Jak vymalovat pokoj synovi a dceři?

22. únor 2022

Ahoj, stěhujeme se do nového většího bytu, chceme udělat synovi (2,5r) a dceři, která se má narodit v květnu společný pokojíček z velikého pokoje.
Momentálně je tam celá místnost vymalovaná na růžovo a nevíme si rady, zda nechat půl pokoje růžové a půl vymalovat na modrou a nebo zrušit úplně růžovou a dát nějakou moderní barvu, která je vhodná pro obě pohlaví.
Neřešila jste prosím některá stejnou věc, případně nemáte fotku pro inspiraci, jak jste to vyřešili?
Děkuji moc

sigyn
22. únor 2022

Nejlepší je vymalovat na bílo a barvy dodat doplňkami (samolepky, textil...)

autor
22. únor 2022

@sigyn Bílá barva nás samozřejmě napadla jako první a byla to jedna z prvních variant, jelikož stejně se růžová musí oškrábat a nahodit bílá prvně ale když jsme se ptali i známých co mají děti, někteří řekli, že bílou by nenechali, že by to vypadalo tak obyčejně a smutně. Což já mám bílou ráda a považuji bílou za elegantní, myslím, že tapety nebo samolepky by tomu dodali šmrnc, když se to nepřežene.
Takže děkuji za názor, taky sem uvažovala čistě o bílé + doplňky.

bousovka007
22. únor 2022

Vaši známí s vámi konzultovali vybavení a vzhled pokoje? Bílá barva je skvělá v tom, že z módy nikdy nevyjde, Dětský pokoj je místo plné věcí. Barevných věcí - plyšáků, hraček, knih, povlečení, nábytku, kusového textilu (závěsy, koberce, povlečení). Myslím si, že by vám dalo hodně velkou práci vyladit odstíny růžové i modré tak, aby se k sobě hodily. A i tak si to ani nechci představovat. Doporučuji se řídit vaším vkusem nikoli někoho jiného.
pokud máte pocit, že se na tónování barev necítíte, dá se vybrat vkusná velkoplošná tapeta. Osobně ji preferuji před lepením malých obrázků. Zkuste kouknout třeba na Lavmi nebo Rewalluce. Třeba vás něco zaujme

alubif
22. únor 2022

Bílá je věčná a nadčasová, doplňky k ní se pak dají vybrat jakékoli. Ale já jsem odpůrce jakékoli barvy na zdech kromě nějakých jemných neutrálních.

makovice88
22. únor 2022

Pokud maji spolecny pokoj, tak rozhodne bila. My mame taky kluka a holku, ale oba maji sve pokojicky a kazdy ve "sve" barve. Pokud by byli spolu, tak urcite bilou. Ani bych treba nedelala nejakou neutralni barvu, treba zlutou nebo zelenou. ☺️
Je to o vkusu, ale ta bila je takova nadcasova.

levandule_k
22. únor 2022

Bílá je skvělá barva, nemám ráda syté odstíny, necítím se v tom dobře. Když dáš bílou, časem můžeš jednu stěnu nabarvit. Mrkni na facebooku do nějaké skupiny o bydlení. Já občas na některé koukám a viděla jsem tam hezky sladěný pokoj, bílá růžová šedá, když barva na zdi, tak jen na části a tlumená, pastelová, byla tam inspirace pro kluky.

@alubif Mám to podobně.

ekou
22. únor 2022

Najit nejakou tapetu, ktera treba bude na 2 stenach v ramci pokojiku

plamenek
22. únor 2022

V dětském pokoji máme odstín "vaječný koňak" - je takový jemný, jako když tam svítí sluníčko, šikminu pak bílou.

lobella
22. únor 2022

Bila barva je super, decko ti posmara stenu, hrackou udela barevnou cmouhu, vse odstranis bilou gumou, to ma barevne stene nejde....driv jsem take premyslela, jakou barvu, nakonec mame bilou, bily nabytek+postel prirodni (borovice), na stenach a skrini maji samolepky, nad posteli barevne svetylka podle pohlavi, jak jsou hracky barevne, semtam plysak, rozhodne to neni smutny nebo sterilni🙂

lida9
22. únor 2022

ja bych spis zvazila onen veliky pokoj rozdelit treba SDK prickou na dva... deti ti jednou podekuji za samostatne pokoje, byt krcalky... ale k tve otazce - bila je klasika, pouzij prip. motivy nalepovaci na zed atd...

iris92
22. únor 2022

My taky budeme chystat pokoj pro sourozence, sice budeme mit 2 kluky ale pokojik chci nechat bily a doladit to doplnky. Moc se mi libi nalepky na zed treba na inspio.cz
Jinak kdybych mela vybrat barvu, tak jdu asi do zlute, zlute s sedou. 🙂

lenulen
22. únor 2022

Nas mladsi syn ma jednu stenu zlutou (naproti okna), jednu zelenou a dve bile. Ma tam i pat obrazku nalepenych a povesenych. Prijemna, uklidnujici kombinace. Podle me vhodna i pro holcicku. Neter ma matovou na zdi a taky krasne 🙂

neomenia
22. únor 2022

Když měli spolu pokoj ( kluk a holka) měli světle žlutou, ale teplou, ne tu ošklivou citronovo zelenou. Teď máme nový byt a zde bylo čerstvě po původních obyvatelích vymalováno bíle, což mi vyhovuje a nechali jsme všechny pokoje bílé. Sladíš s tím cokoliv a v dětských pokojích jsme dali hafo samolepek a syn ma barevné boxy na hračky, barevné závěsy....

