Ahojte maminky,
jsem ve fázi zařizovaní dětského pokojíčku pro dvě holčičky. Sice jedna je ještě v bříšku, ale místo na dvě oddělené postele v pokojíčku není. A když už se bude zařizovat, musím pořídit rovnou dvoje postele, nad sebou (ale klasickou palandu nechci), tak proto se na vás obracím.
Prosím nějaké návrhy, i fotky třeba vašich pokojíčku, jak je mate vyřešené? Přikladam navrh našeho pokojíčku, jaky bych si ho představovala, ale čím víc se na návrh divám, tím vic si nejsem jista, zda bude prakticky.
Předem moc děkuji za vaše příspěvky a fotky.
Návrh se mi moc líbí. Možná bych horní postel udělala malinko níž a asi bych nechala udělat zábradlí skoro kolem celé horní postele a nebo aspoň dočasnou zábranu. Případně i zmenšit přesah a mít více skříněk pod horní postelí a u spodní jen úzké záhlaví. (Přijde mi, že ten stůl za postelí je zbytečně široký a skříňka pod stolem se taky bude hůře využívat.)
Můžu se zeptat, kdo vám dělal návrh a kolik za takovou postel plánujete dát? Mám podobnou představu, taky bych chtěla takovou postel, ale cenově se to šplhá strašně vysoko :/
Máme týden novou dvoupostel, kde spodní je vysunovací na kolečkách zpod horní, která je trochu výše. Spát u stropu není podle mě moc zdravé - suchý a teplý vzduch. Zabírají ve dne místo jako jedna postel, ale jsou to dvě postele.
Akorát budeme také dělat pokojíček a měla jsem v plánu to samé, jen o chlup nižší tu postel nahoře , synovi bude 3,5 a dceri rok a kousek až tam půjdou a ptala jsem se na to kamarádek s různě starými dětmi a všechny mi řekly, že do 8 let by do toho nešly, že ty děti se neustále stěhují, mají neklidné spaní.. My máme tedy pokoj 4 na 5 metrů, ale nakonec koupíme vysouvací postel, ne žádnou obyc s malým šuplíkem, ale už pěknou vyšší a až budou chtít jít od sebe, koupíme ještě jednolůžko a ta vysouvací bude sloužit pro návštěvy.
@leilinka1234 navrh jsem si udelala ve smes ja,akorad budou tam upravy,horni postel bude niz,nechtela jsem ji tak vysoko a skrinky budou trosku jinak usporadane. Jeste nevim na kolik mi vyjde, budu to vedet za cca tyden,dela nam ji pan ktery nam dela skoro vse,jako byla kuchyn,skrine apod😊
@lucka662006 a mohla by jste mo treba hodila odkaz,jak vypada postel? Ale zase nejsem si jista tim aby dite spalo uplne dole. A ja na to bych nemela misto ji rozkladat,kdyz bych chtela rovnou i psaci stul. Ale urcite kdyz je za rena by usetrila hodne mista
@kimh taky to mate hezky vymyslene, jen ja tou vysouvaci nejsem si jista,ani misto bych nemela,to by mi zabiralo dost mista v pokojicku jakmile by byla rozlozena. Kdyz bych chtela i mit psa i stul u okna a na dalsi steny.by to u nas neslo jelikoz dvere jsou na blbem miste. Stena u dveri ma necele 2m takze postel jak jsem puvodne pocitala,ze tam dam by se mi nevlezla.😕
POstele jsou standartních rozměrů? na obrázku vypadají krátké. V návrhu chybí podle mne velmi důležitá zábrana v čele horní postele. Také šuple pod postelí bych uvážile zda mít jedno takhle veliké, nebo radši dvě, kvůli snazší manipulaci. Jinak super!
pokud bojujete s místem klidně bych zvážila i malinko užší postele. My máme také patrové, s přesahem do rohu, délky cca 2m ale šířka postelí je jen 70cm. Dětem to bohatě stačí. Ale my to museli vecpat do pokojíčku 2,6 x 3,4 m.
@konidana postele jsou 90x200cm. Ano na vrchni posteli zabrana bude prodlouzena+ bude i u noh. A supliky dole budou 2, to je puvodni navrh,ted jsou tam upravy,takze taky nam poradil stolar dole 2supliky. Postel spodni bybag byla ve vysce 50cm a horni pry 170cm,coz se me zda taky docela vysoko. Mozna zkusim zda mi ji neudela jeste niz.
@kimh presne tohle ma svagrova,puvodne jsem to taky chtela,ale za me dost nekvalitni nabytek,maji ho 3roky, deti tam nespi skoro vubec (od mala jsou naucene spat s rodici) ale ta sestava je dost znicena,tedkom porizovali jeste 1postel pod te velke ale napric( taky Domestav),protoze dali i 3tyho kluka,ale ta horni postel je az moc nizka,to kdyz si lehnu ja na spodni postel tak na nohy pomalu neni misto,proto bych chtela horni postel o neco vys.
Ty otevrene okynka u skrine bych dala bud uplne dolu nebo uplne vynechala
@stef9328 tak horší než to mám já to být nemůže 😅
http://medvedifotky.cz/dejf.php?K=OI2CP1L&ID=23246
@stef9328 naštěstí jen 2,bohatě to stačí 😅. Do skříňky nahoře si věci dává dcera sama, jen jí je podám na postel. Nebo to tam hážu zespoda, a to jí tam vždycky udělám bordel😋,tak si to radši rovná sama. Dětský pokoj je udělaný z panelákové kuchyně a má jen 9m čtverečných. Z obýváku máme obytnou kuchyň se spacím koutem.
@stef9328 tak asi záleží, jaké máte taky prostorové možnosti. My máme klasickou patrovku,varianta na fotce se mi osobně líbí,mysim te praktické to je