Podruhé na PN nezastižená sociálkou doma, bude postih?

lucka152
20. lis 2016

Ahooj, je tu někdo koho sociálka nezastihla doma na neschopence už podruhé ? Jaký byl postih? Děkuji

jx
21. lis 2016

Můžu se zeptat kdy ti přišla kontrola?

cizinkaa
21. lis 2016

Mam stejnou otazku jako jx ☺️

lucka152
autor
21. lis 2016

@jx cca 26.9

lucka152
autor
21. lis 2016

@lucka152 nebo ne cca ale jistě :D

lucka152
autor
21. lis 2016

@cizinkaa alespoň v tom nejsem sama .. poprvé mě nezastihli a vzali mi 50% nemocenské na 5 dní.. po druhé mě zastihli a potřetí zase ne

kulihrasekzeleny
21. lis 2016

A nechali vam nejaky vzkaz ze vas nezastihli nebo jak to funguje?

lucka152
autor
21. lis 2016

@kulihrasekzeleny JoJo ve stránce takové dva papíry je na nich jen který den tam byli a telefonní číslo na které se obrátit

hanulkaha
21. lis 2016

Ja jsem na PN uz od kvetna, takze vlastne uz pul roku a za celou tu dobu mi prisla kontrola pouze jednou, ale je teda fakt, ze dobu vychazek poctive dodrzuju, ikdyz jdu do zahrady, davam ke zvonku papirek s tel.cislem, kdybych neslysela zvonek 😏

lucka152
autor
21. lis 2016

@hanulkaha to já sem jim na to vyprdla museli jsme předělávat nový byt a stěhovat se docela dálku a žádat o neomezené vycházky by bylo prý zbytečné.. bylo mi řečeno že by mi je stejně neschválili

hanulkaha
21. lis 2016

@lucka152 to bohuzel ne, neomezene vychazky, resp. vychazky dle vlastniho uvazeni, dostavaji pouze vazne nemocni, ktetym jejich stav nedovoluje se treba v tu danou dobu nekam vydat protoze je jim teba zle atd... Ale jde pozadat na socialce o docasnou zmenu mista pobytu pri PN a muzes si to nahlasit kamkoliv, ale i tam musis samozrejme dodrzovat vychazky 😉

lucka152
autor
21. lis 2016

@hanulkaha což je docela kámen úrazu když polovička dělá do tří hodin a vycházky jsou nejdéle do 7 ( prý) to toho člověk moc neudělá.. ono celkově nechápu proč vůbec těhotné mají vycházky

tulikiss
21. lis 2016

@lucka152 proc maji vychazky protoze jsou nemocne, pokud nejsou nemocne tak maji byt v praci.

lucka152
autor
21. lis 2016

@tulikiss jak jednoduché říct ;) myslím si že nejsem zdaleka jediná pro koho být v práci bylo nereálné .. a to že by měla firma nechat doma když nemají práci kam těhotnou přeřadit je sice krásná myšlenka ale v praxi nějak nefunguje 🙂

hanulkaha
21. lis 2016

@lucka152 to sice ano, ale tehotenstvi neni nemoc a je to jen na dobre vuli lekarky, ze te necha doma a nejak to zaonaci na rizikove... To ze si tehotna neni duvod abys pobirala nemocenskou jen kvuli praci, pokud nemas zadny problem

lucka152
autor
21. lis 2016

@hanulkaha jak říkám takhle se to lehce řekne.. ono když v práci není domluva pošlou tě z prominutím do prde** že buď budeš dělat to a to a nebo máš prostě smůlu jdi si marodit je těžké.. a dělat s chemikálií která smrdí jako prase a 10x za směnu zvracet nic moc zážitek

hanulkaha
21. lis 2016

@lucka152 takze stezovat si, ze je to nefer kdyz si tehotna a i presto musis mit vychazky a chodi kontroly na "tehotenstvi" je blbost, ano chodi kontrola ale ne zjistovat estli si opravdu tehorna ale proto, ze si na PN, tudiz mas zdravotni problem a musis dodrzovat vychazky... Byt tebou, moc verejne nevykladam, ze jsem na PN jen kvuli praci, nahoda je blbec, nekdo te uda, prijdes o davky a doktorka by z toho mogla mit taky pekny pru...

