Ahoj všem, v lednu mě čeká návrat do práce, úplně jiné než jsem dělala před dětmi (skrz směny, dojíždění atd.). Mám z toho šílený stres...Hlavně jak budeme dávat nemoci atd. Nemáme babičky, dědečky, tetičky. Nějaká teta na hlídání taky úplně nepřichází v úvahu, to bych mohla zůstat doma rovnou. Nebojím se práce jako takové, zvládnu vše, ale nevím, jak to reálně dáme. Na případném OČR by měl být doma rodič, co má menší finance - já, ale to by mě asi raz dva vyhodili. Kdyby zůstal doma manžel, přišli bychom o peníze. Nejsme boháči, ale do teď jsme s jeho platem a mým rodičákem relativně vycházeli, i když na vyhazování to nebylo a není při dnešních cenách. Máte někdo zkušenost, jak jste to zvládli? Jaký obor jste hledali? Před dětmi jsem dělala vedoucí v obchodě s oblečením, pracuji tam od roku 2011, ale vrátit se tam nemůžu - dojíždění kolem 45km (takže denně 90km), směny od rána do večera, víkendy v práci skoro pořád. Nižší úvazek by šel, ale skrz dojíždění (a tím pádem nižší
pracovní pozici) to přestává být tak finančně zajímavé a to si můžu najít jinou práci poblíž, i když do velkého města to mám stále kolem 20km. Doma být nemůžu a nechci, ale trápí mě představa, jak to s dětmi bude...i skrz praci, jsem důsledná a pracovitá, nechci dělat problémy....Poraďte...Předem děkuji ✨️
@l_ Manžel jezdí na montáže, nesměnuje, každopádně máš pravdu s tím, že se to prostě nějak udělat musí a stres předem nemá smysl..ach jo 🙈
Tyjo, denni dojizdeni kolem 90km je strasna ztrata casu. Hledala bych misto v blizsim miste, verim, ze urcite uspejes 🙂
O smemach nic nepisu.. proste jednou ocr on, jednou ty.. takhle to bylo mysleny.. hele dalo to spousta jinych, i samozitelek, date to taky..
Nejak to bude. Nema cenu na to ted myslet,stejne to ted nevyresis. U nas chodim na OCR ja a manzel kdyz to neni vazne nebo na doleceni si bere homeofice. To u vas nejde,tak kdyz by toho bylo moc,tak se prostridate. Ze taky by sel nekdy na OCR muz. Pak taky zalezi na kolektivu. Ja mam v tymu holky taky s detmi a je to proste normalni,ze deti jsou nemocne. Ze padnou ze dne na den...Jinak taky hlidaci babicky nemame. Tak uvidis,jak to v praci bude a podle toho to vyresite.
@l_ Já reagovala na to střídání v tom smyslu, pokud chlap pracuje na směny (nebo to lze), to je pak jiný a určitě to jde.
Presne tyhle obavy jsem pred 4 lety resila take. Hledala jsem praci na 1/2 uvazku. Rok! A nic. Tak jsem nastoupila do prace co nejbliz domovu. A diky covidu jsem mohla delat na HO. Dali jsme to! Deti jiz jsou ve veku kdy je postupne vedeme k samostatnosti. Ale byly to neskutecne stresy. Hlavne podzimni obdobi byla furt chutovka - co se nemoci tyce.
Ale ja o smenach nikde nepsala 🤷🏻♀️ proto tu reakce nechapu 🙈
My se s manželem střídáme. Jednou OČR já podruhé jde na OČR manžel. Je pravda ,že jsem teď byla v kuse půl roku se synem doma na OČR jen já. Protože to bylo dlouhodobé a mám menší plat. Ale jinak se střídame a to manžel nedělá na směny.
Nasaď dětem imunoglukan sirup - je dražší ale
investice se vyplatí. Opravdu účinkovat začne za 3 měsíce a musí být odstup od jídla. Dávali jsme před spaním a pořádně protřepat. Syn je nemocný co chvíle, ale jednou jsem se na to zaměřila a byl zdravý září až listopad. Pak jsme polevili a nemoci se vrátily. Chce to důslednost. Teď už měsíc zobe imunoglukan tablety, protože jde do první třídy, tak ať ve škole nechybí. Doufám, že se úspěch znovu dostaví.
Tak to je dobre, ze to resis uz tedka. Protoze jestli nemas hlidani uz tedka pro tak male deti a s penezi si nezijete jak kralove, to budes mit pak problem se vsemi prazdninami co v roce jsou a to nejvic s letnimi, kam deti das. Za me nejlepsi reseni hledat praci ve skolstvi. Kucharka, ucitelka ve skolce. To by si pak pokryla veskere prazdniny.
Můj muž teda pracuje na ty směny, já mám zkrácený úvazek ve školství, a máme jednu babičku. Díky tomu jsem za školní rok byla na OCR jen jednou,tři dny.
Jo a letos jsou letní prázdniny 9 týdnů. Dovolená mi ani ve školství nevyjde na všechna volna.
Je možnost abys dělala něco, kde můžeš na HO? Manžel taky jezdí na “montaze” … OČR zůstává na me, ani jednou nebyl s nemocnou dcerou doma, brala jsem si OČR a nutné věci řešila z domu, ať nekomplikuju život, ale z charakteru me práce to jde, což třeba jako prodavačka těžko 😒na OČR nebo neschopence jsem byla téměř každý měsíc … když už se dcera drzela, tak jsem nějaký ten bacil parádní chytla pro změnu já .. to bylo to s čím jsem nepocitala 🤣před nástupem do práce … Btw 6 let doma na RD- to budeš mít za chvíli školáka - tam bych se bála spis těch prázdnin .. jak řešit než OČR
@janule0123 píše před dětmi. Takže školka a škola. OCR i prázdniny.
