Ahoj, zajímá mě, jestli má některá z vás zkušenost s braním ATB v 1. trimestru. Už před 14 dny mě začalo bolet v krku, po týdnu mi ve výtěru zjistili hemofila. Na ORL se ATB bránila. Pak se přidal i kašel a teď pár dnů zpátky i dost hnusná žlutá rýma. Přes den to celkem jde, ale večer a noc jsou blbý. Doktorka na gynekologii mi včera řekla, že penicilinový atb můžu. Jsem teď 10+4. Na jednu stranu se bojím je brát, na druhou už bych byla fakt ráda, aby mi bylo líp, je to unavující, navíc si to doma pořád předáváme - původně to přinesla malá ze školky, pak už byla ok a od včera opět začíná v noci kašlat a mít rýmu... Předem moc díky za reakce. 🙂
@efa1 Moc děkuji 🙂 Mě štve to, že co doktor, to názor a ty si pak vyber... Na ORL mi zas řekla pravý opak 😒 Kdybych byla už aspoň ve 2. trimestru, bylo by to jiný, ale v tom prvním jsou prostě obavy větší... No snad už po těch děsných 14 dnech líp bude 🙂 Krásný Vánoce a ještě jednou díky 🙂
Penicilin můžeš brát, jak už tu bylo napsáno. Určitě si pro něj dojdi. Pro miminko by bylo mnohem horší nevyléčená angína a případné problémy z toho, než ATB ;) Také jsem je brala v prvním trimestru při angíně.
@pmarcela ahoj - také jsem byla takto nemocná a dostala jsem antibiotika a dobré - jen si k tomu kupte nějaká probiotika - dost to prožene 🙂 .... nejhorší je že v tom těhotenství člověk nesmí ani sprej do nosu a to je utrpení ... 🙂 jen pozor na cucavé tabletky se šalvějí v těhotenství by se neměly .... tak brzké uzdravení !
Nebrala bych... Ať udělají crp a podle toho, hemofila máme prakticky vsechny
@pmarcela Ja som brala v 1. trimestru 3 tyzdne ATB Sumamed, otehotnela som pocas toho, ako som to brala. Druh ATB bol vyberany tak, aby pripadnemu otehotneniu nevadil. Miminko a tehotenstvo zatial uplne bez problemov. Inak samozrejme, ze je lepsie nebrat, ale neviem ako vazne je to co mas, ci mas vysoke teploty atd.
@babuna Jojo, probiotika beru pořád 🙂 O šalvěji vím. Do nosu si stříkám max. mořskou vodu, je to fakt děs, protože ten nos nepovolí. ☹ Díky moc, snad už se to zlepší 🙂
@lajla Doktorka mi taky říkala, že s hemofilem by si měl organismus poradit, ale já jsem odmala zvláštní případ 😉 Neřešila bych to tolik, kdybychom si to doma dokola nepředávali ☹ Malá byla přeléčená Pamyconem , už to vypadalo dobře a včera opět začala.... Takže to nebude bohužel asi nic úplně banálního... Ale díky za názor 😉
@diva_ziva Je mi jasný, že stav ideál by bylo nebrat, ale ono když už se to táhne tak dlouho a nemá tendenci to ustupovat a rýma není jen obyčejný vodová, tak bohužel se tomu asi nevyhnu. ☹ Jasně, že mám obavy, ale když mi i gynekoložka řekla, že můžu, tak budu ráda, když už se mi konečně uleví.... Teplotu jsem měla asi jen jednou 37,5. Díky za názor 🙂
@pmarcela kupte si
Kapky dubovky dědka korenare více na netu, je to zázrak
Do nosu euphorbium compositum v lékárně
Ráno pijte teplou Vincentku
Na krk zábal prieznitz
Ve zdravé výživě lotusovy kořen a kuzu
Vše vám vydrží dlouho, a pomáhá
Na noc na drobno cibulku do šátku co nejblíže k hlavě
Super je mít doma inhalator a inhalovat Vincentku...
Vyzkoušela jste nějakou přírodní léčbu?
Pokud toto nezabere pak se budu moooooc divit
@pmarcela určitě teď nehazardujte s nějakou přírodní léčbou ! nemá to cenu ... celý život jsem se léčila homeopatiky nebyla jsem prakticky nemocná ...až do roku 2014 kdy jsem prodělala opravdu škaredý zánět průdušek a jelikož jsem se opět ,,léčila,, přírodně - bylo mi tak zle že jsem k lékaři nešla - se to protáhlo na 3 týdny ... nakonec mi selhala imunita tak že se mi rozjela cukrovka - jsem diabetik I. typu a upřímně kdybych tehdy ty antibiotika brala - možná bych teď byla zdravá ... lékař by vám snad nepředepsal ATB jen pro zábavu nebo účet pojišťovny ... vyletí vám horečky, přijdete o mimi a co potom ? potom vám bude přírodní léčba k prdu ... takhle budete mít za tři dny pokoj ... a snad se nic nevrátí ...
s přírodní meducínou můžete začít třeba po porodu ...
Tak ona na tom ORL neřekla, že nejsou třeba, jen se bránila vzhledem k tomu, že jsem v 1.trimestru. A musím říct, že ta rýma, resp to, co vysmrkávám, je fakt o dost horší.
Jinak věřím že ty dubovky by vás postavily na nohy😉
Dělala jsem si na krk zábaly, kloktala sůl, cucala lišejníkový pastilky a dělala zázvorový čaj s medem. Do nosu mořskou vodu. Včera jsem si koupila Stopkašel. Na ty kapky určitě mrknu, díky.
@pmarcela Můžete všechna ATB,vyjma Tetracyklinu ... V 10+4 tt. ještě nemáte placentu,takže není přenos na mimčo. Navíc taková neléčená infekce je pro dítě daleko horší,než ATB na omezenou dobu.😉
@jabluncanka ten blud s placentou máte odkud prosím
@pmarcela http://www.dedekkorenar.cz/zbozi-a-produkty/rk-...
Kukla bych i na ZK maminek na netu pokud jste nedůvěřivá 😄
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Penicilinová ATB brát můžeš. Okolo 20.tt jsem brala na zánět dutin. Kamarádka hned na začátku těhotenství měla ošklivou angínu, přeléčenou Penicilinem. Závěr-obě máme zdravé děti. Dle mé praktické lékařky jsou atb pro miminko menší zlo než neléčený zánět. Tak ať je brzy líp😃