Ahoj,
zvažujeme koupi pomalého / multifunkčního hrnce.. Máte nějaké zkušenosti? Nějaké doporučení na co si dát pozor? Jakou značku koupit nebo které se třeba vyhnout? Rádi bychom aby ideálně uměl pomalé vaření i tlakové vaření, ať nemusíme kupovat dva.. Nebo je lepší koupit pomalý a pak úplně klasický tlakáč? Vzhledem k úložnému prostoru by se nám víc líbilo mít to v jednom, ale nemáme s vařením v pomaláči žádné zkušenosti... Vyplatí se to vůbec - ať už prakticky nebo ekonomicky? Používáte ho hodně? Díky 🙏
Mam multifunkci od crockpotu a je to muj velky pomocnik pomale vareni, vareni v pare, program na rizito i lusteniny, zvladne udelat jogurt, a mam i program na manual kdyz je potreba ohrat jidlo z predesleho dne, jedine co jsem dokoupila byla nahradni vnitrni nadoba abych je mohla prohodit pri ohrivani v jedne je polevka v druhe hlavni chod…
Jinak je super moznost rucne nastavit cas a teplotu a funkce udrzeni teploty po skonceni programu (tim lze i ohrat vychladle jidlo). Naopak vubec nepouzivam odlozeny start, coz jsem myslela, ze budu vyuzivat hodne. Plus nadobu jde dat do 200 st. C do trouby na dopeceni masa. K tem tlakovym hrncum jde dokoupit (nebo nekde je primo v sade) zapekaci poklice, to pak neni potreba. Je dobre se podivat, z ceho je vyrobena nadoba (jak moc bude nachylna na poskrabani). Potom nektere hrnce jsou obdelnikove a jine kulate, k nekterym je mozne prikoupit druhou nadobu...zalezi na preferencich. Ja jsem kazdopadne hodne spokojena.
Měla jsem pomalý CrockPot a teď multifunkční Sencor. Když to porovnám - ten multifunkční je o dost praktičtější - dá se v něm maso i opražit, je skvělý na knedlíky, rýži atd.
Měla jsem dlouho pomalý a nedala na něj dopustit, vždycky jsem se bála tlakáče na plotnu. Pak se pomalému rozbila vnitřní nádoba, asi po deseti letech, já jsem si koupila multifunkční tlakový a je dokonalý. Nesyčí jak kretén, protože ten hrnec to sám reguluje, můžu ho mít zapnutý klidně v koupelně, když potrebuju v kuchyni místo navíc a prostě oproti pomalému je rychlý.
ahoj všem, pokud uvažujete nad multifunkčním hrncem, doporučila bych Vám Thermomix TM6. Neslyšela jste o tom někdy? Je to hrnec, který má funkci pomalého hrnce, i sous vide vaření a zároveň uvaří, nasehá, umele, ušlehá, ohřeje, uhněte kynutá i jiná těsta, emulguje, fermentuje, váží , má funkci rýžovaru, jogurtovače, zároveň má v sobě zabudovaný program a vy si přímo na hrnci vybíráte recepty, které hned uvaříte nebo jen zamícháte apod.. já jsem nebyla zprvu zastáncem koupě tohoto spotřebiče, ale teď bych už neměnila ani omylem 🙂, s čistým svědomím tento přístroj doporučuji 🙂, vaření je pak opravdu zábava 🙂
@cekamnazazrak
ted jsem videla v televizi hrnec,ktery ma aplikaci,prednastavenych 150 receptu a da se ovladat pres apku na dalku,uplne pecka za me
https://www.homeandcook.cz/v/1267203/multifunkc...
Maji i levnejsi verzi,ktera ale nema to ovladani pres aplikaci.
@zelenaesmolda mrkněte i na Thermomix, tam je více než 3tis receptů v českém jazyce, 80tis celosvětově a ovládá se přes aplikaci .. můžete mít v telefonu, ale poslouží vám i tablet na přístroji, za mě úplná bomba a nejlepší dennodenni kamarad 🙂, zrovna dělám jahodovy džem.. hotový za 35 min a bez práce ;)
@perpetuap1
Diky mrknu.Parkrat Jsem na to jmeno narazila ale bliz nezkoumala o co vlastne jde 🙂
@zelenaesmolda kdybyste potřebovala cokoli vědět kolem toho, ráda vás se vším seznámím. Je to něco, co vám ušetří spoustu času a udělá z vás šéfkuchaře s miliony zbytečných přístlušenství a přístrojů okolo 🙂. Já sama jsem z toho nadšená a lituji jen toho, že jsem si ho nekoupila už dávno 🙂
Mam multifunkcni hrnec bez tlakoveho vareni (ma funkci pomaleho vareni, smazeni, klasickeho duseni, jogurt, ryze, para, sous-vide) Tesla M80. S tlakem je M70 nebo K80. Pouzivam ho skoro denne. Ted zrovna mi dela mlecnou ryzi. Doporucuju vsema deseti🙂
Samotny pomaly hrnec bych nechtela, ja ty ostatni funkce vyuzivam dost. Skoro do vsech jidel je potreba zaklad orestovat, kdyz to udelas v hrnci, setris nadobi. Na program ryze udelam rizoto, jogurtovaci program ted taky hodne vyuzivam.