Trapasy v práci. Máte nějaké?

jesjaja
5. pro 2023

Holky pomůžete? Vzpomenete si na nějakou veselou příhodu z pracovního pohovoru? Potřebuji napsat 3-5 trapasů z výběrka a nechci si je cucat z palce. Pokud přihodíte nějakou historku o tom, jaké nesmyslné výmysly měl váš šéf v práci, bude to taky super. Píšu článek a chci, aby byl ze života, ne opsané nesmysly z netu. Díky

fyii
5. pro 2023

@jesjaja vesela historka, jeden pan CEO mi v klidu rika, my tady mame nadstandartni vztahy a mrkal na me🙂 dulezite tam prehazoval klicky od mercedesa blb, tak jsem vyndala svoje- tez od mercedesa a novejsiho a pohovor ukoncila🙂 joo neni nad to podcenovat zenu, ze si dokaze taky vydelat..

anetka1701
5. pro 2023

Na pohovor mi dorazil mladej kluk... I s maminkou 🙂 Ta za něj odpovídala a pak ho poslala ven ze zasedačky a ptala se, jak působil a jestli ho vezmu (nevzala jsem).

Pak se hlásil na pozici skladnika na dvojsmenny provoz absolvent jakehosi alternativniho licea. Rekl mi, že je produktivní až od deseti hodin a v šest do práce chodit nebude.

Paní s tetováním na prsu v titěrném topu která dělala oči na potencionálních šéfa - gaye - vyloženě pobavila.

Pán přišel na pohovor, pak si sedl před firmou do auta a vysvlekl se do naha a nevypadal že odjede, dokud ho vratná nevyhodila...

Typek dorazil o půl hodiny později, protože čekal na kamaráda,který nebyl na pohovor pozván, ale bez něj by netrefil 😅 a o práci se chtěli ucházet oba.

Kandidát co po pohovoru požádal o 20korun na autobus, protože měl vydaje na cestu spojené s pohovorem.

Paní co se ptala, jestli děláme namátkou testy na drogy.

Přišel mi pár (hlasili se oba) a paní neustále odpovídala za manžela, opravoval jeho odpovědi a skákala mu do řeči.

Ženská, která mě nenechala doříct za celý pohovor ani jednu větu a neustále mi skákala do řeči.

Dvě kandidátky si skoro poprali a museli jsme je od sebe "trhat". Obě těžce vyjížděli po jednom z mých kolegů.

Asi třikrát mě kandidát pozval na rande.

Pro pána na pohovoru si došla do zasedačky manželka, protože pohovor trval příliš dlouho a ona se bála, že se tam s někým "ku*ví" (její slova)...

Zážitky cca. z posledního půl roku 🤣🤣🤣🤣 výrobní firma... a to není všechno, jen si teď z hlavy víc perliček nepamatuji...

trdelnik234
5. pro 2023

@anetka1701
Chcem tvoj job 🤣🤣🤣🤣

anetka1701
5. pro 2023

@trdelnik234 věř tomu, že nechceš :D :D občas je to strašný peklo...

trdelnik234
5. pro 2023

@anetka1701
Ja sa tu uz 4 minuty rehlim jak pako.
Daj este nieco..

IT je strasna nuda...
Nikto sa nepobil

anetka1701
5. pro 2023

Jednou se nám kandidát ztratil při prohlídce fabriky. Nevěděli jsme kde (většinou zveme víc lidí na první kolo najednou). Už jsem docela šílela... pak jsem ho našla asi po půl hodině na kuřárně jak se vybavuje s kolegy a pije tam s nimi kafe :D

Jeden z kandidátů byl chvíli sám v zasedačce než přišli ostatní kolegové a ukradl tam nějaké propisky, čaje a poznámkové bloky co máme k dispozici.

Taky jednou přišla paní místo manžela, že on nemá čas, ale ona si to všechno poslechne a pak mu to doma řekne.

Jeden z kandidátů si psal poznámky a na konci pohovoru nám dal "zpětnou vazbu" a strašně nás zkritizoval - například za to, že jsme mu nenabídli nic k pití (nabídli), křeslo bylo nepohodlné a máme mezi sebou příliš přátelské vztahy (já a druhý kolega se kterým jsme vedli pohovor)

Jeden pán se hlásil na docela vysokou technickou pozici, ale nevybrali jsme ho. Asi 14 dní mi pak obden volal, jestli jsme si to nerozmysleli a vždycky mi vysvětloval, že naše rozhodnutí bylo špatné, protože on je ideální kandidát a vůbec nechápe, že to nevidíme.

