Ahoj holky, už dost dlouho si pohravam s myšlenkou zřídit si svůj vlastní eshop. Prostory bych měla, tvůrčího ducha taky, nějaké nápady taky... Byl by to můj tak trochu splněny sen, na vlastních nohách a pánem svého času i pracovních výsledků. Šla jste do toho některá? Podělte se o názory a zkušenosti. Můj zatím největší strašák je vystoupit z té své komfortní zóny a riskovat neúspěch. Co když daný produkt nenajde své zákazníky, co když to zdaleka nebude ani na uziveni? 🌞 Budu ráda za jakykoli pohled a vas nazor 😉
Ahoj, já podnikám třetí rok jako vedlejšák. Hned na tvrdo bych neměla odvahu do toho jít. Chce to spoustu peněz do začátku. Ať Ti to vyjde. 🙂
Ahoj jiz podnikam rok a rikam jdi do toho ;)
Ukoncit to jde vzdy.
Eshop jsem otevrela pred cca 2mi tydny a je to nad prumer meho ocekavani.. Ale jde i o to v cem clovek podnika..
@luciilui www.dilna3d.cz vlastni projekt ;) funguji teda i na facebooku, kde jsem proste uz overena (snad mi to tu nebloknou) ale spatne se to vysvetluje :D
Kazdopadne opravdu preju hodne stesti je to opravdu fajn ja si nestezuji
Ahoj 🙂 já podnikám pár let a nej motivace byla být doma s dětmi (mám tři) a dělat co mne baví. Šiji dámsky textil a prodávám jen přes net na hand made portálech. Velká výhoda pracovnu mám doma,dělám kolik chci a hlavně stíhám i rodinu. Jen pozor teď mne naštvala OSSZ - byla jsem s malou na mateřské přešla jsem na vedlejší činnost. Až teď mi volala paní, že vedlejší můžu mít jen po dobu pobíraní rodičovského. To kdyby jsem věděla při rozhodování na jak dlouho si ho nechám vyplácet tak dám na 4roky a né na dva ušetřila by jsem na placení odvodů. Pokud máte vedlejší je to od výdělku, ale pokud hlavní už platíte minimální co je v mém případě navýšení. Je to platné od roku 2014 já se rozhodovala v létě 2014 a nikdo mne na to neupozornil na úřadě. Přijde mi to nefér,že povinnosti úředník oznámí hned ale práva už ne. Největší volovina je že na VZP mne berou jako na vedlejší činnost (tam platím podle výdělku) ale OSSZ už ne.
@luciilui Pokud budeš sama něco tvořit, můžeš začít přes Fler, který je hodně známý. Já před něj taky začínala a už tam jsem úspěšně 6 roků🙂
Vlastní eshop už mám taky pár let. Nebála bych se toho, začít se dá i v malém a postupně rozšiřovat. Taky jsem se bála, kdo si to moje zboží proboha vůbec koupí ? A pak přišla první objednávka, po ní další, pak zájemci o velkoobchod a postupně se to rozjelo. Podnikám na vedlejšák, ale už se těším, až v červnu nastoupím na mateřskou a budu se moct podnikání věnovat víc.
@luciilui nechci se chvastat ci cokoliv jineho,ale ja bych treba osobne uzivila dve osoby uplne normalne...
Kazdopadne kazdy mesic je jiny a to je proste u osvc jasne nikdy nema stejne.. Jeden mes je to nadprumer jindy prumer a muze se stat ze i podprumer... Ja osobne mam nejvetsi krizi kolem leta ( vsichni na dovolenych, venku atd) ale vyhovuje mi to nasetrit si a pak si taky uzivat leto ;)
@odrobian no jo, clovek si musi porad vsechno zjistovat a hlidat, same klacky pod nohy...