autor
22. únor 2022

@bousovka007 Ne oni to s námi nekonzultovali, my jsme se pouze ptali, tak jako já vás teď tady a oni nám řekli svůj názor, tak jako vy. Sháním inspirace, na tom myslím není nic špatného.
Jinak k tomu ostatnímu, jak sem psala paní výše, mě osobně se bílá nejvíce líbí, je to pro mě elegantní barva, která má své kouzlo ale i tak bych byla ráda za nějakou fotku nebo zkušenost.

autor
22. únor 2022

@lida9 Na to teď vůbec nemáme čas, jsme rádi, že vymalujeme, přestěhujeme a doladíme... A už tak nám to zabere hodně práce a času, chlap chodí do práce, volno mu nedají a já na rizikovém toho moc neudělám... Takže proto sem se spíše ptala jakou barvu by jste zvolili vy. Každopádně děkuji za tip.

autor
22. únor 2022

Všem děkuji za tipy, nakonec jsme se rozhodli pro bílou

bousovka007
22. únor 2022

Tady je opravdu velmi těžké radit. Protože například na dělení pokoje záleží kolik má místnost okenních otvorů a jaká je orientace ke světovým stranám. Nicméně jsem jiného názoru. Ze zkušeností z okolí si většinou přejí malé děti mít pokojíček společný a tady jde o opravdu maličké prcky.
Neberte to nijak zle, spíš jsem vám chtěla vysvětlit, že vy byste se měli řídit především svými představami. A pokud byste chtěli čerpat inspiraci, protože si to nedovedete představit - Pinterest. A nebudete vědět, který pokojíček si dříve vybrat 😉

daasqua
22. únor 2022

Bílá je velmi universální a jemná. Mně osobně se nejvíc líbí bílé stěny, nábytek napůl dřevo napůl bílé (víc ale toho dřeva), samolepky na zdi lesních zvířátek (takže taky béžové/hnědé jako dřevo, v tom i jiné barvy). Pak se dá krásně hrát si s doplňky a pořád to měnit. Bleděmodrá/fialková/růžová, potom třeba zelená/žlutá na jaro, na podzim třeba do červena... Obecně se snažím mít barvy tak, že jsou tak 3-4 (tj. třeba jedna či dvě neutrální - bílá/hnědá... a do toho dvě výraznější - např. modrá a růžová).

jasminek2012
22. únor 2022

Kdyz jsme se stěhovali do většího bytu, tak malíř dostal pokyn komplet bílo. Super, jsem spokojená.

terkync
22. únor 2022

Resili jsme pred par lety, meli jsme dve steny svetle zlute, dve steny latte. Strop bily. Na stenach sem malovala obrazky jako krtecek, auta, shreka apod. A doplnky byli do tyrkysova. Nabytek bílý. Meli jsme to takove vesele, barevne 😇 vetsinu meli spolecnou. Ted uz maji pokojik kazdy svůj. Ale do tech 4,5 let to bylo supr 😇 ted uz si kazdy rekne co se mu libi a co by rad.

martiniquest
22. únor 2022

Ja mam nejradeji bilou a barevne doplnky. Nelibi se mi prilis barevne pokoje, ktere jsou nepřehledné a chaoticke. Eventualne akceptuji svetle bezovou/kavovou, ale to je vse. Barevne zdi jsou z meho pohledu ve vetsine pripadu velmi nevkusne.

ladyhacek
23. únor 2022

@lida9 jednou, ale teď nevidím důvod aby to nenechala. Mě bylo 10, ségře 7, jasně dvě holky, ale i když jsme měli dva pokoje spali jsme spolu.

Vymalovala bych bílou, popř béžová nebo světle šedá. Záleží jaký bude nábytek a doplňky.

lennus
23. únor 2022

Taky jsem pro bílou, případně si umím představit část pokoje šedou nebo část třeba u postelí podle pohlaví jako modrá a růžová. Na Pinterestu je spousta nápadů. Ať se to povede!

lanyza
23. únor 2022

Mame bilou a namalovany strom....
Nabytek bilo-sedo-zeleny.....hlavne jedna stena je cele okno, dalsi je velka satni skrin a treti stena je postel, na ctvrte stene jsou dvere a takovy strom....

petuliiik01
23. únor 2022

Přikládám inspiraci od nás 😉
#fisherprice

anakolut
23. únor 2022

Dvě holčičky a jeden chlapeček mají společný pokoj. Stěny a nábytek jsou bílé. Doplňky jako závěsy a pořadače, tuzkovniky máme světle šedé. Drobné akcenty světle fialové. Část stěny za postelí je také světle fialová. Spojujícím prvkem jsou hvězdičky. Máme je povlečení, na těch doplňcích s na závěsu pod palandou, kde mají hrací prostor. Na stěnách máme perokresby zvířat. Možná to někomu může připadat moc sterilní, ale děti mají tolik hraček, že ten pokojíček stejně hraje barvami i tak.

arwene
23. únor 2022

Pokojik teprve chystame, ale pocitam s bilymi stenami a barevnymi doplnky - syn 4,5r bude mit hasice a tedy cervenou pulku a dcera 2,5r bude mit ruzove vily. Pokoj maj mini (11m2), ale bude jen na spani, takze jsem to vic neresila. Herni zona pres den je mnohobarevna. Barevne ladit budem az povyrostou a pujdou kazdy do sveho pokoje.

sebinka123
23. únor 2022

Ja miluju skandinávský styl, takže bílá a šedá byla jasná volba. A pastelové barvy jsou podle kostek little dutch, té staré řady. Hory jsem malovala.

petuliiik01
24. únor 2022

@sebinka123 Děti mají moc hezký pokojíček 😍

sebinka123
24. únor 2022

@petuliiik01 děkuji 😉