Při zamítavém telefonátu jsem se od neúspěšného kadidáta dozvěděla, že on by s námi stejně nepracoval, protože má naše firma špatnou barvu aury.

Jedna paní mi vyprávěla svoje milostné trápení a problémy a strašně chtěla poradit - to mi přišlo spíš smutné, ale zpětně to považuji za humornou historku...

@trdelnik234 IT občas headhuntuju pro zábavu :D Tam jsou ti programátoři zase úplně jiný materiál :D

trdelnik234
5. pro 2023

@anetka1701
Su no,su to zlaticka,ked vies ako n'a nich 🤣🤣🤣

trdelnik234
5. pro 2023

@anetka1701
Diky diky...
Skvele

fyii
5. pro 2023

@anetka1701 tvl a ja si myslela, ze delat HR je docela fajn prace.. ke me se dostavaji zajemci prave az kdyz projdou skrz HR a nekdy je to taky fakt vyzivny... me jednou taky volala manzelka nejakyho adepta na vedouci, ze si nepreje abych manzela zdrzovala pohovory, ze ma zajem aby pracoval- tak na to jsem ji odpovedela, ze ja taky mam zajem aby pracoval, jen v jine firme🙂 dodnes se tomu lide smeji, co to bylo ta material

trdelnik234
5. pro 2023

@fyii
To fakt?!

anetka1701
5. pro 2023

@fyii no HR většinou schytá právě tu první vlnu, bohužel :D Některý z těch historek jsou z našeho nultého kola - telefonického - protože po pár letech, kdy jsme se s kolegy brodili opravdu haldou divnolidí na pohovorech jsme zavedli první síto po telefonu. Kroutím hlavou pravidelně...

O tom, že pohovory jsou zbytečné mě už přesvědčovalo mnoho lidí... Že prej od toho je zkušebka :D Tak jasně... tři měsíce platu, lékařská, zaškolení, pracovní oblečení je zadarmo, hlavně že člověk nemusí dorazit do firmy a představit se, žejo... Několikrát jsem už slyšela, že psát životopis nebudou, že to je naprosto nepotřebné a že mi všechno řeknou. Nebo taky, že se přijdou podívat a pak se rozhodnou, jestli mi o sobě něco řeknou...

fyii
5. pro 2023

@trdelnik234 jojo, nejdriv jsem lapala po dechu, kdo ze to jako vola a pak jsem teda musela dost polknout.. kdyz jsem si to priradila.. dodnes se tomu jeden obchodni partner smeje, kdyz jdeme na obed, zrovna u toho byl...

fyii
5. pro 2023

@trdelnik234 hele jednoho IT mam doma a jeste za 12 let jsme neprisla na to jak na nej🙂 obcas mi prijde spis jako E.T. nez IT🙂 jestli mas nejaky manual sem s nim

anetka1701
5. pro 2023

@fyii lidi z IT jsou věčné děti :D Musíš se tak k nim chovat a bude to fungovat :D Taky mám doma programátora, je to svět sám pro sebe... větší půlka z nich jsou někde na autistickém spektru :D ale jsou děsně fajn... Chodím si k IT odpočinout... manažeři z automotive a technici, které nabírám nejčastěji jsou strašnej materiál...

fyii
5. pro 2023

@anetka1701 no jasne, ono placat jinym cas nic nestoji... vetsinou to neni jen o jednom cloveku... fakt kdyz prijimam nekoho tak teda fakt chci nekoho, kdo ma alespon zajem.. pokud je mu tezko napsat i kratky zivotopis, tak to asi moc vazne nemysli... chapu, ze u vyuceneho chlapa, ktery maka rukama, nebudu mit v zivotopise buhvico, ale alespon ten zaklad je fajn vedet...jako nekteri lide jsou fakt za trest... ten cas musim pak nekde vzit jinde, nebo hodit vecer nocni, kdyz deti spi... ale to uz nikdo nevidi

fyii
5. pro 2023

@anetka1701 vidis, ja mam taky doma programatora.. taky ho podeziram, ze ma PAS🙂 pac to je fakt matros... nechces mi najit praci🙂 jsem operations manager v logistice🙂 a nejsem tak strasna..

