Zdravím holky, byla jsem na pohotovosti s častým tvrdnutim bricha a bolesti. Dr mi zjistila cipek 2cm polotuhy pro špičku prstu. Kanál hrdla 31,3 mm. Nařídila klid a zvýšit dávku magnezka. Jak mi nebylo nejlíp tak jsem se zapomela na vse zeptat. Hrozí předčasný porod? Můžu normálně fungovat aspon uvařit něco lehkého a jít třeba na krátkou procházku nebo musím fakt jen ležet? Mel někdo taky takový nalez? Za týden kontrola u svého doktora ale ten má dovolenou takze asi až po Novém roce musím se s nim nějak domluvit. Díky za rady
To je hrozně těžké říct mě hrozil předčasný porod od 30 TT nařízen klidový režim ale doma 3,5 lety syn tak to moc nešlo a mladší se nakonec narodil tři dny před termínem
@denisq ja mam doma 2 letaka ale manžel uz je doma takze me nenechá nic dělat. Moje je to už 4 mimi a všechny rodim 37+2,3,5 takze i o to větší mám strach aby to nebylo ještě dřív. K dr jdu 2.1. tak snad se nic nejhorší nechci jít lezet do nemocnice hlavne aspon Vánoce at jsem doma.
Já měla od 24+5 čípek 12mm a vydržela jsem s dvojčaty až do 34+1 ☺️
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Tak tohle je dost individuální. Já jsem v tomhle týdnů neměla už čípek skoro žádný. Měla jsem nařízený klid a pořád mi říkali, že mi hrozí předčasný porod. Brala jsem Magnesko a utrogestan. Problém byl, že jsem měla doma v té době jednoho ctyrletaka a jednoho 1.5 starého chlapecka, takže klid se vůbec nekonal. Musela jsem fungovat normálně. Porodila jsem nakonec ve 42tt