Holky jak se postavit proti sikane v praci od kolegyne? Jednu kolegyni uz fyzicky napadla, ale napadena kolegyne nepodala stiznost, protoze pritel te zrudy je manazerem. Co delat?
@sigyn To ne, vsichni jsou posra**. Krom me a te kolegyne nikoho jineho nenapadla. A jeji pritel je manazerem. Tedy patova situace.
Hledala bych práci jinde. Nad tím manažerem nikdo výš není?
Jestliže to bereš, berete takto, že tím, že má přítele manažera je to pro vás patová situace, tak se bránit nelze nijak.
pasivní řešení - hledat jinou práci
aktivní řešení - nahlásit na vedení, u lékaře, ta napadená, případně policie.
Bud nahlasit na vedení nebo odejít, za ty nervy to fakt nestojí. Měla jsem kdysi takovou vedoucí, narovinu jsem se jí postavila a dala pokoj, ale některé jsou ještě větší hyeny.
Řešila bych to rázně,ty nervy za to nestojí...
A co ze je manazerem? U nas sikanu na pracovisti resiva i PCR.
Kde neni zalobce, neni soudce. Kdyz to nenahlasite a neco se semele, reknou vam - vsak jste si nikdy nestezovaly, tak co.
@te_reza Urcite je, jenomze vite jak to chodi. On bude stat za ni.
@koordinatorka_odboje Chapu, ale co nahlasit? Nadavky? Co mi reknou? Leda me vysmeji ☹️
co to nahrat at mas dukazy?manazer to musi resit,pokud ne,tak bych se obratila na jeho nadrizene s tim,ze on to pro stret zajmu odmita resit.
@zelenaesmolda Jsou na pracovisti kamery.
kamery ale vetsinou nezachycuji zvuk,jenom obraz.navic k zaznamu nema pristup hned tak nekdo,vetsinou je treba zadat policii.
Natočit její chování a dát na sociální sítě. Zároveň s tím odeslat zadost o ukončení pracovního poměru...
@zuzineckah
tak to bych rozhodne nedelala,mela by z toho jeste problem autorka.nemuzes zverejnit video s nekym bez jeho souhlasu.
@zuzineckah kvuli GDPR nelze zveřejnit video či fotku bez souhlasu. Jeste by měla na krku TO...
@zuzineckah Nemuzeme mit telefon na pracovisti.
Jak postupovat? Resit to na personalnim? Poslat jim postou stiznost? Ono to resit nechce nikdo. Nebo jak jim pohrozit aby to resili?Tohle se preci nemuze dit na pracovisti.
@zelenaesmolda Ma pristup bezpecnostni pracovnik. Ten ma na starosti kamery... Nebo jim pohrozit policii?
prestan hledat vymluvy proc to nejde,copak nahravat se da jenom telefonem?nahrej si jeji chovani,pisemne informuj manazera.pokud ten to odmitne resit,informuj jeho nadrizene.
@zelenaesmolda Rozumis ze nesmime mit na pracovisti nic? Jak mam nahrat jeji chovani? Nemuzu mit nic pri sobe, jenom svoji pracovni karticku.
@zelenaesmolda Navic to dela rafinovane, sofistikovane a holka co byla napadena se boji to resit.
hodinky?propiska?to snad mit u sebe muzes ne?maly diktafon nekam strcis,treba do podprdy kdyz na to prijde
@zelenaesmolda Neee. Nic. Nic kovovy. Zadny diktafon, nic. Jinak bych to nepsala sem kdybych mela tu moznost.
@zelenaesmolda A v cem mi pomuze propiska?
existuji propisky,ktere v sobe maji prave ten diktafon...
@zelenaesmolda To neprojde. Na pracoviste vstupujeme pres ram jako na letisti.
@zelenaesmolda To nejsou vymluvy, ale fakta.
Po mě šla tenkrát docela natvrdo přímo manažerka, když jsem se pak v práci sesypala z přeprácování a nervů a volala s brekem chlapovi ať pro mě dojde po práce, že už to nezvládám, tak jsem jí dala výpověď a od té doby byl klid a ještě mi dala benefity ať zůstanu.
@cherie24
tak to je celkem logicke,bala se,ze by z toho mela ona pruser kdyby se to resilo s psychiatrem 🙂
Pohrozit hromadnou výpovědí?