anetka1701
5. pro 2023

@fyii lokalita? 😅

fyii
5. pro 2023

@anetka1701 kdekoliv.. jsi skoro sousedka🙂 Kolin, Pha, Podebrady, Pardubice... je mi to asi jedno, kdyz to stoji za to

trdelnik234
5. pro 2023

@fyii
Mam,ale zadarmo to nebude 🤣🤣🤣

trdelnik234
5. pro 2023

Nie ale vazne...
Chce to.presne a logicke pokyny..
A dobre nacasovane..
Stoji ma to trosku namahy,ale vo vysledku mam presne to,co po nich chcem.
Ja robim.IT projekty,v teame mam jak developerov tak aj sietarov (neviem cesky termin) ci IT support.
Zlati chalani.

fyii
5. pro 2023

@trdelnik234 vis kolik uz me staly vitaminy, abych s nim vubec prezila🙂

trdelnik234
5. pro 2023

@fyii
Pocuj,robim projekty s HR a to je oprus..
Oni nevedia,co projekt obnasa..
Vies kolko litrov vina som za tie roky vypila,aby som rano zase prisla kludna do prace a nezabila ich?
IT zadas ulohy, dostanes vysledok.Blbe zadanie=blby vysledok.Ok,logika.
HR=zadas ulohy a cakas. Vysledok je Ko lebo oni si zadanie upravili🤣🤣🤣

fyii
5. pro 2023

@trdelnik234 tak developera mam doma... logicke pokyny davam a do toho jeho hlaska..ted ne:( jako pokyn vyzvedni deti v 15,30 za minutu pet stoji pred brankou a ze zajedu do garaze a on vybehne, minutku jen vyzvednu zlaticka... tvl. ale skolka byla do 16 hodin😉 na to manual nemas vid🙂

trdelnik234
5. pro 2023

@anetka1701
🤣🤣🤣
V Cesku musi byt krasne..
To vo Fr sa ludia beru strasne vazne

fyii
5. pro 2023

@trdelnik234 jako ptam se na ty modni kreace co nosi.. drahy oblek a k tomu nejaky outdorovy krusky😨, tvl. jako fakt... a pry takhle chodi vsichni, tomu se mi nechce verit.. a kdyby k tomu jako boty nemel, tak nereknu... k tomu ten batoh na zada... no popravde, uz jsem to vzdala... a to jim tam pry dela i par zenskych... na otazku jak vypadaj, pry normalne, ale ja se obavam, ze kdyby mela tri oci, tak on si toho ani nevsimne... 🙂

fyii
5. pro 2023

@trdelnik234 hele ja si kolikrat rikam, tvl dokazu odridit ve firme 150 lidi, ale tohle co mam doma kolikrat fakt nedavam... jako on je chytry, ale do zivota to fakt neni... jen doufam, ze ty nase deti maji nejaky prakticky geny taky ze me... 🙂

trdelnik234
5. pro 2023

@fyii
To ti robi naschval,lebo ho to otravuje.
Zadanie pochopil, ale nespravil to,lebo sa mu to nehodilo..
Manual n'a toto nemam.
V takych pripadoch otravujem tak dlho,kym nevidim,ze to nie je spravene.
A v dostatocnom predstihu.
PO case ich to bavit prestane a urobia to bez kecov.
Ale je to oprus..
Doma toto nemam nastastie.
Doma vladne poriadok a disciplina 🤣🤣🤣

trdelnik234
5. pro 2023

@fyii
🤣🤣

fyii
5. pro 2023

@trdelnik234 bez kecu udela jen to, kdyz neco chce on po me.. jinak ma zlepsovaky na vsechno... jeho otravuje snad vsechno, ja , deti, dom.prace, proste vsechno... 🙂 ale vzhledem k tomu, ze chci doma klid tak spoustu veci neresim s nim a resim si sama... jako je to narocny, ale porad si rikam, ze si clovek zase jinde tak moc nepomuze..jako vydela,ale to ja taky a muzeme hodne cestovat, koupime si co chceme, co mame radi i deti, tak si rikam, ze jeste nam je houby zle.. ale jako ne ze by me kazdy tyden nevytocil do vrtule🙂

fyii
5. pro 2023

@trdelnik234 kde jsi ve Francii?