Jedna matrace pro dítě i rodiče. Má cenu to řešit?

wechytka
8. pro 2021

Zdravím, jsem tu poprvé, tak nevím, jak moc mi můžete poradit. Ale řešíme doma už delší dobu novou matraci. Syn se nám stále cpe do postele, takže hledám něco vhodného pro něj i pro mě s manželem. Jenže se v tom pořád ztrácím....
Spíte taky se svými dětmi? Má cenu tu matraci řešit i proně?

kusanica
8. pro 2021

aaa, věčné dilema... ideální je, když má dítko svoji postel.... to se dobře říká, ale hůř dělá 😉 nemyslím si, že by taková matrace existovala. Co vím, tak děti nemají mít z=ony a dospělí ano. děti namají mít tvarování a dospělým se líbí. Ze zkušenosti hlavně doporučím používat chránič matrací - nepropustný 😀
zkuste se poradit na i-matrace Když sestra sháněla matraci tak byla z jejich výběru nadšená.

elesse
8. pro 2021

Vahove to nikdy nemuze byt v pohode. Tak bych si vybrala dobrou matraci pro sebe

zuzineckah
8. pro 2021

@wechytka v pohodě by to bylo leda tak, kdybyste všichni tři měli stejnou váhu, což je blbost. Takže minimálně dvě matrace (do společné postele) a dítě ideálně svůj pelech a ve vašem trávit jen nevyhnutný čas.

jako_mala_holka
8. pro 2021

Nevím, jak to má být správně, ale malá spí s námi už dlouho a matraci máme v posteli svoji, už předtím, než jsme malou měli... Časem půjde do svoji postele, ale zatím to neřešíme

martiniquest
8. pro 2021

Deti spi s nami a spi na nasich matracich. Nevidim duvod, proc by to melo byt spatne. Matrace mame kvalitni a pomerne tvrde bez line peny nahore. Myslim, ze se dneska vsechno moc resi. Za me je pro dite mnohem prospesnejsi spolecne spani, pokud o to stoji, nez nejvymakanejsi matrace urcena pro dite (jestli se takove vubec delaji, ale asi ano, protoze vydelat se da na vsem). Nehlede na to, ze v dobach minulych se spavalo na tvrdych lavicich a taky to lidi prezili 🙂

95newmommy2020
8. pro 2021

Pamatuju, jak se strášně moc hrotila matraci do dětské postýlky. Koupila jsem dvě za 6 litru. 😭 A dítě samozřejmě spí s nami. Matraci do naší postele máme taky pečlivě vybranou. Jedna půlka je spíš tvrdší, druhá měkkčí. Brala se v potaz poloha při spanku, rozložení, hmotnost obou i potivost. Pomáhal nám s tím i nějaký expert. Jen to bylo tak 4 roky před dítětem. To usina mezi nami, pak si dá hlavu na můj hrudník, nohy na chlapovu hlavu a ráno ho najdeme u nohou. Ta matrace je v každém úseku trochu jiná. Takže mě to taky trochu stresuje.

konidana
9. pro 2021

matraci určitě vybírat dost tvrdou podle dospěláků, bez zón, dítěti tvrdší matrace vadit nebude

konidana
9. pro 2021

@martiniquest přesně, pokud má dítě přes den dost různorodého pohybu, tak je úplně jedno na čem spí.

blazenkaruzovka
9. pro 2021

@kusanica s nima máme taky dobrou zkušenost

blazenkaruzovka
9. pro 2021

@konidana to si nemyslím. Podle mě se matrace pro děti dělají proto, aby měli správnou oporu páteře. Stejně jako u bot. Pak nám tu běhají děti s plochou nohou a skoliozou a maminky brečí, proč to tak je :(

konidana
9. pro 2021

@blazenkaruzovka pro zdravy vyvoj deti boty ani matrace nepotrebuji vubec, kdyz to trochu prezenu. Ano nevhodna bota muze znicit nohu, ale nemyslim si, ze by to bylo stejne u matraci, kdyz se zde bavime o matraci pro dite a dospele dohromady. Tvrda matrace dle mne diteti neskodi, mozna by byla problem prilis mekka....

martiniquest
9. pro 2021

@blazenkaruzovka A v cem se ma ta opora patere u ditete a dospeleho lisit? Pokud je matrace na 100kg cloveka, proc by na ni nemohlo spat dite? Chapu, ze kdyz by na takove spal 150kg clovek, nebude opora dostatecna, ale dite je vzdy lehci, tak proc by to mel byt problem?

blazenkaruzovka
14. pro 2021

@martiniquest tak nejsem odborník, ale řekla bych, že je to kvůli vývoji. Dospělí člověk neroste

