Vzít místo nebo čekat na lepší?

22. led 2024

Máme doma 3 děti. Věk skoro 13, 16 a 6 let... Všichni školou povinní.
Pracovní doba je 12-16 hodina.
S tím, že práce nemá moc požadavků na vzdělání a jde jen o opis věcí do počítače. Bohužel jen v tomto čase. Práce jen 8 minut od domu.
Starší děti nemohou jíst v jídelně, nejstarší už asi to výjde, že bude tam moc jíst. Syn jí, a toho máme trochu strach, aby se vše do školy stíhalo.

Vzali byste místo, nebo byste čekali na lepší?Moc nevím, jak se rozhodnout, ale zase pracovat někde dál a zase nižší plat a víc projedu, to jen je tedy toto místo na úkor dětí. Ale třeba se toho zas moc bojíme, té změny, jak byly děti zvyklé

jaja01k
22. led 2024

Tak to zkus a uvidíš. Když vám to nebude vyhovovat, můžeš skončit a hledat něco jiného.

pampeliska1313
22. led 2024

Třeba ta pracovní doba je super. Kdybych sehnala práci na čtyři hodiny, dobrý peníze (co jsem pochopila) budu nadšena. Zkusila bych to. Furt je tady zkusebka a možnost odejít bez udání důvodu.)
Ještě mě napadá - možná by šlo se domluvit na nějaký dny na HO, to by taky mohlo pomoct.)

autor
22. led 2024

@jaja01k No mám obavy, aby mi syn neusnul než se vrátím a úkoly se budou dělat na noční směně. Ale zase je to místo, kde by mě vzali a je to čistý čas 4 hodiny a 20minut od domova celkově.
Děti trošičku byly z toho kapánek nervozní, tak ted nevím no.
Nejideálnější čas to není, ale zaase ráno něco stihnu a příjdou do čistého.

autor
22. led 2024

@pampeliska1313 to by nešlo, tam musím být přítomná a psát údaje do jejich programu. Jsou tam i stravenky, což je divné, na takový úvazek. Není to hlavně dpp.

autor
22. led 2024

Ještě chci k tomu napsat, že muž by vyzvedával 2x syna už v 11 35. Takže by jen 2x byl doma po 13 20, ale nevím, zda by vydržel než bych se vrátila. A tím pádem jako prvnáček by trpěl.

konidana
22. led 2024

Tak ty dva dny by treba mohl byt v druzine? Ja myslim, ze to je super, akorat pro vas vsechny to je velka zmena , kdyz jsi predtim byla furt doma a vsichni jste na to byli zvykli.

nikolite
22. led 2024

Já bych do toho šla. Máš 3 měsíce zkušenku takže můžeš kdykoliv skončit když si najdeš něco jiného, nebo naopak zjistíš že je to fajn.

zaludova
22. led 2024

Práce zní super. Starší děti už jsou v tomhle věku samostatné jednotky. A 6 letý určitě ty dvě hodinky doma zvládne.

zuzkasim
22. led 2024

Půjdu asi trochu proti proudu, ale krom toho nejmladšího máš normálně velké děti, proč by měly domů přijít do čistého, jakože ty dopoledne vyšůruješ byt, napečeš a děti přijdou k hotovému? Nejmladší může v dny, kdy ho nemůže vyzvednout muž, do družiny. Děti to mají obvykle rády, protože si tam pohrají, nejsou tam žádné povinnosti, na většině škol se navíc chodí na hodinku i ven (Ruku na srdce, chodila jsi ty denně se školákem ven? Já ne.) Maminka nastoupí do práce, takže část povinností převezmou i starší děti. Než ty přijdeš domů, bude vyskládaná myčka, 1x v týdnu nachystá večeři nejstarší, prostřední skočí nakouit pečivo, o vysávání uprostřed týdne se podělí oba starší - píšu jako příklad, každá domácnost potřebuje něco jiného, podobně je to zkrátka u nás.

zuzkasim
22. led 2024

Jo a práci bych vzala, vyzkoušíš, uvidíš, však když nebude vyhovovat, dá se změnit. Určitě budeš mít 3-měsíční zkušební dobu, takže máš dost času na rozmyšlení. A dopoledne bude krom nějakých povinností patřit i tobě🙂

konidana
22. led 2024

@zuzkasim teorie super😂😂😂. No ale v podstate souhlasim🙂

autor
22. led 2024

@zuzkasim starší je trochu šílená :( řekla mi, že se musí učit na příjmací zkoušky a to je svět, že ona a všichni se můžeme posrat. Musí být klid doma, nebo začne ječet :(
A do toho ji tam ještě stihnout 6x tedy odvést, at si to tam vyzkouší má ted přípravné kurzy. To bych určitě nestíhala.

