30+1 tt a velikost čípku. Hrozí předčasný porod?

20. pro 2022

Zdravím holky, byla jsem na pohotovosti s častým tvrdnutim bricha a bolesti. Dr mi zjistila cipek 2cm polotuhy pro špičku prstu. Kanál hrdla 31,3 mm. Nařídila klid a zvýšit dávku magnezka. Jak mi nebylo nejlíp tak jsem se zapomela na vse zeptat. Hrozí předčasný porod? Můžu normálně fungovat aspon uvařit něco lehkého a jít třeba na krátkou procházku nebo musím fakt jen ležet? Mel někdo taky takový nalez? Za týden kontrola u svého doktora ale ten má dovolenou takze asi až po Novém roce musím se s nim nějak domluvit. Díky za rady

denisq
20. pro 2022

Tak tohle je dost individuální. Já jsem v tomhle týdnů neměla už čípek skoro žádný. Měla jsem nařízený klid a pořád mi říkali, že mi hrozí předčasný porod. Brala jsem Magnesko a utrogestan. Problém byl, že jsem měla doma v té době jednoho ctyrletaka a jednoho 1.5 starého chlapecka, takže klid se vůbec nekonal. Musela jsem fungovat normálně. Porodila jsem nakonec ve 42tt

fouskovi
20. pro 2022

To je hrozně těžké říct mě hrozil předčasný porod od 30 TT nařízen klidový režim ale doma 3,5 lety syn tak to moc nešlo a mladší se nakonec narodil tři dny před termínem

autor
20. pro 2022

@denisq ja mam doma 2 letaka ale manžel uz je doma takze me nenechá nic dělat. Moje je to už 4 mimi a všechny rodim 37+2,3,5 takze i o to větší mám strach aby to nebylo ještě dřív. K dr jdu 2.1. tak snad se nic nejhorší nechci jít lezet do nemocnice hlavne aspon Vánoce at jsem doma.

fialkadel
25. pro 2022

Já měla od 24+5 čípek 12mm a vydržela jsem s dvojčaty až do 34+1 ☺️

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru