Robotický vysavač. Máte zkušenosti?

pavla555
3. únor 2020

Ahoj holky, zvažuji koupi robotického vysavače, který i vytírá. Mohu poprosit o recenze kdo máte zkušenosti. Díky moc

nanyh
4. únor 2020

Já se jen připíchnu. Také bych chtěla nového ,,mazlíčka”😀

pavla555
autor
4. únor 2020

@nanyh ja mam jit za mesic do prace a doma muzu furt vysavat i vytirat a tak jsem si rikala, ze by to byl dobrej pomocnik jako mycka 😉

rosa106
4. únor 2020

@pavla555 My máme od Tesly T60 již druhým rokem. Jako luxovani super, mám to nastaveny na každý den, takže se vracím do relativně čistého. Ale samozřejmě, ze to stejně musíme vzít třeba jednou tydne pořádným vysavacem. Ale i tak je to s malým dítětem, který porad drobi, velká pomoc. Ten nás vysavač i vytira, ale to je takový smrdlani. Jako ano, účel to splní, ale samozřejmě to není, jako když si to uděláš ručně. Ale spokojena jsem, za ty prachy nám slouží nadstandardne, a to je v každodenním provozu.

pavla555
autor
4. únor 2020

@rosa106 dekuji moc 😊! Ja pocitam s tim, ze to budu muset taky vzit pak ruco, ale jinak jsou tu porad drobky a taky furt nejake kapky na podlaze a me uz to nebavi 🙈😁. Tak bych se prave rada vracela z prace do cisteho. Protoze pak budu rada, ze obstaram deti... diky

hezz17
4. únor 2020

@pavla555 já jsem si ho chtěla přát ke tricatinam, ale pak jsem viděla d test a nějak mě přešla chuť☹

misicka1988
4. únor 2020

Taky bych teď o něm dost vážně uvažuji, máme obří obývák. A už mě to nebaví... 🙄 Jenže když čtu recenze těch cenově dostupných, tak nevím nevím..

pavla555
autor
4. únor 2020

@hezz17 @misicka 1988 jj, je to dost drahý a tak bych byla ráda aby to aspoň trochu stálo za to a tak proto tu sonduju... Já jsem se i včera ptala na Miele, zda neplánují v dohledné době vysavač i s vytíráním a bohužel ne ☹. Miele je sice dražší značka, ale z vlastní zkušenosti vím, že stojí za to.

fyii
4. únor 2020

@pavla555 ahoj uz asi tretim rokem mam od Robzone rob.vysavac i s vytiranim. stal kolem 10 tisic a musim rict, ze i s nasim psem mame cisto. Fakt super vysava, vytira taky, ale fleky od stavy co detem se vylikje atd. omyje, ale perfektni to neni. Ale na setreni prachu neni spatny. U nas ho ma uz davno cela siroka rodina. Ted asi budu muset koupit novy akumulator, uz nevydrzi tak dlouho behat. Ale u nas jede i nekolikrat denne.

zavodnice
4. únor 2020

Dostala jsem TESLA IQ 500. Zatím vyzkoušeno jen vysávání a vypadá fajn. Bohužel se mi nepovedlo propojit ho s iPhonem, ale s androidem funguje a ta apka vypadá dobře. Těším se, až bude moc běhat pravidelně 🙂.

leymea
4. únor 2020

Nemam zkusenost s vytiranim, ale meli jsme Robzone. Ted mame od Xiaomi a je to mega rozdil. Je pravda, ze Robzone jsem dostala cca 6-7 let zpatky, takze dneska uz na tom treba bude lip, ale s Xiaomi jsem opravdu spokojena. Fakt doporucuji. Delaji i s vytiranim.

biedronca
4. únor 2020

@pavla555 My mame 3pokojový byt a hlavně doma dlouhosrsté plemeno. Ano 1x tydně člověk musí vzít vysavač a mop a pořádně uklidi,ale na na takový mezičas ten robot. vysavač bohatě staačí a máte doma čisto pořád. Moc jsem tomu neverila, i přítel byl skeptický,ale nakonec po měsíčním rozhodování jsem koupila SYMBO XBOT 5 WIFI (2v1), je právě i s mopem. A po myčce nejlepší druhá investice mého života!!! rohy vysaje, vytře, všechny chlupy sebere, parádička! Za pár penež hodně muziky.
Nečekejte že stímto budete mít doma vytřeno, tak jak jste zvyklá. On spíše jen tou svou uterkou stírá na mokro. Mop je spíše jako bonus, nečekejte zázraky.

llluckaaa
4. únor 2020

Já mám Teslu T60, asi 3 týdny. Nechtěla jsem drahý a přes wifi, takže máme obyčejnější vysavač. Jede minimáně jednou za 2 dny, jednou týdně mopuju. Máme hodně prostoru, je nás 5 a kočka a já bych na vysávání a vytírání asi odrovnala záda ☹ Mopování není jako vytírání, spíš takové lehké setření prachu na vlhko. Tak jednou týdně to chce pořádně vysát, ale jinak je náš Prachožrout super, jsem spokojená.

mandala
4. únor 2020

@hezz17 Můžu se zeptat, co v tom d-testu bylo? Díky...

michalusenka
4. únor 2020

od Vanoc mame Xiaomi i s vytiranim (mobily ame taky xiaomi) a poustim dvakrat tydne (dcera rika, proc tak casto 😀) umyvani poprve zklamani protoze na nasi blbe podlaze jde videt vse a maloco to hezky umyje,ale kdyz sou nejaky fleky nebo neco horsiho tak vezmu mop ale to neni tak casto 😀

pavla555
autor
4. únor 2020

@biedronca děkuju moc 🙂. Nečekám, že bude skvěle vytřeno (když půjde celá plocha ,,jedním hadříkem,, ), ale věřím, že snad to bude lepší jak nic 🙂. Máme taky docela velkou plochu (obyvák + kuchyň) kde máme dažbu a tady to chci prostě využívat každý den. Ještě jednou moc děkuju!!! 🙂

hezz17
4. únor 2020

@mandala že nezáleží noc na ceně, celkově podobne výsledky ty za 3000 i za 17. Spousta z nich se nedokázala zorientovat v prostoru, takže třeba uvízly pod skříni. Ale zarazilo mě, že třeba z podlahy vysaly jen 50% nasypaneho prachu, z koberce 17%. Pokud měly umět vytirat, tak šly ty procenta ještě dolu. Moc mě to nepřesvědčilo

mandala
4. únor 2020

@hezz17 Jo, tak tomu vytírání taky moc nevěřím no... Dík

pavla555
autor
6. únor 2020

Holky díky, jestli má ještě někdo nějakou zkušenost budu ráda za příspěvěk 🙂. Jinak asi xiaomi - docela vede... díky

alkuska
11. únor 2020

Já mám Xiaomi S5 max, je to momentálně jejich nejnovější model. Mám ho pár dní, ale jsem zatím nadšená. Stál 12000, vybírala jsem asi tři měsíce, ale jsem teď spokojená. Pouštím ho denně rovnou na vytírání a je to hodně znát. Vyhovuje mi, že se mu dá nastavit jak moc vody má použít na vytírání. Zkusila jsem nejdřív základní nastavení na střední intenzitu a nechával děsně šmouhy. Tak ho teď pouštím na max a je lepší. Šmouhy na plovoucce proti oknu jsou ale ne tak hrozně, stejně to děcka hned rozslapou ponozkama, ale je všude čisto, vytřeno na mokro. Za mě milionová věc. Předtím jsem to suchtala za asistence batolete smetákem a už ve chvíli, kdy jsem skončila, jsem zas viděla různá smitka. Teď ho pustím hned po snídani rodiny, zaschlé kapance v kuchyni si setru předem hadříkem a jinak nechám pracovat stroj, zatim se sama najím, dám si kafe, obléknu, dneska jsem vykoupala malou a zatím bylo jaksi samo čisto 👍. Máme tu přes 50 metrů volné plochy, plovoucka, dlažba a dětský koberec na hrani. Ten koberec jsem v aplikaci nastavila jako no- mop zónu, takže na něj odstavím židle apod, vysavač s nainstalovaným mopem ho tudíž objede. Vysávat ho budu jen jednou za několik dní, pze jsou na něm furt nějaké hračky a opravdu se o hodně míň špíni, když je kolem pořád uklizeno. Xiaomi má i samotný vysavač v podobné kvalitě, je to roborock S4, ale u nás zatím není na trhu. Já jsem váhala jestli investovat do toho vytírání a teď jsem ráda že ho mám.

alkuska
11. únor 2020

@pavla555 jen ještě přesněji název, je to roborock S5 max od Xiaomi.

alkuska
11. únor 2020

@pavla555 jo a ještě má napadá k těm Xiaomi ( mám to teď nastudované) - ty jejich modely jsou seřazené tak, že byl Xiaomi S5, pak s6, pak S4, který je stejný jak ta s6 jen bez mopu a nejnovější je ten S5 max. Nemá to logiku a je to matoucí, proto to píšu. Ještě mají i nějaké starší modely, v těch se nevyznám.

pavla555
autor
11. únor 2020

@alkuska děkuji Ti moc za rozepsání, jsi zlatá 🙂 díky!!!!

alkuska
12. únor 2020

@pavla555 já jsem totiz tak nadšená že to že mě tryská samo 😁

biedronca
13. únor 2020

@pavla555 Tak který byl zakoupen nakonec?

pavla555
autor
13. únor 2020

@biedronca ještě žádnej 🙂 ale pak určo napíšu jak jsem spokojená, teda doufám, že budu 🙂