@konidana tuhost je jedna věc, ale většina matrací pro dospělé je zónovaná. A ty zóny jso prostě dělané na dospělého a tím logicky, podle mě, u dítěte nepodporují nebo podpírají ty části těla, které by měla.

konidana
14. pro 2021

@blazenkaruzovka výše jsem psala, že je lepší matrace bez zón. Ale podle mne na tom zas tolik nezáleží, protože to lehounké dítě i ty měkčí zóny prostě neprolehne 😉

martiniquest
14. pro 2021

@blazenkaruzovka Jako ze matrace narusi vyvoj ditete? Neblazni prosimte. Pokud spi na kvalitni matraci, je podle me jedno, jaka je. Nenechala bych ho spat na delenych matracich, co byly za komunistu...ale i na tom jsme nekteri vyrostli (vcetne me) a jsme v poradku.

journals
14. pro 2021

Syn ma v pokoji nejakou skvelou matraci idealni pro deti. Prospi na ni pul noci, pak se stehuje k nam. My jsme pred mesicem koupili jednu velkou do manzelske postele at nemusi spat na te mezere. Idealni to asi neni, ale jine reseni to nema 🤷🏻‍♀️

blazenkaruzovka
16. pro 2021

@martiniquest nepsala jsem, že naruší, ale že ty zóny nepodporují ty části těla, které by měly.
Vidím to i u dětí kolegyň. Jedna koupila levné matrace pro dospělého a teď řeší, že má malý skoliozu. Druhá měla matraci vhodnou pro dítě a tento problém neřeší. Neříkám, že je to zaručeně tím. Jen to může být jeden z faktorů. 🙂

konidana
16. pro 2021

@blazenkaruzovka skolióza není kvůli matraci, ale kvůli nevhodnému nebo nedostatečnému pohybu přes den, a špatnému držení těla při sezení, raketovému růstu v pubertě apod. Zdravým pohybem se podle mne vykompenzuje jakákoli matrace.

wechytka
autor
16. pro 2021

Nedalo mi to cinkla jsem na ty i-matrace. Jako pokec dobrý a snad jsem i dobře vybrala. Až matrace dorazí, tak Vám řeknu, kdo je víc spokojený jestli já, manžel nebo Kubík 😀
Jediné v čem jsem neposlechla a trochu se bojím, že jsem vzala matraci v jednom celku. Asi s potahem budu muset běhat do čistírny nebo k ségrunce 😀

kusanica
16. pro 2021

Já teda hlavně nevidím důvod, proč by dítě mělo spát s rodiči pravidelně. Chápu špatné sny, ale oficiálně dítěti říct, že nemá svou postel... a do kolika roků to tak jako chcete nechat? To s váma bude spát ještě v 10, 15, 20 letech? 🙄

wechytka
autor
17. pro 2021

@kusanica Tak to už je jako naše věc ne? 😉 Nevadí mi mít syna u sebe, až bude chtít svou postel, s radostí mu ji připravím 😝

zelenaesmolda
17. pro 2021

@elesse
proc by nemohlo?delaji se matrace pro pary,kteri maji rozdilnou hmotnost.

zelenaesmolda
17. pro 2021

@kusanica
myslim,ze tvoje obavy jsou prehnane.Uz jsi videla dite,ktere v tomhle veku spi s rodici?

martiniquest
17. pro 2021

@kusanica Nas petilety spi s nami a nemam s tim jediny problem. Bude u nas tak dlouho, dokud bude sam chtit.

blazenkaruzovka
17. pro 2021

@konidana tak příčina skoliozy není úplně jasná. Jak můžete špatně sedět, tak můžete špatně ležet. Když bude dítě mít měkkou matraci, do které se boří, tak podle mě pomáhám ke špatnému držení těla.
Zřejmě se shodneme, že se neshodneme.

blazenkaruzovka
17. pro 2021

@kusanica kojit a spát s rodiči co nejdéle, také jsem někde viděla 😅

konidana
17. pro 2021

@wechytka jestli ji vcelku nastehujete, tak dobry. My meli co delat s uzkejma😅

wechytka
autor
21. pro 2021

Tak matrace je doma 🙂 A je pravda, že nad tím, jak matraci dostanem do postele jsem nepřemýšlela... 😅 Byla to fuška a ještě bude, až budu prát potah... ALE, objednala jsem 16.12. a 17.12. už byla doma 😲 Je suprová a já si chrochtám 😀 Kubu máme v posteli stále, takže je asi taky spokojený 😀

journals
21. pro 2021

@kusanica a deti, vlastni mas? 🙈🤦🏻‍♀️
Dost tipuju ze ne…

blazenkaruzovka
22. pro 2021

@wechytka jakou si nakonec vybrala?