Tříměsíční zkušebka a co teď? Snažíme se o miminko

papajinec
29. bře 2016

Ahoj, shrnu vše co se děje v posledních 9. měsících ... Takže se snažíme o miminko ... 9. měsíců. 😕
Nedaří se ...
Tudíž ... pokračuji : Celou dobu jsem zaměstnaná ... ovšem nyní firma u které pracuji, mění jméno ... tzn. Nové smlouvy + Tříměsíční zkušební lhůta. Poraďte ... co teď ?? Neumím si představit, že se přestaneme snažit (zní to dětinsky vím) , ale co kdyby zrovna teď ?? Ovšem bojím se případné výpovědi, kdybych nahlásila případné těhotenství ...tajit to, ale kvůli těžkému zboží, také nepůjde... Vím, že to sem asi nepatří, ale potřebuji radu, neb alespoň názor. ☹ ☹ děkuji Vám

guinea
29. bře 2016

@papajinec Poraď se s právníkem, a nebo aspoň na úřadu práce. Já jsem kdysi taky "přestupovala" z jedné firmy do druhé, ale byl to stejný majitel a bylo to jen papírově. Smlouvu na novou firmu jsem měla rovnou na dobu neurčitou, bez zkušební lhůty. Když po tobě chtějí na novou firmu zase zkušebku, vyplatí ti taky ze staré firmy odstupné za výpověď?

papajinec
autor
29. bře 2016

@guinea Horší na tom je, že k firmě jsem kvůli školení vázaná,po dobu 5.let ( popř. odstoupení-výpovědi , pokuta za školení v řádku několika tisíc korun)... smlouva podepsaná, protože byl obrovský strach že i pokavaď bych peníze za výpověď nějaké dostala, obávám se víc, že se stále dařit nebude a poté absolutně bez příjmu bych být nemohla.S mou prací se to má tak, že vím ,že bych v těhotenství byla nucená jít na rizikovku.Na dobu neurčitou mají kolegyně , ovšem jelikož jsem v práci rok a téměř tedy 4. měsíc...nedostala jsem...

guinea
29. bře 2016

Jestli to dobře chápu, tak firma, ke které jsi byla kvůli školení vázaná, ti dala výpověď a nezaplatila žádné odstupné. A ty sis to ze strachu nechala líbit a už podepsala smlouvu se zkušebkou na novou firmu?

guinea
29. bře 2016
papajinec
autor
29. bře 2016

@guinea přímou výpoveď jsem do ruky nedostala... Jen nové mzdové ohodnocení s datem k 1.4.16 a rádoby novou smlouvu

guinea
29. bře 2016

To je hoodně divný. Tak v tomhle případě určitě právníka!

papajinec
autor
29. bře 2016

@guinea mám vůbec šanci ?? když už jsem podepsala ??

guinea
29. bře 2016

No ale výpověď z té staré firmy jsi přece nepodepsala, ne? Určitě bych zašla za právníkem nebo na ÚP. Každopádně abychom se vrátily k tvé otázce, snažení bych teď určitě odložila...

anetka_p
30. bře 2016

Myslím si, že na ÚP práce ti poradí. Je to hrozná situace a hodně nepříjemná. Ale ano možná bych snažení odložila, ať nejseš hned od začátku těhotenství z něčeho ve stresu 🙂