Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, zda máte některá zkušenost s tím, že v práci musím podat žádost o neplacené volno po dobu RD? Je to standardní postup?
Me prave taky ne a rikam si, abych si tim spis nepodepsala nejakou propustku...
RD jde čerpat jen 3 roky, respektive po dobu 3 let zaměstnavatel drží místo. Pokud se rozhodnete zůstat doma déle než do tří let věku dítěte, požádáte zaměstnavatele o neplacené volno. Takhle jsem to udělala já, byla to jen formalita. Ale musí to být písemně.
@verulevrtule To by mě zajímal důvod, proč je to potřeba, třeba s tím bude mít někdo zkušenosti a dozvíme se proč to chtějí. No to se ti nedivím, pak řeknou, že jsi chtěla tří leté volno a papa.
Zadost jsem davala az kdyz jsem.skoncila tri roky a potrebovala byt doma jeste ten ctvrty
Aha, no ja to mam prave rovnou na tri, od 2.3.2016 do 10.9.2019
@verulevrtule Tak nic žádat nemusíš, jen kdyby se ti nehodilo se po třech letech vracet a chtěla jsi doma zůstat déle. Nemusí to být na celý rok, já měla nahlášeny 2 roky a šoupala jsem to o čtvrt roku.
@verulevrtule Pozadat musis, akorat nezadas o neplacene volno, ale o rodicovskou dovolenou a do kdy ji chces. Sice zadas, ale musi ti byt poskytnuta, takze to vlastne spis oznamujes.
Aha,no ja to brala jako logickou vec 😂Primo me to te zadosti napsali " zadost o neplacene volno ".
Ahojky já teda ještě pracuji, ale už jsem se informovala co a jak a žádnou žádost o neplacené volno po mě nikdo chtít nebude, ale asi záleží na zaměstnavateli, ale tohle slyším teda poprvé. Jen nechápu proč by měla být žádost o neplacené volno, když jsi nebo budeš na rodičovské dovolené, to mi nějak nedává smysl.