Zdravim, konecne jsme poridili mycku a ted potrebuju koupit asi sul do mycky a tablety. Sul koupim asi i v lidlu tu jejich znacku, ale na tablety jsem se divala maji ted v tete v akci ruzne druhy Jar kapsli anebo Finish. Mate zkusenost, ktere jsou lepsi? ten finish asi vyjde levnejsi, ale nevim...
My používáme z Lidlu, barevný obal a jsou skvělý. ☺️
Jar platinum, naše myčka nic jiného nechce 😀
U Finish jsem začínala. Nebyla jsem moc spokojená. Nádobí i myčka zůstávala taková nedomytá. Jar byl skvělý, ale přišlo mi, že zejména na plastových věcech zanechává takovou divnou chemickou pachuť. Nakonec používám komplet všechno do myčky od Feel Eco. Nádobí je hezky umyté a žádnou pachuť nezanechává. Od Tierra verde jsem zkoušela taky v rámci ekologičtějšího mytí, to ale byla hrůza.
Máme Jar
JAR jsou nejlepší
Zkousime ted z DM od Denkmit, jine jsem nezkousela a ani vzhledem k cene v planu nemam...s temi levnymi jsme max spokojeni
@petramana Sůl jaká je, leštidlo i kapsle finish. Ale to jen díky manželovi, který měl myčku, když jsme se poznali 😁 Kupujeme vždy zásobu v akci.
diky vsem za reakci... jen se zeptam jako uplne blba... kdyz jsou ty tablety "all in one", tak se tam musi jeste zvlast sypat sul a lestidlo? to asi ne, ze?
@petramana to musis vyzkouset. U nas je dost tvrda voda, takze normalne bych musela davat u soli nastaveni 6-7 z 9. KDyz dam kombinovane tablety, snizuju to na 3-4. Uplně bez to nejde. Lestidlo mam na to nejnizsi nastaveni, ne uplne vypnute
@cherie24 tak to máš na sůl nastaveny asi opravdu nějaký nízký stupeň. Protože s tvrdou vodou mi sůl vydrží maximálně několik málo týdnu
Tablety ci kapsle si budes muset odzkoušet sama. Nekomu vyhovuje nejdrazsi na trhu, nekomu staci obyc z dm. Nekdo preferuje tablety a nekdo prasek,gel,kapsle... Každopádně, cim vice slozkove jsou tim delsi potrebuji program. Kazda slozka ma svou delku rozpousteni a pri kratkem programu se muze stat, ze se uplne nerozpusti, nebo se rozpusti ve spatnou dobu a nadobi pak neni top. Kapsle mi prijdou,ze lepe odmastuji. Kapsle a ostatni s citronem citim na nadobi ,to mi vadi opravdu hodne. U jaru je to asi nejvice znat. Dm jsou fajn, ale ne na extra spinave nadobi. A Lidl mi přijde asi jako Dm. Finish je taky ok. Ted mam Jar platinum pac super akce. Povedlo se mi 184 kapslí za 400.
Co se tyce soli, ano vzdy. Jedine kdy sul dávat nemusis by bylo kdyby si mela extra mekkou vodu. Jak tvrdou se musis podivat ke svemu dodavateli a jejich rozbor. Podle toho nastav na mycce(v navodu u mycky budes mit jakou hodnotu nastavit dle tvrdosti) Znacka soli je fuk. Jen ty hrube se lepe sypou do zasobniku. Lestidlo tez lepsi dat, nastavit na minimum. A pak uvidis v zavislosti s tabletama co budes pouzivat. A na znacce nesejde. Tady mi to prijde tez vsechno stejny.
Záleží i na tom jakou mas mycku,jak mas trysky, jake mas cykly. Ale pri spravnem nastaveni ti i obycejna tableta udela dobrou službu.
vyzkoušela jsem několik značek a nejlepší jar
Střídám Jar a Somat, prý se nemají používat jen ty drahé, protože moc pění a ucpává to myčku. Somat je taková prostřední kategorie, dá se sehnat v akci poměrně levně, myje výborně a hlavně nesmrdí. Já ty drahé tablety z nádobí cítím. 🤷♀️ Ty úplně levné (DM, Lidl) za mě vůbec nemyjí a nechávají na nádobí divný povlak. Abych koupila levnou tabletu a půlku toho domývala ručně, tak to si radši tu korunu připlatím. 😀
moc Vam vsem dekuju za vase postrehy a zkusenosti, byla to pro me spanelska vesnice... diky 👍
Přes 12 let jsem věrná Denkmit nature. Párkrát jsem zkusila něco jiného, ale vždycky jsem se pokorně vrátila.
Sůl mi taky vydrží strašně dlouho, jedno balení rok, asi i víc. Máme měkkou vodu, mám od počátku nastaveno nějaké nízké dávkování.
Za mě nejhorší somat🙈 finish a jar nejlepší
Sul doplňuji co dva týdny a nic o tvrdosti vody a nastavení nevím 😃
@petramana ani Jar a ano Finish u nás neprosly. Dcera je poměrně citlivá na chuť chemie a obojí z nádobí cítila. Kupuju Denkmit Nature z DM a Ty jsou ok. Přijde mi, že i nadobi umyji nejlíp. Sůl dáváme jednou za měsíc (máme tvrdou vodu a stačí to). A pak nějaké lestidlo - to vždycky oslní po otevření 🤣 jo a taky to chce teda čistit ten filtr co je dole odtok... dělá muž, tak četnost nevím.
Já jsem spokojená s dm nature. Vodu máme měkkou. Nemám problém, že by se mi něco nedomylo. Sůl nedávám vůbec, při úvodním nastavování myčky jsem zjistila, že při naší tvrdosti si sůl nebere.
Děvčata, co myjete s DM Nature - doufám, že budete spokojené i nadále. Já dlooouhe roky používala ten obyčejný sypky prášek z DM, postupně do dvou myček, byli jsme s ním velmi spokojeni.
Pak změnili složení a hrůza. Nádobí hnusné, zbytky nerozpusteneho prášku v myčce... achjo. Myčka je určitě ok, v té problém není, přešla jsem na jiné značky a problém zase postupne zmizel... ale trvalo než se "procistila"
@ladyhacek to se nastavuje v nastavení mycky, podívej se do návodu
Lestidlo nedávám...všechny příbory byly jakoby hořké 🤷♀️ kupuju tablety v lidlu a super
@petramana mám rada denkmit z dm, i sůl a leštidlo