Uretrotomie - rozšíření močové trubice

stepulkam
2. pro 2018

Ahoj holky,
Chci se zeptat, jestli tu některá nebyla na operaci, na rozšíření močové trubice dle Otise. Jsem 5. den po zákroku. Trubici jsem měla mírně zúženou, trpím na opakované záněty močových cest a poslední dobou mě trápil slabý proud moče, pocit nevyprázdněného močového měchýře apod. Urolog mi řekl, že na tuto operaci musím, jinak se nic nezlepší. Nyní 5. den po zákroku mám stále slabý proud moči, pocit tlačení při močení a další. Nevím zda můžu počítat s tím, že se to časem zlepší...... ☹

Kdyby měla kterákoli z Vás nějáké zkušenosti s tímto zákrokem, budu ráda za jakékoli info 🙂

kokynakokynova
2. pro 2018

@stepulkam Ahoj, přesně na takovém zákroku jsem také byla, pro stejné důvody. Po operaci jsem se cítila snad ještě hůř, na kontrole jsem své pocity oznámila lékaři, předepsal mi léky, které měly zabraňovat tomu nepříjemnému pocitu k nutkání jít na WC, říkal, že je to tam vše podrážděné, docela dlouho trvalo, než ten pocit zmizl úplně. Tak 3 týdny určitě. Ale jsem 4 roky po zákroku a (ťuk ťuk) od zánětů mám pokoj.

stepulkam
autor
3. pro 2018

@kokynakokynova Ahojky. Tak to jsi mě alespoň trošku uklidnila 🙂 Moc děkuji za příspěvek. Ale stejně mi to vše přijde divné. Čekala jsem, že jakmile mi tu trubici v místě zúžení nariznou, tak že me to bude třeba týden pálit při močení, ale budu uz močit klasicky normálním proudem a ta zbytkova moč me uz nebude trápit. Vím, že je to teprve dnes 6. den, ale stejně.
Včera v noci před spaním jsem šla na záchod a za hodinu jsem musela kvůli takové trošce znovu 😢 Jediné co je pozitivní, že po vyndani cevky to nepalilo tolik, jak jsem čekala.....

stepulkam
autor
3. pro 2018

@kokynakokynova A jinak je ale úplně super, že už máš od zánětů pokoj 🙂 Doufám, že ti to tak i zůstane. Vím, jaký je zánět močáku mrcha. Snad mi to taky pomůže.... teď hlavně doufám, že se uz brzo konečně pořádně vycuram....

kokynakokynova
3. pro 2018

@stepulkam Není zač. Chce to čas. S cévkou jsem taky žádný problém nepocitovala, vybavuji si, že jsem měla jen zvláštní pocit při močení a hlavně jakoby se mi pořád chtělo. Ale zkus se poradit s doktorem, jaký máš problém a obavy. Určitě máš naplánovanou nějakou kontrolu,ne?Ještě jsem přemýšlela, tím, že je to už 4 roky si to špatně vybavuji...ale mám pocit, že mi tenkrát doktor říkal, že se ta trubice může opět zúžit a zákrok bude třeba opakovat... Tim nechci strašit. Určitě bude vše v pořádku.

kokynakokynova
3. pro 2018

@stepulkam Ano, je to super, trpěla jsem na to třeba i 5x do roka, byla to hrůza. Hlavně pořád ta antibiotika... Přeji ti, ať se vše dá co nejdříve do pořádku a uleví se ti.

kokynakokynova
3. pro 2018

@kokynakokynova A ještě k tomu curani před spaním, já tak chodím normálně, než jdu spát, jdu na WC, pak ještě chvíli čtu a po chvíli znovu wc kvůli troše, prostě jinak neusnu.

stepulkam
autor
3. pro 2018

@kokynakokynova Kontrolu mám naplánovanou za 14 dní po zákroku. Takže něják na příští týden se musím objednat. Mám takového morouse urologa. Ale pořeším to s ním. Spíš mě to vážně překvapilo. Čekala jsem, že budu hned čůrat normálně hodně a úplně. To, že se může trubice zase zúžit jsem četla, ale příjde mi, že to je snad otázka roku nebo tak. Né hned po operaci 😠 Vážně už se zblázním.....
Navíc mám PCOS a chceme se snažit o mimčo. A pořád to odkládáme, než vyřeším močové cesty 😢

kokynakokynova
3. pro 2018

@stepulkam To chápu, další komplikace, je to náročné , ale určitě to bude dobré. Zkus na to i méně myslet, vím, že je to těžké, ale podle mne se to ustalí, přece jen je to celé podrážděné po zákroku, musí se to zahojí jako cokoli jiného. Jak už jsem psala, trvolo to tak 3 týdny, než jsem si připadala,, normálně ''. Uvidíš na kontrole.

stepulkam
autor
3. pro 2018

@kokynakokynova Uvidím no.... Děkuji za povzbuzení 😉

anavie
30. pro 2022

@kokynakokynova ajoj, ake si mala kontretne tatkosti po zakroku ? Ja som absolvovala cystoskopiu a tym cystoskopom mi podrazdili trubicu, a mam bolesti, palenie celeho podbruska mechura a trubice uz 3 tyzdne.

kokynakokynova
6. led 2023

@anavie Ahoj, měla jsem nutkání na malou, s divným tlakem, ale nic jsem nevyčůrala. Určitě se zmiň lékaři, dal mi léky na podrážděný močový měchýř a těmi se to upravilo.