Ahoj holky,potřebuji se zeptat, zda máte od zaměstnavatele služební telefon. u nás jsem si ho musely vzít tento měsíc, s tím že nám budou srážet ze mzdy 250Kč a to co provoláme nad tento limit, samo zaplatíme. celkově to ročně tedy bude činit 3000Kč. Zdá se mi to tedy trochu hodně, když si připočtu, že platím svůj soukromý telefon za 800 Kč měsíčně a ted ještě toto. Jak se mám bránit?
Mám, o tarif se nezajimam, soukromé hovory volám ze svéh. Ale i kdyby sem tam z pracovniho, nevadilo by to. Firma má mobilů tolik, že maj sazbu nízko.
@misulka84
Po dosazeni limitu bych uz neudelala ani jeden pracovni hovor s tim,ze to proste odmitam platit.
Pochybuju,ze jectohle vubec legalni.A jestli firms resi tohle tak bude asi ve srackach a poohlidla bych se po jine praci.
Mám služebni telefon i tarif. Telefon mám na dvě sim, mám v něm jak soukromou tak služebni Používám obe. Zaměstnavatel strhává 10%. Dělá to max 50kc na výplatě.
@misulka84 sluzebni mobil mam abych mohla služebně volat. Vse plati zamestnavatel. Je tam nějaký limit, nad ktery bych platila svoje soukrome hovory sama ( strhli by to z vyplaty) ale to se za 10 let stalo jen jednou jedne kolegyni z 20 lidi. Aby mi dali mobil a mesicne strhavali 250, tak to at si ho nechaj, tolik neplatim ani za svuj soukromy.
@pospis 10% z ceho?
@zelenaesmolda z účtu za telefon. Můžeme ho používat i k soukromým účelům. Většina kolegu ma jen ten služební. Já si zatím nechávám obě simky.
@misulka84 Normálně zákonem. Pokud telefon nehodláš používat pro soukromé účely, tak není možné, aby si zaměstnanec platil náhrady za vyřizování hovorů souvisejících s pracovní činností ze svého.
@jelenice_zavodnice take se mi to cele nezda, budu resit s nadrizenou, 3000 rocne je dost, to bych poslala radeji na sporeni a ne na firemni telefon
Na tohle bych nepřistoupila... Používala bych služební telefon výhradně ke služebním účelům a odmítla bych podepsat srážky ze mzdy - nemají na to nárok to srazet tolik peněz...
Spatne jsem si to precetla, je tam nastaveny limit 250Kc mesicne a co provolame navic, tak nam srazi ze mzdy. Ale i tak je to tedy pekne blbe, preci nemuzou chtit platit sluzebni hovory, kdyz soukrome volat nebudu vubec. Od toho mam vlastni mobilm
@misulka84 samozřejmě záleží jak moc služebně telefonujes a kolik je cena volání. Nicméně, nikdo ti nesmí sáhnout na plat, pokud mu nepodepises srážku že mzdy. A tu se můžeš rozhodnout prostě nepodepsat 🙂
@anetka1701 a to nam nedali, vubec nema prehled kolik szoji volani do ostatnich siti, takze treba lehce tento limit prekrocim a budu platit. Fakt uz mam dost, vlastni pocitac na praci a jeste platit telefon, to se fakt vyplati.
Mam služebni v americkym korporatu. Telefon samozrejme zdarma, limit tam nejaky je, nikdy jsem neprekrocilaa to volam do US a Nemecka denne.
Mám služební, neplatím nic. V bývalé firmě byl limit 500Kc a co bylo navíc, tak se platilo...ale to se snad nikdy nikomu nestalo. Byl tam nejaky extrémně výhodný tarif a krom šéfa nikdo nikdy vic neprovolal.
Mně to výhodné nepřijde. Já mám služební telefon s neomezeným voláním a SMS, jedno jestli soukromě nebo pracovně. Omezená mám jen data. Telefon pro svou práci potřebuji, beru ho jako výhodu, nemusela jsem si koupit přístroj a nemusím si platit žádný soukromý tarif. Naopak mám na firmu ještě jedno číslo pro děti s výhodným tarifem, neomezené volání, neomezené SMS, jen na data je jakýsi limit. To mě stojí něco přes 2 stovky.
Služební mobil jsem měla a neplatila sem vůbec nic, navíc s povolením používat ho k soukromým účelům včetně dat neomezeně. Přijde mi divné, že ti ho dají a ještě to budou něco srážet
@misulka84 Manžel má služební telefon a nic na víc neplatí. V minulé práci měl také služební a z něho volal poměrně dost a také nic neplatil.
Jinak můj táta měl služební telefon a u nej to dělali tak, že mu vyjeli každý měsíc výpis hovoru, kde byla telefonni čísla komu volal. A pokud se nevešel ze soukromými hovory do určité částky tak mu to ztrhli. Ale je pravda, že to bylo cca před 15 lety a ty tarify byli jinde než jsou teď.
Asi bych si nejdřív přečetla pořádně podmínky. Taky to může být tak, že má firma za 250kc neomezený tarif, který hradí a to , co je navíc, mohou být skutečně jen soukromé věci typu SMS jízdenky, DMS, hovory na placená a zahraniční čísla atd.
@patypresdevaty i to je mozne, akorat nikomu nedali zadny papir, abychom videli co a jak se tedy plati,holky moc vsem dekuji za prispevky
@misulka84 na tvém místě bych se v klidu sešla s člověkem co to řeší a požádala ho o informace. Pokud máš něco platit, musíš znát podklady - nejde aby ti někdo halabala strhaval peníze z tvoji výplaty... Takže požádat o tarif, spočítat si kolik toho cca. pracovně provolas a pokud by to víc než těch 250, ozvala bych se. V případě stržení ceny hovorů z platu musí mít zamestnavatel podklad, výpis hovorů, fakturu... A hlavně tvůj pisemnej souhlas. Pokud ti to nedá, nemá nárok sahat ti na peníze. Nikdy.
Mzdová účetní vám vysvětlí přesně co a jak. Podle mne jste to celé popletla. Já si myslím,že máte fa paušál na volání fa hovoru atd kvůli práci a že je nastavený na limit 250,- ten se běžně dává aby se nevolalo na placené linky atd. Pokud by po vás fa chtěla 250,- ok,co mám v ceně? Opět info v účtárně. Dneska když je neomezená za 500,- pro běžného člověka ,sama mám za 350,- tak nechápu 2veci. Velká či jakákoliv fa a cena 250,- ? Blbost a vy za 800,- blbost. Zjistěte si jak přesně to je v práci a pak uvažujte,zda se Vám nevyplatí hodit své číslo na kredit a volat z pracovního.
@misulka84 250kc mesicne u sluzebniho telefonu? To se posrali ne?To je vysmech :D
To na vas jeste vydelaji takhle, ne? Ja mam plne placeny sluzebni telefon, a to jsem doma na rodicaku, je v nem 1,5 GB dat a neomezene vola o a SMS a vim, ze to sefa vyjde tak na tri stovky baj vocko.
Služební mobil mám a tarif jsem si mohla vybrat, pokud ne,nechala bych mobil v práci. Z peněz za RD potřebuji platit důležitější věci než telefon.