Prosím, jaký byl váš návrat do práce po RD... především co se týče stíhání běžných věcí. Je to opravdu tak veliký kolotoč, jak každý říká? Budu se vracet na poloviční úvazek. Mám dvě děti, kterým v tu dobu bude 3 a 5. Oba ve školce blízko, přímo v místě bydliště. Říkala jsem si, že když nebudeme doma po celý den, nebude třeba takový bordel, nebude tolik vaření...jsem hodně naivní? Máme baráček, zahradu. Nulové hlídání. Nevím, co od toho mám čekat. Ještě nedávnou jsem se těšila. Nicméně jak se návrat blíží, začínám nad tím čím dál víc přemýšlet... nějaké rady, poznatky?
Pro mě to teda záhul je,nebo teda pořád čekám, že si to nějak sedne 🙂 Dělám na částečný úvazek, ale oba dva dojíždíme, takže časově nic moc. Já ráno spěchám do práce, manžel bere děti do školky. Pak letím pro děti, chvíli venku nebo na kroužku, doma to trochu pofackuju a už je čas na večeři a chystat spaní. Když děti spí, tak doklidim, co je potřeba a vařím na další dny. Jím a relaxuju ve vlaku. Manžel chodí domů mezi sedmou a osmou.
@nikoulinka chlop? 😀
@kemija já zažila návrat jen s jedním dítětem a krátkým úvazkem a bylo to v pohodě (teda pokud bylo dítě zdravé a ve školce). Když nebyl ve školce byl to mazec (s manželem jsme si dítě předávali na parkovišti a měli něco jako protisměny+zbytek práce doma).
Hodně kamarádek si návrat do práce chválí, jiné to moc nedávají... Je to asi různé. Každopádně pro mě osobně má největší vliv to, jestli se musí k tomu vařit nebo ne.
@kemija Mám stejně staré děti, stejný úvazek, blízko školku. Ze začátku jsem byla dost nachystana a nabuzena takže to byla pohoda. Časem trochu horší, občas je potřeba být v práci víc. Prakticky furt řešíme děti kdo bude hlídat protože je furt nějaký zdravotní zádrhel jeden nebo druhý a téměř vždy v dnech kdy mi vyjde práce 🤦🏼♀️😁. Zachraňuje to manžel na OČR jinak bych ho měla za 2 měsíce na 0,5 úvazku už 2x ! Ale jinak mě práce baví je to fajn jen mít opravdu jen to co mám a nic navíc a bude to Ok.
@neomenia nooo 😅 u nás se celkem běžně používá 😅
@nikoulinka chápu 😀 zní to vtipně 👍
Záleží, jak máš směny a práci. Já třeba po RD dělala směny 6.30 - 15.00 a to bylo super, že se stihlo ještě odpoledne jít na hřiště, doma něco udělat atd. Ale manžel chodil z práce tak kolem 17 hodin, takže jsme ně byli dva.
Tak pokud půjdeš na poloviční úvazek, bude to v pohodě.
Já si myslím, že pokud nastupuješ na půl úvazku, bude to v klidu. Já jsem před lety nastoupila rovnou na plný, navíc s dojížděním, a takové 2-3 měsíce to byly fakt fofry, než jsme si všichni zvykli a celkově si to sedlo.
Jo, to jsem si přesně říkala s tím bordelem, ale nějak se mi to nepotvrdilo 😀 Na poloviční úvazek to zvládneš úplně v pohodě. Vracela jsem se do práce na plný, bez pomoci chlapa a ještě s nima do večera lítala 3x týdně po kroužkách. Já mam naopak ten kalup a přiměřený stres ráda.
Ano, to jsem zapomněla napsat, taky jsem si myslela, že bude méně bordelu, když jsme méně doma, ale bohužel ne 😢😀
@kemija zrovna teď jsem se vrátila do práce. Děti stejně staré. A nemyslím si, že je to nějaká "katastrofa". Já dělám od 10 do 18, chlop dělá běžné ranní směny do 14:30. Děcka ji ve školce, my v práci. Takže vaření opravdu odpadává. Já si během toho rána stihnu uklidnit, chlop zase odpoledne zapne a pověsí pračku, udělá svačiny, pohraje si s dětmi. Nepřijde mi, že je to nějaká hrůza. Naopak, jsem klidná, chlop více doma funguje, protože prostě musí. Jedina nevýhoda, pro mě, že bych po práci ocenila chvíli klidu. Ale nejde to úplně tak, jak bych si představovala. Takže můj klid prochází až se spánkem děti.