Jaký kávovar pořídit?

mom140
26. pro 2020

Ježíšek mi nadělil peníze na kávovar a tak teď dumám jaký pořídit. Na zdi příspěvek zapadne. Pokud již kávovar máte tak prosím o like ke značce.

mom140
autor
26. pro 2020

Philips

mom140
autor
26. pro 2020

Krups

mom140
autor
26. pro 2020

DeLonghi

mom140
autor
26. pro 2020

Siemens

pe_tu_ss_ka
26. pro 2020

@mom140 super je eq 6 plus, má hadičku na mléko, a dobře se čistí. Nechtěli jsme s nadržkou na mléko a skladovat to. Takhle tu hadičku strčíme do lahve s mlékem a nešpiníme nic.

mom140
autor
26. pro 2020

@pe_tu_ss_ka přesně tento typ mají přátelé, tak tento typ přesně vím jak funguje.. ale dost mě zaujaly značky delonghi a philips latego a nějak se nemůžu rozhodnout

markis33
26. pro 2020

@mom140 delonghi je klasika, musí se hodně vybírat typ aby to nebyl starý model a ty “lepší” jsou pak docela drahé, phillips late go je super, jednoduchý na obsluhu ale siemens je vzhledově elegantní, hadicka na mléko je super na údržbu a má krásný přehledný display.je otázkou kolik peněz do toho chcete investovat....

mom140
autor
26. pro 2020

@markis33 od DeLonghi jsem se dívala na typ DeLonghi ECAM 350.55.B .. u Philipsu Espresso Philips Series 5400 LatteGo EP5444/90 .. a pak ten Siemens eq.6 jak je psáno výše

pe_tu_ss_ka
26. pro 2020

@mom140 my měli pred tímto delonghi ale obyčejný, ale vydržel, i ted funguje, jen si ho vzal přítel do práce. Jinao právě dlouho vybíral, také koukal na philips látce go. Ale nakonec od toho upustil, protože se mu nelíbilo, že by se muselo zase skladovat mleko, když se neodhadne množství.. Tady u toho siemensu si vezme přes hadičku kolik mleka potřebuje, pak se jen namačká program čištění a je hotovo 🙂

bubinko1506
26. pro 2020

@mom140 my mame DeLonghi ECAM 350.55.B a je fakt perfektny. Kavu nam chystaju nase 4rocne deti, akurat cistenie nechavaju na nas🤣. Ale mozem len odporucat😉

mom140
autor
26. pro 2020

@bubinko1506 můžu se zeptat.. má možnost nastavení velikosti sklenice teda přesněji objemu? Ten Siemens eq.6 co vím tak při nastavování nápoje má možnost zvolit z možností třeba (270,290,300ml) .. dále prosím kolik nápojů umí udělat?? Na internetu je napsán nějaký základ a pak je tam zas napsané o několik víc nápojů tak nevím co vlastně umi

somalicats
26. pro 2020

Nam letos Jezisek nadelil Krups. U nas frci espresso a latte, takze jsem chtela, aby slo udelat toto. Da se navolit sila kavy, hrubost mleti, objem napoje, obsluha jednoducha, umi i 2 salky najednou. Je to EA80.

somalicats
26. pro 2020

Pardon, EA810B.

veronika9595
26. pro 2020

My máme DeLonghi Mangnifica S. Je skvělý, ale mrzí nás že jsme nevzali o řadu vyšší, kde už je automatické šlehání mléka, já musím používat ručně tu hubičku. Mimo to jsme naprosto spokojení a příště bereme stejnou značku jen vyšší řadu. Líbí se nám že se proplachuje při každém zapnutí a vypnutí, je jednoduchý na obsluhu, vše se dá krásně nastavit tak aby nám to vyhovovalo. Dá se i pro každé tlačítko nastavit jak velké z toho vyjede kafe takže máme nastaveno přesně na naše různé hrnečky. Prostě mu krom toho mléka není co vytknout a i ceny jsou fajn. Máme ho už 5. Rokem a jede pořád jako “za mlada” minimálně dvakrát denně 😁

martiniquest
26. pro 2020

Zalezi na rozpoctu. Ja bych sla do Jury

orchidis
26. pro 2020

Jednoznačně Jura, zbytek jsou laciné šunty. Kolem 30-40 tisíc už pořídíš kvalitní. Tahle investice se vrátí.

fouskovi
26. pro 2020

@somalicats myslíte tento prosím

martiniquest
26. pro 2020

@orchidis Presne. A kdyz ne tak poradny, pak bych volila alternativni pripravu - poradny mlynek (Hario), moka konvicku/french press/aeropress...prijde mi, ze je to zcela adekvatni priprava jako z obycejneho kavovaru typu delongi atd

somalicats
26. pro 2020

@fouskovi Jj, presne ten.

mom140
autor
26. pro 2020

@somalicats
@veronika9595 já bych právě nejradši nějaký, který i šlehá mléko.. kamarád mi teda říkal, že je nejlepší tento typ kávovarů, kde si to člověk ušlehá sám, že je to lepší..

