Ahoj holky, dnes musim sbirat moc az do zitra a pak jedu do nemocnice.Mam udajne vyssi krevni tlak a tak si to vyzadali...co me teda zajima: co me zitra ceka v nemocnici?Mate s tim nekdo zkusenost?Co se sberem moci zjisti?Jsem z toho na nervyjsem 39tt.
ja tomu nerozumim a chci jim polozit stejnou otazku 😂 tak ted mam mereni moci a zajima me, co bude zitra. Proto jsem polozila dotaz, jestli s tim nekdo nema zkusenost.
@jironymou1 Zkušenost mám jen od jiných, ale v tomto týdnu bych trvala, pokud by se mi to stalo, na vyvolání porodu nebo císaři. Držím pěsti!
@jironymou1 zjisti se, jak vysokou hodnotu bilkoviny mas v moci a podle toho se bud stanovi dg. preeklampsie, s tim, ze te uz hospitalizuji a vyvolaji porod a nebo bude bilkovina ok a pocka se na prirozeny porod (pokud bude i tlak celkem ok).
@alcar Dekuji za odpoveď 🌻🙏
@levandulka_fialova To jsou rady 😀 ty bys trvala na vyvolani nebo cisari, ale ne kazda je mozna takova masochistka. Fyziologicky porod je pro mamu a dite extremne prinosny, takze je samozrejme na miste, aby lekari prve zjistili, jestli skutecne je nejaka nutnost vyvolavani nebo ne.
@krupka3 Souhlasím, ale v případě vysokého krevního tlaku, navíc týden před termínem bych neriskovala čekat. A upřímně - nemyslím si, že s mým dítětem, narozeným akutním císařem, máme nějaký problém, citovou deprivaci, fyzický problém apod., takže za mě je důležitější mít živé a zdravé dítě v náručí, než mít extrémně přínosný porod 😉
@levandulka_fialova o tom ale rozhoduji lekari a ne pacientky. V pripade hypertenze se nejprve zkousi dostupna lecba (a to i v pripade 39tt) a teprve pokud se projevi i bilkovina v moci jako dalsi ukazatel preeklampsie, tak se pristupuje k indukci (za soucasneho srazeni tlaku). Taktez by se k ni pristoupilo v pripade, ze by byla bilkovina ok, ale tlak by byl opravdu vysoky (vyssi nez 160/110) a nereagujici na antihypertenziva.
@jironymou1 jak jsi dopadla?
@levandulka_fialova O prinosech fyziologickeho porodu se s tebou bavit nemusim, ty jsou prokazane. Porod se opravdu hned pri vyssim tlaku nemusi vyvolavat.
@alcar Holky, do 11h sbiram moč.Ve 13h jdu do nemocnice.Radeji bych take zvolila prirozenou cestu porodu.Ale to uz neni na mne.A musi o tom rozhodnout lekari, kteri tomu rozumi.Tlak se pohybuje mezi 135-150 na 80-90 ☹ takze zadnej šlágr ☹
@jironymou1 tak to nemas zase tak hrozne. To je jeste v unosnych mezich. Beres nejake leky? Nicmene si pro jistotu vezmi s sebou veskere veci k hospitalizaci, kdyby nahodou... Drzim pesti.
kvuli litajicimu tlaku chteji zjistit bilkovinu v moci. me to tak delali u dvojcat. nedopadla sem dobre a prcci sli do 2 dnu ven cisarem. je dobre ze to chteji ohlidat. dobre vse dopadne. nebojte.
@krupka3 Já neřekla, že se musí, jen že já bych na tom trvala a buď si jistá, že bych toho taky dosáhla 😉
@jironymou1 ten spodni nemas zvyseny skoro vubec, a ten vrchni jen mirne, z toho bych nedelala zadnou tragedii, zvlast pokud nemas vyrazne otoky.
A proč jste se nezeptala v porodnici co to znamená a co vas čeká?jinak hlavne ze uz jste tak daleko,ted uz je jedno kdy dite prijde na svet
@lolam10 protoze me tam predal muj gynekolog...a rikal, ze se tam vse dozvim a ze se mam objednat
Ahoj holky, tak vse je v poradku - moč a krev.Jen ten tlak mam prej hranicni.Takze pristi tyden pujdu znovu na kontrolu (pokud do te doby neporodim), ale vzhledem k tlaku by jsme se meli domluvit na moznem vyvolani porodu.Bala jsem se vice nez bylo treba.
@lolam10 tak jsem nechtela po telefonu otravovat.Myslim, ze tam maji prace vic nez dost 😊🙏
@jironymou1 super, to jsou dobre zpravy. Mas moznost si ten tlak sledovat? Mas tlakomer?
@alcar jj od zitra zacinam merit a zapisovat.Chteji po mne nejlepe 5x denne...a pred tim 15 minut klid ...
@jironymou1 měla jsem to samé od cca 36tt.V nemocnici jsem byla 2x,moč jsem sbírala 3x.Nakonec mi praskla voda v 38+1,vyvolávaný porod skončil sekcí kvůli tlaku(190/94).Jen si Vás ohlídají☺jen ten sběr moči nic moc😂
@lufinka90 no moje tříletá na wc: mami proč máš medík na zachodě? 😂😂😂 tak jsem ji vysvetlovala, co to je..a ona: fuuj dospely jsou prasatka.Curani preci patri do zachodu 🙄😂🙄😂🙄🤔🤔🤔
@jironymou1 jo, tak to je fajn. No idealni by bylo, kdyby si prcek na ten svet trochu pohnul. Takovy zaver tehu je proste opruz. Tak se drz. 🙂✊
@alcar to bych take byla rada, kdyby se mimi umoudrilo a vylezlo samo
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@jironymou1 Pokud jsi už 39tt, proč prostě porod nevyvolají? Vysoký krevní tlak může být komplikace, ale řešitelná. Neboj, zítra se jich zeptej přímo, ať ti vysvětlí, co se děje, jaké mohou být komplikace a řešení.