Proplacení výpisu z lékařské dokumentace kvůli vstupní prohlídce. Má zaměstnavatel povinnost?

juliette
18. led 2023

Ahoj, prosím - nevíte náhodou, jestli má zaměstnavatel povinnost proplatit výpis z lékařské dokumentace kvůli vstupní prohlídce do zamestní. Absolvovala jsem vstupní prohlídku, za výpis z dokumentace jsem zaplatila 600,- Kč a dnes mi můj zaměstnavatel řekl, že to není jeho povinnost proplatit mi to. Pracuji jako asistentka pedagoga v státní skolce. Děkuji.

hojda
18. led 2023

u nás proplácí

ireniq
18. led 2023

Mně řekli, že mi ji proplatí po skončení zkušebky. Ale jestli je to jeho povinnost nevím...

mollyweasley
18. led 2023

@juliette Je to jeho povinnost, naprosto bez debat.

j.a.n.i
18. led 2023

@juliette Je to povinnost, pokud vznikl pracovni pomer, coz vznikl.

juliette
autor
18. led 2023

@j.a.n.i. @mollyweasley - nevíze prosim jestli k tomu existuje nějaký odkaz na zákon nebo tak něco, abych se na to mohla odvolat? V slusebni dobe už dávno nejsem a smlouvu mám normálne platnou 🤷‍♀️

mollyweasley
18. led 2023

@juliette Zákoník práce, z. č. 262/2006 Sb.: §101 odst. 6. Přesné znění najdeš na stránkách Zákony pro lidi.

1eso1
18. led 2023

Nevím, jestli je to v zákoně, ale zaměstnavatel hned chtěl potvrzení, že jsem to platila a obratem mi dal peníze. Ani jsem se neptala.

myrei
18. led 2023

Mě to zaměstnavatel sám připomněl, ať si to dám do vyučování, že mi to proplatí.

juliette
autor
19. led 2023

@mollyweasley dekuji.

janule0123
4. únor 2023

@juliette dostala jsem proplaceno, ale až po nástupu 😂