Holky, měnila jste si prosím některá v poslední době adresu pobytu na nemocenské? Jsem 21tt, žádné problémy, vše v pořádku. Na nemocenské jsem kvůli náročné práci a špatným klimatickým podmínkám na pracovišti. Chtěla bych si na pár dní zajet ke známým na chalupu, která je na horách v rekreační oblasti. Jen válení na čerstvém vzduchu, dobré obědy a hlavně klid od města. Můj gynekolog mi před měsícem řekl ať to neriskuju, že mi socka veme peníze, když můžu jezdit pryč. Dneska mi v pohodě dal žádost o změnu adresy, ať se zajdu na socku zeptat, jestli by to šlo, nijak neprotestoval. Máte s tím nějaké zkušenosti?? Nerada bych si udělala zbytečné problémy, mám ještě přes dva měsíce do mateřské a nerada bych přišla o ty poslední drobné.....
@bajjunka Měla jsem takhle přepsanou adresu už 2x , vždy na týden - jeli jsme na chatu s dětmi. Cítím se dobře , jsem doma také hlavně kvůli namahavé práci , + čekám mimi po IVF. Poprvé jsem měla přesměrovanou adresu ve 25tt , a teď před týdnem ve 29,tt. Doktor s převodem adresy neměl žádný problém. 🙂
@bajjunka skoro každý druhý víkend mám změněnou adresu a nikdy s tím nebyl problém. Nerada bývám doma sama, a tak jezdím za rodiči. Jednou jsem jela i na 12 dní...
@water_naiad Co je k tomu prosím potřeba? Já chtěla dnes nahlásit pár volných víkendů mimo a sestra říkala, že musím vyplnit takový formulář, který se pak posílá ke schválení a že bych mohla mít volný víkend tak za měsíc 😖
no, já vždycky minimálně den dopředu přijdu za sestřičkou, řeknu jí od kdy do kdy chci být mimo domov, ke komu jedu a nahlásím adresu, psč a jméno na zvonku. žádný formulář, žádné schvalování...
Water_naiad o tom jsem tento týden mluvila se svým doktorem, a vůbec o ničem neví. Koukal na mě, jako bych spadla z višně, prý kde jsem takovou krávovinu slyšela. Raději jsem si od něj vzala vyplněný papír a hned v pondělí si to zajdu na sociálku vyřídit sama....
Tohle ma vyrizovat doktor a dat vedet socialce on. Tak asi je vszde praxe jina, kazdopadne ja v olomouci to mam takhle bezproblemove...
@bajjunka také jsem vždy sla na gyndu jen za sestřičkou, řekla jsem odkdy dokdy chci být pryč a kde.... Mela jsem to změně třikrát, jednou ze jsem byla u přítele, pak jsme byli na baráku u mého táty a pak jsem měnila adresu ptz jsme se s přítelem stehovali😉 a nikdy problém nebyl😉)))
@bajjunka kamarádka byla. Pracovala v nemocnici, proto byla na neschopence. Měli dlouho dopředu zaplacenou dovolenou v Čechách. Na sociálce si podala žádost o změnu adresy, proběhlo to bez problémů, jen musela dodržovat časy vycházek ina dovolené. O peníze se neboj, maximálně by ti to nepovolili, ale není důvod. Marodit můžeš, kde chceš, když dodržíš léčebné podmínky (vycházky).