nutricnihodnota
21. lis 2016

Mě se to stalo nedávno (teda, nezastihl mě poprvé), tak ještě nevím, co z toho bude, ale jsem pekelně nasraná. Doma jsme byli celý den a večer manžel našel oznámení o nezastižení. Jeli jsme na sociálku, za tím chlapem, jak to sakra jako myslí. Prý nemáme označený dům, ani žádný zvonek a on má fotografie jako důkaz a víc ho nezajímá. Ten jeho "důkaz" jsou vyfocený vrata a tam teda zvonek opravdu nemáme, protože nesmí být umístěn na železe, nebo v blízkosti železa. Co se týče čísla popisného, tak to dle mého názoru patří na dům a ne na vrata. Taky tvrdí, že zkoušel volat, což je další nesmysl. Prý byl u nás v deset a to jsem si četla pod oknem, jen pár metrů od vrat. I ve vedlejší místnosti slyším, jak si povídají sousedky, co procházejí okolo, takže když by někdo volal před vraty v době, kdy jsem byla ještě blíž, tak bych ho 100% slyšela. Čert vem těch pár korun, ale co mě na tom totálně sere je to, že v našem úřednickym státě si nějakej lempl může říct, co chce a nikdo s tím nic nezmůže. Úředník má prostě razítko a pravdu a já jsem automaticky lhář a podvodník. Celou dobu poctivě dodržuju vycházky (nemám žádný důvod, je porušovat) a pak si na mě může kdejakej neužitečnej kripl, kterej nic neumí otvírat držku. Nejvíc nejlepší na tom je, že už mě po telefonu zjebala i sestra a já mám teď úplnej blok, jít k doktorce. Za pár dní tam musím a pořád přemýšlím, jestli se na něco nevymluvit. Fakt se mi s nima nechce vůbec mluvit a jen při tom pomyšlení, je mi zle.

hanulkaha
21. lis 2016

@hanulkaha mam stejny problem, pracuju 12ky na JIP s infekcnimi pacienty a lezaky... Jedinou ulevu mi nabidli prerazeni z nocnich pouze na denni!
Nakonec jsem skoncila hned od zacatku na PN pro lehke komplikace, tak se to vyresilo samo 😏

hanulkaha
21. lis 2016

@nutricnihodnota 😁 neoznaceny dum jakoze ve smyslu, ze te nemohli najit? S ten listek do schranky teda asi hodil svaty Petr ne? Sou to sv..e 😟

nutricnihodnota
21. lis 2016

@hanulkaha No, on se chudák běžel zeptat na úřad (je pár metrů od našeho domu). Paní co tam dělá má na nás telefon, když by se zmínil, proč mě shání, tak by mě, nebo manželovi zavolala. Mohla jsem vylézt z baráku a ten zvonek mu ukázat.

hanulkaha
21. lis 2016

@lucka152 mam stejny problem, pracuju 12ky na JIP s infekcnimi pacienty a lezaky... Jedinou ulevu mi nabidli prerazeni z nocnich pouze na denni!
Nakonec jsem skoncila hned od zacatku na PN pro lehke komplikace, tak se to vyresilo samo 😏

hanulkaha
21. lis 2016

@nutricnihodnota cele je to postavene na hlavu, urednici jedni tribarevni, skoda se rozcilovat 😟

alicie_k
21. lis 2016

@nutricnihodnota Tak toto je hrozné 😒 My bydlíme v bytovce a zvonky máme u vchodových dveří plus každý u bytu. Ten u bytu máme funkční, ale musí se poctivě domáčknout. Ty u vchodových dveří jsou nové a jsou ok. Kolikrát mě napadlo, kdyby někdo přišel až ke dveřím, špatně zazvonil, já bych neslyšela, že bych to neobhájila a pravdu by měli oni. Vycházky dodržuji poctivě, o to víc by mě to naštvalo.