Mně už to dopodle běhat kolem nic uklidit a uvařit lezlo krkem. A jak se dozvěděli, že by byl trochu časově posunutý oběd, už se jim to nezdálo, že oni sami to tu budou šéfovat, že oni nebudou mít umytý stůl nachystané...
no co mám povídat, jsem jejich sluha.
Ale nemůžu být na věky, kdo by za mě platit zdravotní.

Dle manžela práce u baráku bez požadavků jazyků a s pracovní dobou u domu autem 8 minut velké parkoviště neodmítá.
Ale říkal, čas na houby, ale prostě musí oni pomoci.
Budou vyzvedát 3x syna z družiny a sy bude doma díky tomu už 13 20 a mohli by s ním taky něco klidně číst že?
nato mi řekli, my máme svoje :(

autor
22. led 2024

Družinu mám domluvenou pouze do těch 13 15 je prostě i obsazeno, ale ono to bohatě stačí, at si syn zatím hraje na tabletu odpočine a po 16 10 sem doma.
Ale vůbec se jim to najednou nelíbí holkám, že budou muset něco asi začít dělat.

jeyre
22. led 2024

Já se omlouvám, ale asi nechápu v čem je problém... starší děti už jsou snad samostatné a to mladší může do družiny ne? Případně toho nejmladšího můžou po škole vyzvednout i sourozenci, když nebude moct manžel. Ty budeš doma v půl pátý, to je spousta času na úkoly a přípravu jídla.

autor
22. led 2024

@jeyre problém jen, aby mi neusnul :(

jeyre
22. led 2024

Ve čtyři odpoledne?

jannym
22. led 2024

Hele ja asi uplne nechapu kde vidis problem…ukoly se normalne v domacnostech delaji po 16 hodine, kdyz v 16:15 skoncim v praci, jdu pro prcka do skolky, pak se teprve dela logopedie, se starsi ukoly, pomuzou sklidit bordel na jidelnim stole, mezi tim neco ukuchtim a je to. Deti sly ve trech letech do skolky a ja na full do prace, manzel jezdi turnusy…pro me je prace zpusob vydelku ale i terapie, odpocinek od deti a starosti okolo nich a domacnosti…No tak si prcek po obidku dachne a zvykne si, ze ho po navratu z prace vzbudis a budou ukoly…no stres, to se zvladne, hlavne je potreba detem vysvetlit proc jses do prace, potrebujete penizky na vic, potrebujes se realizovat a byt i nekdo jiny nez mama a uklizecka atd. vsak to poberou, ty statsi budou drzkovat mozna vic, ale treba prekvapi…

zuzkasim
22. led 2024

Jaké si to uděláš, takové to máš. Ano, donutit puberťáky k nějakému zapojení doma bývá problém. Ale když to neuděláš to, udělá to kdo? Kdy? Je to jen na tobě, ty jsi matka. Ano, příprava na přijímačky je důležitá, ale netráví s ní všechen čas od příchodu ze školy domů. Stůl po dětech neuklízím, maximálně si je zavolám, že to po nich zůstalo jako po čunících, ať to hned dají do pořádku a příště ať si to uklidí včas. Ano, zavolám si je tak klidně 7x do týdne, ono je moje pruzení začne otravovat a začnou si aspoň občas dávat pozor. A mám pak za co pochválit (na to slyší mnohem lépe, ale nějak se začít muselo). Doma bych si se všema sedla, oznámila, že nyní je potřeba zapojení všech členů domácnosti a dala jim pár věcí na výběr. Ať mají dojem, že si mohli vybrat to, co je pro ně "menší zlo" 🙂 Napsala bych si 1x týdně večeře, nákup pečiva, vysátí... a dala každému vybrat, co si bere na starosti. Ale jestli se k tomu stavíš tak, že oni jsou chudáčci, protože ty jim nebudeš moct dopřát full servis, tak potěš koště. Mám 3 děti, 18, 16 a 10, mám celkem přesnou představu, co děti v kterém věku zvládnou. A třeba u dětí partnera vidím, jak to dopadá, když maminka dělá celý život mamahotel...