@l_ Že se logicky nemůžu střídat s chlapem, který je doma pouze na víkendy a to někdy i 1x za 14dní. Rozumíš už nebo je třeba to stále probírat dokola? Nikdo netvrdil, že jsi něco napsala ty, chápeme se?
@rozitta Znám ho a u dcery nulový výsledek. Včetně kolostra atd. Starší dcera první rok ve školce prakticky promarodila, pak to jak mávnutím kouzelného proutku skončilo. Ale určitě něco nasadím, pro dobrej pocit, i když vím, že je to stejně buď a nebo.
Ale ona myslela střídat na ocr.jednou půjde na ocr on podruhé ty.nejak nechápu co s tím mají společného směny
@bara88 Jak se bude střídat manžel, když bude pracovně pryč? Dojede ze zahraničí zpět během noci, co mu oznámím, že má dcera horečku? Nebo si budeme plánovat nemoci tak, aby byly jen, když bude zrovna o víkendu doma? Buď si stojím na vedení nebo ? Chápu slovo střídání, ale jak se můžu střídat s někým, kdo tu fyzicky není? 😁 Ale jsem ráda, že vás baví se pitvat ve slově střídání místo tématu, který jsem založila. Nic ve zlém.
Ano ,třeba že dojede ze zahraničí a nebo prostě vezmeš den ,dva ty a až dojede bude na ocr on
Chápu jak to myslíš s těma montážema, takhle pracuje příbuzný (zatím bez dětí), ale prostě v pondělí ráno nasednou do minibusu, odjezd na montáž (většinou mimo ČR) po týdnu až dvou návrat domů. Tam není moc možností se sbalit a jet domů. Musel by po vlastní ose, to taky není úplně jednoduchý a levný.
Takže to bude na tobě, no... Radu nemám, jenom jsem chtěla říct, že tě chápu 🍀
@janule0123 Prázdniny nějak dáme, manžel 2 týdny dovolená, já dva týdny (oba zvlášť, ne společně), školka funguje první 2 týdny v červenci. Zbývají nějaké 2 týdny a ty se budou muset nějak poresit.
@emillyhk Děkuju ti.. konečně někdo s normálním a milým příspěvkem (samozřejmě, že je jich tu i víc), kde necítím nějakou jizlivost, i když bez rady.
@bara88 Děkuji za radu 🙂
@kakba Rozumím, kamarádka dělá asistenta pedagoga, ale musím říct, že tak trošku neexistuje absence během školního roku...prázdniny poresene, to ano, ale během roku by to bez babiček nedala. A učitelka ze mě za půlroku taky nebude. Nejradši bych se vrátila do sve prace, ale to prostě skrz okolnosti nemůžu. Tak snad do nějakého obchodu...no, bude to zajímavé. A o práci na HO extra neuvazuji, jako ano, bylo by to řešení, ale já dělala celý život v obchodě.
Co zkusit na začátek někde uklízení? Výpomoc?
@zalando Ano, ano, to mám taky v plánu - nějaký částečný úvazek na úklid/malý místní obchod...Neočekáváme, že po rodičáku půjdu hned vydělávat miliony, ale zapojit se chci. Holky výše zmiňovaly, že si nežijeme královsky, nevím, co to pro koho znamená "žít kralovsky", pro mě to znamená neřešit peníze, jezdit po dovolených, koupit si vše kdykoliv, cokoliv. Manžel vydělá skvělé peníze, ale náklady jsou náklady a o ty jeho přijít nemůžeme. Já se budu realizovat, až nám děti trošku vyrostou, do té doby budu dělat cokoliv, jen aby rodina fungovala.
😁 se nadechni a nerozciluj se na me.. v uvodnim prispevku o montazich neni ani n a pak jedes nejaky smeny a ze to nejde 🙈 tak pardon, ze jsem nepochopila kdyz reakce na me fakt nedavala smysl 🙈
@andelka tak beru, ze pokud dělala prodavacku před detma, ikdyz i vedoucí … tak těžko říct co má za skolu a umí - jestli je možnost i něčeho na HO …. Možná je to v tomto úplně mimo možnost nejake prace na HO, mozna ma něco za obor kde se dá, jen se vrhla na prodavacku, protože byla možnost prace a sedelo ji to… 😀
@janule0123 Nestydím se za to, že jsem dělala prodavačku 🙂. Dělala jsem ji u vysoké školy, protože jsem si musela vydělat na bydlení. V práci mi dali možnost vyššího postu, tak jsem zůstala u práce. Střední mám zdravku, obor nutriční asistent, ale od školy, tzn. 14let to nedělám.
@l_ Díky za vše a hezký den 🙂
Tak se s manzelem stridejte.. porad jste na to dva.. ja jsem na tohle sama, ex nemocny dite idealne nechce a ze pak nemam ani na poplatky ho nezajima 😎 dala jsem i covid a zavreni skolek, x desitek nemoci atd.. sef happy nebyl, ale vedel ze mam maly dite a ze s tim.musi pocitat 🤷🏻♀️ proste resit to dle situace, rpostridat se s muzem a nestresovat se dopredu.. a v praci uvidis, jak to budou brat..