nutricnihodnota
21. lis 2016

@alicie_k No přesně, on se vůbec nemusí obtěžovat zvonit a ty mu to nijak nedokážeš. Mám pocit, že prostě potřeboval vykázat nějakou práci, nebo posbírat body tak "nachytal" hříšníka. Navíc je to pro ně jednodušší a rychleji vyřízený, když jen hodí papír do schránky. Když bych nebyla těhotná, tak bych to nenechala jen tak být, ale nebudu se kvůli čurákovi stresovat a lítat po komisích. On je celej tenhle systém pěkně nesmyslnej. Když mám migrénu, tak je mi jedno, kdo zrovna zvoní a co chce, jen se modlím, ať už táhne. A taky jsem kolikrát musela být kvůli migrénám na neschopence. Nebo když má někdo horečku, vážný bolesti, či jinej důvod k tomu, že není schopný vylézt z postele, tak má taky smůlu 🙄

alicie_k
21. lis 2016

@nutricnihodnota Na našeho rodinného známého byla kontrola asi 3 dny potom, co přišel z nemocnice po operaci zhoubného nádoru na ledvině. To mi přišlo jako vrchol. Ale pak jsem někde četla, že oni neví, s jakou diagnózou jsme na PN, tak budiž, ale i tak.
No a protože mi zatím od 3.10. ještě neráčili poslat ani korunu, tak si tak říkám, jakým právem by mě vlastně měli kontrolovat?! Ale chápu, že chyba může být i u nás v práci, dnes od rána to zjišťuji, ani nevím, pod kterou OSSZ spadám 😒
A schválnost je, že ten, kdo si pěkně na PN odjede k moři, na toho nepřijdou a na poctivého člověka, který je vlastně doma ano.

jx
21. lis 2016

A v kolik vám přišli? Chodí i večer? 🙂
Zajímalo by mě do kolika dní se musíte nahlásit, když byste byli někde na dovolené a nezastihli vás doma... Jestli to jde dokládat zpětně např. po domluvě s lékařem

hanulkaha
21. lis 2016

@jx vycházky mám od dvou a přišli v půl druhé :-/
Jinak oficiálně můžou chodit mezi 6-22 hodinou, pokud se to nezměnilo 😉

vineta
21. lis 2016

@nutricnihodnota Promiň, ale to je trochu přehnaný. Uvědom si, že jsou z 90% zvyklý pracovat s lidma, který ten systém ochcávají. Máš mít označený dům a zvonek, v opačném případě bych nechala vzkaz na vratech, tomu snad železo nevadí. Chápu, že si připadáš ukřivděně, ale házet všechny do jednoho pytle a ještě s takovými výrazy, to je fakt vcelku dost.

lucka152
autor
21. lis 2016

@jx přišli jednou 20 minut před začátkem vycházek .. po druhé asi v 8 ráno a po třetí v 19:20

blauen
21. lis 2016

Holky já se v tom našem systému vůbec nevyznám a nestačím se tady pozastavovat nad různými kontrolami. Já jsem na PN hned od začátku těhotenství. Je fakt, že první tři měsíce mi dr. nedal žádné vycházky musela jsem být poctivě doma, ale pak jsem dostala klasicky 5 hodin vycházek a když jsem potřebovala dva - tři i více dnů někde vycestovat, nebyl problém, dr. mi napsal povolenou vzdálenost od domova, kterou vždy poslali na sociálku. Kontrolu jsem žádnou nezažila, ale u kamarádek vím, že kontrola přišla kdy už přešly na mateřskou a byli úplně zmateni, mají v tom asi pěkný bordel.