@martiniquest
@orchidis děkuji za názor.. o této značce vím, ale je to mimo můj finanční limit 🙂

veronika9595
26. pro 2020

@mom140 jako je pravda, že to je hotové opravdu za chvilku, a upravuji si poměr mléka a kafe podle chuti jak kdy, to nevím jestli s automatem úplně jde 🤔 ale stejně bych asi do budoucna brala automat 🤷🏻‍♀️ Já to tenkrát zavrhla, protože jsem si blbec myslela, že to mléko se lije nějak dovnitř a pak se musí vyndat aby se nezkazilo, vůbec mi nedošlo že se to celý vezme a dá do lednice 🤣

No a ještě mě napadá, že když to mléko nejde dovnitř, tak je to o funkci méně která se může případně porouchat nebo tak něco, ale to nevím zda s tím bývají problémy nebo ne 🤔

sylvusska
26. pro 2020

Mame Philips latte go. Jsme spokojeni

somalicats
26. pro 2020

@mom140 k tomu nasemu se da jeste dokoupit nadoba na mleko a hadicky a pak to jede automaticky, bez toho to ale taky jde, jen je to ve dvou krocich, nasleham si mleko a pak pridavam kafe. Mne to nevadi, protoze tady mame kazdy jine preference, takze sobe delam jine latte, nez manzelovi, mamka ma.zase rada lungo, coz tenhle typ taky udela, a decka milujou naslehane mleko.

brambora28
27. pro 2020

Záleží co chcete. Není to o značce, ale o výkonu a funkcich. Jestli chcete s mlýnem nebo bez, s nadrzklu na mléko nebo napenovacen, pákový nebo nepákový.. Případně kapsle..?

veronika9595
27. pro 2020

@brambora28 kapsle nedoporučuji nikdy nikomu ... 🙂 měli jsme to jako náš první, byli jsme spokojeni jak to bylo hezky levný ... no po pár měsících kafe z toho chutnalo jak 3v1 z pytliku a za ty prachy co jsme vrazili do kapslí by jsme měli za par měsíců na automat na zrnkovou kávu což jsme také nakonec udělali 😁

brambora28
27. pro 2020

@veronika9595 však já ho ani nedoporučuji, ale je to alternativa, nad kterou může někdo uvažovat... Třeba Nespresso není úplně nejhorší alternativa, byť kávě trošku rozumím a domu bych si to nikdy neporidila... 😂

veronika9595
27. pro 2020

@brambora28 podle mě je kapslový vhodný jedině do kolektivů, jako např do kanclu jsme ho pořídili. A to proto, že předtím byl problém vybírat peníze na zrnkovou kávu, všichni platili stejně a každý pil jinak a nikdo se o ten kávovar nechtěl starat. Takže když odešel tak jsem tam šupla na kapsle, každý si koupí sám co si vypije a v kanclu je klid 😅 ale s kávou co si udělám doma se to prostě nedá srovnávat. Nespresso ani neznám teda 🤔 jako slyšela jsem o něm ale nikdy jsem nezkousela

becicka
27. pro 2020

Máme Nivonu, levnější alternativa Jury, a je parádní.

brambora28
28. pro 2020

@veronika9595 Nespresso má výhodu, že se dá použít spoustu kapslí. Nespresso, Starbucks, Lidl (mimochodem káva od nich není vůbec špatná za tu cenu) apod. A přesně jak říkáš, do kanclu ideal. My teď dostaly na Vanoce do kanclu tento a spokojenost https://www.google.com/search?q=nespresso&clien...
Doma si melu a mám pákový obyč DeLonghi a jsem maximálně spokojená.. Za málo peněz hodně muziky.. A pokud někomu nevadí mlyt si kávu a umí si naslehat mléko, doporučuji 😉👉 https://www.exasoft.cz/delonghi-ec-685-w_d18649...

marta_kovar
28. pro 2020

Tak ono záleží jaký máš rozpočet. My máme tento https://www.philips.cz/c-p/SM5473_10/picobarist...

A podle mě je to super. Měli jsme nesspreso a to je takové nijaké. Je to hrozně slaboučké a finančně ještě dražší protože ty kapsle se dost prodraží. ☺️