Z neschopenky na dovolenou a pak na mateřskou. Jde to?

wrbka
9. bře 2015

Ahoj na materskou mam nnastupovat 20.8. Je mozne pred nastupem na materskou vycerpat dovolenou? Nebo musi byt cerpana az po materske? Dekuji

eva118
9. bře 2015

Ano, kamarádka nastoupila dovolenou před mateřskou, ale pokud nemusíš ( ona jela pryč), tak nech dojet nemocenskou, pak mateřská a pak četpat dovolenou. Pokud nastoupíš před mateřskou, přijdeš o ty peníze z nemocenské, protože dovolenou ti nikdo nevezme, nemocenskou ano.

xpila
9. bře 2015

Možné to je, ale musí s tím zaměstnavatel souhlasit. Takže sice si to můžeš takhle naplánovat, ale on s tím nemusí souhlasit.
Určitě je výhodnější ji čerpat až po mateřské (mj. mateřská se považuje za výkon práce a běží ti za ní další dovolená). Jednak proto, že s jejím čerpáním musí zaměstnavatel souhlasit, jednak proto, že celkově to vyjde finančně lépe.

zanri
9. bře 2015

rozhodně doporučuji čerpat dovolenou až po mateřské, nevím kolik máte dní na rok (20?), pokud jste letos ještě nic nečerpala, tak po ukončení mateřské (těsně předtím) požádejte písemně zaměstnavatele o poskytnutí dovolené na zotavenou tak, aby bezprostředně navazovala na skončení mateřské dovolené a zaměstnavatel je povinen (musí) vaší žádosti vyhovět - a přijde vám to na účet za celých 20 dní + zároveň s rodičovskou, takže budete mít cca měsíc 2 příjmy, když si budete čerpat dovolenou před mateřskou - tak vám to pokrátí a nebudete mít nárok vyčerpat celých 20 dní, ale jen poměrnou část, sice pak budete mít o trochu vyšší příjem v mateřské, ale těch pár dní vám ten základ z nemocenské o tolik zase nezvedne - zkuste si to propočítat

lucifereeek
10. bře 2015

určitě je, já si něco vyčerpala před mateřskou a zbytek po mateřské.

eileenk
10. bře 2015

Já to takhle udělala, určitě to jde. Jenže jsem byla na neschopence jen 3 týdny a nechtěla jsem mít ten měsíc almužnu, tak hlavně kvůli penězům (za dovolenou bylo pochopitelně víc)

svetlus_pepca
10. bře 2015

Souhlasím s předchozími příspěvky. Čerpat mezi nemocenskou a mateřskou můžeš, ale nechala bych dovolenou až po mateřské. Taky jsem to tak udělala.