@winter no ten muj napad/vyrobek neni asi primo vhodny napr. na fler, ale verim ze pro mnoho vyrobku je jak usity...kazdopadne ten strach, jestli si ho vubec nekdo koupi je a asi bude, ale o tom ten risk je ze... 🙂
Mela bych se ucit na statnice a hlavou se mi honi tooolik napadu a predstav, ze to jsou primo muka 😍
Teda holky, lakate me.
jsem na materske se druhym a celou tu dobu premyslim, s jakym produktem jit na trh, abych se nemusela vracet do skolstvi.. trochu tu siji, ale to neni ono.
libili by se mi produkty typu @jullli-mimochodem moc pekne.
chtela jsem delat razitka, ale ten stroj je momentalne nad nase moznosti. je to vec, najit diru na trhu..
a se dari! 🙂
@luciilui Mas pravdu, muj muz treba ted dostane odmenu 45tisic(stejne jako 20tisic dalsich zamestnancu firmy), a ja, kdyz mi reditelka napise 500Kc za rok, tak jsem rada. Pritom mam daleko zodpovednejsi a smysluplnejsi praci nez treba on. Bohuzel to je dan za mnou nevhodne zvoleny obor..
nedavno jsem byla v jednom bazarku a uplne me mucila ta predstava, ze takhle to ta pani dal neutahne....chybel ji tah na branku, byla zlata, ale ja mela hned na miste sto napadu jak co udelat jinak. Nastupuju za kratko na druhou materskou, takze se podnikani samo nabizi
@nikolatje mam presne ten samy pocit. Vsude se pise, at clovek dela a podnika v tom, co ho bavi a naplnuje, ale ja stale nijak nemuzu najit to prave. Kdyz na to tlacim a snazim se neco vymyslet, akorat me to odradi, ze nemuzu nic vymyslet, a takhle to jde stale dokola.
@jullli jaks vedela/objevila svuj produkt? lakalo te to nebo uz jsi k tomu predem pricuchla?
@hz Jsem rada ze se chytla 🙂
Ja osobne jsem na tom nejak jak vy, sama v zadne vyrobe nevynikam, ale jak uz jsem napsala vyse strasne me laka a bavi reklama, ruzne marketingove tahy a takova ta tvorivost v tomhle. Dal uz jsem jen vychazela z vlastnosti a schopnosti meho manzela, sedli jsme si ke kave a ja jsem hazela ruzne vize, co nas charakterizuje, bavi a zajima nez se vyloupla konkretni predstava 😊 ale je fakt ze tenhle proces vymysleni a hledani trval tak nejak hodne pasivne minimalne rok
ja jsem uz uvazovala i o kvetinarstvi spokojenem s prodejem praline...ale vstupni investice jsou vysoke a je to kamenna prodejna....takze forma eshopu se mi jevi, jako pravdepodobnejsi. Manzel me bude podporovat v cemkoliv co nebude mit markantni vliv na nas rozpocet ;)
Tak já tady budu za černou ovci 😀. Začala jsem podnikat na jaře 2015 a zatím je to jen žrout našich peněz 🙂. Naštěstí mám skvělého muže, který tohle neřeší a podporuje mě. Nejsem manuálně zručná, takže jen přeprodávám zboží. První rok byl úplně zabitý - zvolila jsem špatnou komoditu. Loni jsem přešla na jiný sortiment a je to lepší, ale jelikož musím brát všechny položky na sklad, tak zatím v tom jen utápím peníze. Ale už teď vím, že jako hlavní činnost by mě to neuživilo. Ale do práce se vracet nechci, takže pokud si časem vydělám alespoň 5 000 za měsíc, vracet se nebudu. Práce mě nenaplňovala, byla jsem tam od rána do večera za směšný peníze.
@odrobian takže když jsem teď přešla z rodičáku na mateřskou, tak to OSSZ bude vést jako hlavní činnost, a jak zas přejdu na rodičák, tak vedlejší?
Drzim palce! S podobnou myslenkou si take hraji, ale nedostavily se jeste ty napady 🙂