konidana
22. led 2024

No ono drzkujou a prd delaj i deti, co ten servis zdaleka takovy nemaji a jsou k tomu vedeni az tlaceni mnohem driv. Je to boj, ale musi se bojovat😅

marketa1218
22. led 2024

Podle mě spíš hledáš důvody proč to nejde a nechceš tam nastoupit, normálně děti už jsou velké, tak ať se zapojí. A s tím prvňáčkem snad pomůžou i když si myslím, že on to také zvládne. Já kdybych měla možnost jdu to určitě alespoň zkusit, pracovní doba je úplně na pohodu.

gruyerre
22. led 2024

Jestli se bojíš, že usne, tak ať ho dá manžel spát hned po návratu ze školy. Až přijdeš, bude vyspalej a budete mít až do večera čas pro sebe.

zmrzlinka
22. led 2024

Naše prvňáčka nechce chodit do družiny a je doma sama hodinu a půl než přijdu z práce.A proč by měl usnout?Pokud se nepletu tak budeš doma v 16:30.

nnnadja
22. led 2024

@jeyre ja to taky nechapu? Velke deti…mini pidi uvazek krok od domova…

brunetka11
22. led 2024

Mne překvapují ty tvé výroky “že MI usne”, “aby nejmladší netrpěl”, že děcka řekla, že “oni mají svoje”.
Promiň, ale možná je nej doba se konečně odstřihnout a přestat ze sebe dělat nepostradatelnou a služku v jednom.
Nic ve zlém ,-)

nnnadja
22. led 2024

A kde a proc by mel usnout??? Jsem asi mimo..

martulka88
22. led 2024

Tak ty dva starší se o sebe postarají s klidem. Mohou mít uvařeno, ale jestli si neumí samo nandat jídlo a ohřát, je něco špatně. pokud jde o nejmladší, tak družina nebo ho mohou odvést domů sourozenci. Pokud se bojíš, že usne, ať jde spát, jak přijde domů. Ale rozhodovat se dle dětí , když jsou už dvě samostatné? Dnešní děcka mají strašný servis a pak to takto dopadá. V prvé řadě si doma nastavte, že ty si máma a ne služka a že všichni se budou o práci dělit. A tu práci nezahazuj - kolik lidí by bylo rádi takto kousek od domova.

autor
22. led 2024

holky ted volali. Zítra se nato jdu podívat 🙂 a povykládat si. Synovi se to líbilo, svezla jsem ho do práce a řekl, mamko to je tak blízko. A že by i zvládl být doma sám. Já bych ho časově i zvládla vyzvednout a dát domů, ale zase nechci at je doma sám.

U nás holky jsou totálně nesamostatný. Dělám úkoly, četby kontrolu tisknu.
Starší ta se učí na příjímačky od té doby co příjde do 23 00 :(
pokud nemá to tak má ještě školu učení zdá se mi to až šílený.
jsou schopný něco doma udělat, pokud se doma zařeve, že by mohli zamést.

Takže takhle, abyste byly v obraze.

konidana
22. led 2024

Hmmm, tak usne. Muj kluk usinal po prichodu ze skoly klidne 4x do tydne, a to az do 4.tridy😅. Kdyz jsem prisla dom, musela jsem mu udelat jidlo, aby se najedl, hned jak se probudil, jinak nefungoval.

autor
22. led 2024

holky on nám nikdy nevydrží, a usne občas pozdě. nejlepší by to bylo hned jak by přišel, že by se prospal. On je totiž taková noční sova :( on babocí ještě v 22 30 a pak právě ze školy usne, ale ne hned po té 17 hodině asi.
Tak já, abysme nejeli na směny. Ale už se mnou počítají. A je to 10minut jízdy, ted jsem jela jakože do práce a zpět.

autor
22. led 2024

U nás ty holky mají problém nakrmit i venku ptactvo :( takže asi tak a já byhc právě stíhala i svoje ptactvo, co nese nějaké peníze + ještě práci + hlavně být pojištěna, dceři už by bylo brzy 15. Oni si představují, že to bude fungovat jako ted. Zavolají ve 12 15, že mám pro ně přijet, že ji bolí nohy a břicho. A nebo dovést ji do školy věci.

To pak bude pro ně velká změna.