Neplacené volno více než do 4 let věku dítěte. Máte zkušenost?

24. kvě 2024

Ahoj holky,
pracovala jsem ve školství. Dcera se narodila v půlce září. Přemýšlím, že bych si protáhla "rodičovskou dovolenou" do jejích čtyř let a chystám se poprosit zaměstnavatele o neplacené volno. Co teď ale řeším je, že když pak nastoupí do školky v září, tak jak to vlastně udělat. Ráda bych s ní měla klidnou adaptaci. Tudíž by se mi líbilo, kdybych do zaměstnání nastoupila třeba v listopadu (dejme tomu). Myslíte, že do té žádosti mohu napsat prostě datum "narozeniny" až 31.října...?? Samozřejmě vím, že mi vůbec vyhovět nemusí. Máte někdo, prosím, zkušenost, jestli je to ok??

j.a.n.i
24. kvě 2024

O neplacené volno můžeš požádat do naprosto libovolného data, to zda ti zaměstnavatel vyhoví, už je věc druhá.

1pomnenka
25. kvě 2024

Měla bys nastoupit letos v září a chtěla bys až za rok? Jelikož je za měsíc konec školního roku, tak je pozdě to teď řešit. Oni s tebou počítají a nebylo by to fér.

ninive211
25. kvě 2024

Pokud pracuješ ve školství, tak spíš pochybuji,že ti povolí prodloužení volba až do listopadu,když školní rok je od září

miryp
25. kvě 2024

Neplacené volno můžeš čerpat tak dlouho, jak dlouho ti ho zaměstnavatel bude ochoten strpět, tedy teoreticky i do toho konce října. Ale jelikož jsi ze školství, nastoupit máš v září a on je květen a ty teprve přemýšlíš, neočekávala bych příliš vstřícnosti ze strany zaměstnavatele, kterému jsi pozdním řešením sebrala možnost hledat za tebe záskok...