Ženy, mám prosbu... Za necelý 2 měsíce budem mít doma 3 děti. Bydlíme sice na obrovským statku, ale vytopitelný a obyvatelný prostor čítá 2+1 (50 m2). A já začínám být totálně zoufalá z toho, jak ten prostor uspořádat. Máme kuchyň, nudle cca 7x2,5m, tam je linka, stůl, gauč, a bude postýlka/hacka. Pak 1 průchozí místnost, která zatím slouží jako hernopracovnošatna. Má 2 okna, 2 dveře, a 1 kamna. A pak ložnice, kde zatím spíme všichni. Starší, 4letá má svojí postel, 2letá spí zatím s náma. A je tam skříň s mým a mužovým oblečením. A stabilně sušák na prádlo. V kouopelně ani chodbě zatím není topení=) Určitě budem pořizovat patrovku, ale já hrozně váhám, kam ji dát-buď zůstane v ložnici, a budou tam s náma všchny děti, ještě tak 2 roky určitě myslím, a nebo z tý průchozí místnosti uděláme víc dětský pokoj-dáme patrovku sem, a pc přestěhujem k nám do ložnice. Ložnici a druhou místnost dělí jen 10cm cihlová příčka, tak bychom byli dětem blizoučko, a spodní postel pořizujem 115cm šířku, tak se tam vyspí i jeden dospělý... Vzhledem k případným nemocem mi přijde fajn mít spaní ve více místnostech, ale vůbec nevím. Jsem váha, a v těhotenství zmizely i ty nejmenší zbytky mých rozhodovacích dovedností=/ tak mě zajímají Vaše postřehy, nebo jak bydlíte v 3 dětma ve 2+1=)
Dobrý večer, tak jsme tak bydleli a musím říct, že nebyla možnost ani žádných intimností s partnerem.
@marketanova A jak jste to řešili? intimní život je dost pasé, no, a už mě to dost štve...Ale není to jediná nevýhoda... kolik jste měli dětí? 3?
@poutnikova Řekla bych, že intimní život vám funguje dobře, když během docela krátké doby máte tři děti 😃 Já bych to asi nechala tak jak to máte teď, společne spaní, jedno mimino navíc už není taková zmena. Nebo ty dvě starsi děti přestěhovat i na spaní do toho pokoje co slouží jako herna, otázka je jestli se jim tam bude dobře spát, jestli je nebudete večer rušit když je to průchozí pokoj.
Pokud má někdo 2+1 a děti, tak se to většinou dělá tak, že rodiče spí v obýváku na gauči a pokoj se nechává dětem. A do budoucna bych přemýšlela, jak udělat obyvatelnou větší část domu. Pokud jsou vyšší strop, tak spací patro, pod kterým můžou být buď další postele nebo v obýváku gauč. Sušička je skvělá věc, hlavně přes zimu a odpadl by roztažený sušák.
My udělali v největším pokoji (cca 4x5m) obývák s kuchyní a jídelnou. Ložnici máme my a tam kde původně byla kuchyně (cca 2,5x3,5m) má syn pokojíček.
My jsme žili v 2+1 se 3 dětmi asi rok. Byt měl něco kolem 65m.
Jedna místnost byl čisté obývák a druhá byla spací i hrací místnost. I když v obýváku pak hrací koutek taky byl. Kdybych našla fotku tak vložím
@poutnikova jsme ve 2kk (puvodne 1+1, je to tedy 57m2, ale jen 2 okna , takže bez možnosti dalších příček) 2+2 děti. ted jak lezou do puberty (holka a kluk) tak to je trošku horší ale celkem v pohodě. My máme velkou kuchyň se spacim koutem a z původní male kuchyně maji děti pokojicek. palandu mají co bylo holce 3 tak šla nahoru a roční dolů. předtím byla postylka v našem spacim koute a pak starší spala prechodne asi 1.5roku na pohovce. Nejhorsi je ze sme v paneláku bez zahradky a bez balkónu, tak se nemám kam zašít. Bývala jsem zvyklá na svůj klid, což doma je, jen když tu nikdo není 🤣
Kamarádka to má podobné, kuchyň nudle, průchozí místnost s jídelním stolem a gaučem, pak vzadu ložnici. Palanda a u ni manželská postel. Nejstarší (10 let) spí nahoře, syn 5 dole a oni s manželem a nejmladší dcerkou na posteli. Pak jsou tam skříně na oblečení všech a psací stůl pro nejstarší dítko na školu. Už tak pár let bydlí a asi ještě nějaký čas budou. Takže teď bych to za vás neřešila, zvlášť když všechny děti jsou malý. A za čas jim nechala zadní pokoj a naopak spala s manželem v té prostřední. (rozkládací pohovka a pod.) přes den jinak ta hlavní společná obytná místnost.
Moc zdravim, jak uz psaly holky:
- poridit susicku (bez ni si nedovedu predstavit zivot- v zari cekame taky 3.mimi). Muze vam ale vadit jeji hluk. Idealne kdyz budete mit v extra mistnosti i s prackou.
- pokud mate vyssi stropy tak udelat postel nahore (klidne i manzelskou). Pod ni muzete mit sedacku s konferakem nebo pokud to je u okna tak i psaci stul s pc - videla jsem to takto u vice znanych a bylo to ok
- postupne zacit opravovat další pokoje (mate obrovskou vyhodu, ze mate ten statek) plus urcite i zahradu, kde muzete travit spoustu času za příznivého pocasi
Jinak ja jsem bydlela do mych 10ti let se 2mi starsimi sourozenci a rodici v 1+1 nez postavili velky rodinny dum. Koupelnu jsme meli ve sklepe, kde se 1 x tydne v sobotu zatopilo v kotli a ohrala se voda. Kdyz se lidi maji radi tak se da vydrzet ledasco. Fandim vam, at to vse v klidu a ve zdravi a rodinne pohode zvladnete.
@poutnikova do budoucna začít přestavit statek na obyvatelnější. Máme to tak taky a z mini domečku máme hezký dům. Vše postupně děláme asi 5 let. Zároveň přestavujeme i statek pro sezónní pracovníky. A koupit sušičku pokud máš stabilně sušák. Nechala bych starší děti v ložnici a sama šla do té průchozí místnosti.