9. tt a horečka. Jak to dopadlo?

lalali777
15. pro 2022

Ahoj holky, chytla jsem od syna nějakou virózu, on se teď dostával z horeček, co mu trvala 5 dní. Bohužel, horečku mám už i já, snažím se to srážet paralenem a zabaly, ale mám šílený strach, že po tu dobu, než to srazím to nějak ovlivní vývoj plodu. Stalo se vám to v těhotenstvi taky a jak to dopadlo? Nešpiním, nekrvácím. V pondělí mám kontrolu s utz, tak bych to měla dr nahlásit, že.
Děkuju za odpovědi😉

eviicka
15. pro 2022

@lalali777 měla jsem v 8tt a strach jsem měla veliký. Je tedy fakt, že já se pořád měřila a kontrovala a hned jak jsem se blížila k 38 vzala jsem Paralen, aby to příliš nestouplo, naštěstí to všechno trvalo jen asi 24 hodin. Syn je zdravý 🙂 drž se.

lucynka721
16. pro 2022

@lalali777 trošku tě uklidnim, v 15tt jsem byla covid pozitivní a horečky 3 dny 39. Brala jsem paralen, snažila se ležet, ale mám ještě dvě děti, nejmladší 2,5 a miminko to zvládlo. Teď jsem 33tt.

eviicka
18. pro 2022

@lucynka721 nojo jenže horečka je nebezpečná právě hlavně kolem toho 8tt, v prvním těhotenství jsem měla nějakou virózu ve 12tt a to už takový problém nebyl. Ale každý dobrý příběh je trochu uklidní, to he fakt 😉.
@lalali777 jak ti je?

dejvitka
18. pro 2022

@eviicka jen 8tt ? To je nejake nejcitlivejsi obdobi ? Mne kdysi rikala gynekolozka, ze cely prvni trimestr, tak jsem se bala 3 mesice v kuse, kdyz jsem byla tehotna zrovna v dobe viroz

eviicka
18. pro 2022

@dejvitka no tuším že to je do toho 11 týdne nejnebezpečnější, kolem toho 12 jsem tehdy už tolik nepanikařila, v sedmém ano (obě děti v pořádku, zato dvě zamlklá v době, kdy jsem teplotu neměla).
Kolem osmého myslím v porovnání s tím uvedeným 15tt.

westie
19. pro 2022

U dcery jsem prodělala v prvním trimestru virózu s horečkama dokonce 2x, střevní chřipku a pásový opar. Dcera se narodila zdravá, v termínu, nezdá se mi tím nijak ovlivněná. Ale samozřejmě jsem měla šílený strach - resp. u té první horečky jsem se bála hodně a u každé další nemoci jsem byla odevzdanější a říkala si, že to snad nějak dopadne...

lalali777
autor
18. únor 2023

ahoj holky, omlouvám se, že se ozývám po takové době. zatím to vypadá, že vše po horečce je v pořádku, první screening byl v pohodě a za nějakých 14 dní jdeme na druhý 🙂)

ivivi
3. bře 2023

Ja mela anginu v 9tt, obcas jsem musela vzit paraleny dva, abych teplotu srazila. Ted jsem v 26tt a vse v poradku.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru