nemožná, musím mít aspoň trošku moči v močáku aby se to tam neodíralo, jinak to bolí ...

Vytažení v drtivě většině případů doktoři nechávají až po šestinedělí a to už psaly holky, že to není takové drama, tak uvidím ...

Každopádně nechci tě strašit a nevěš hlavu, jsou horší věci na světě, musíš si to pořád říkat, budeš mít zdravé mimi 😉 a než si "odvařit" ledvinu tak zatni zuby a nech si ho zavést 😉

anetagsxr
autor
2. srp 2017

@kepakova děkuji za odpověď. A dělali ti to s umrtvenim nebo zaživa?

kepakova
2. srp 2017

Zaživa, umrtvení ti žádné nedají když si těhotná 😉 takhle mi to řekl doktor, že se můžu jedině nadechnout, vydechnout a sprostě řvát, že chodí na Baník, tak je na to zvyklý ...

anetagsxr
autor
2. srp 2017

@kepakova já právě na netu četla, že v těhu se to nedělá v narkóze, ale jen v lokálním umrtvení

kepakova
3. srp 2017

@anetagsxr mě to teda ani lokálně neumrtvoval, bál se mi cokoliv na bolest dát kvůli tomu těhotenství ... a to samé s antibiotiky, ty mi vybíral asi15 minut než mi nějaké předepsal ... nevím uvidíš, asi to záleží na každém z doktorů. Pokud ti to nabídne, tak si to určitě nech zavést v lokálce, protože "zaživa" je to fakt masakr, teda pro mě byl, protože jsem to měla už hodně rozjeté a hodně mě to bolelo ☹

Ale jak říkám, mysli pozitivně 🙂 jsou horší věci na světě a porod předpokládám bude horší 🙂

anetagsxr
autor
3. srp 2017

@kepakova děkuji, uvidíme třeba se tomu vyhneme. Když ne tak to hold kvůli klukům vydržím. Porod bude asi masakr, ale kvůli dvojčatkum mam 90% šanci na CS takže možná o tom ani nebudu vědět. Upřímně chci jít na císaře, kvůli bezpečí miminek.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru