Ahoj holky,právě jsem se dozvěděla,že firma pod kterou nyní pracuji krachuje a budeme jako celek,včetně zaměstnanců předáni jiné firmě,jinak se nic nemění...ale pro mě se mění dost důležitá věc,úplně nová smlouva,jako by jsem tam zrovna nastoupila...od 1.11.2014 a vím,že budu v půlce listopadu nastupovat na neschopenku,pokud budu mít štěstí,tak se do práce hned nevrátím (IVF,těhotenství). Můj zatím ještě nynější zaměstnavatel o tom ví,bojím se,že mi nový zaměstnavatel smlouvu nebude chtít dát pokud se tohle dozví a co teď??? Nejhorší je,že aby jsem dostala peníze z pojišťovny v době pracovní neschopnosti,musím mít smlouvu na dobu neurčitou a nesmí mi běžet výpovědní lhůta. Když se rozhodnu,že novému zaměstnavateli tento fakt neoznámím,může mě ve zkušební době vyhodit pokud se dozví že budu dlouhodobě marodit? A taky myslím že je možné aby jsem novou smlouvu dostala na dobu neurčitou bez zkušební doby hned od listopadu,ale co když mi takovou smlouvu nedají,co pak? Mám nárok práci odmítnout? A mám v takovém případě pokud ji odmítnu nárok na odstupné a výpovědní lhůtu? Jsem z toho úplně blbá,nevím co dělat,řeším to hlavně kvůli té pojistce,vyplácí pro mě dost vysokou částku v nemoci,která by určitě chyběla kdyby nechodila :(
@dancatinterova To nemůžu,doktoři mi nenapíší neschopenku jen tak ☹
Tak to je špatný, protože jinak dostanete asi hodně málo peněz, vypočítává se to z platu, ale pokud budete začínat úplně odznovu, tak je to na nic...:-/
Já si myslím, že v případě takovéto změny zaměstnavatele nový zaměstnavatel přejímá zaměstnance tak, jak jsou, tedy i s jejich smlouvama apod. Tzn., že u Vaší smlouvy by mělo dojít jen ke změně názvu zaměstnavatele, ale ne tomu, že je platná již nyní a je na dobu neurčitou apod.
Snad máte všechny pravdu,pokud by se změnil jen název firmy a zůstala mi doba neurčitá bez zkušební doby tak není co řešit...doufám že to tak bude,díky moc za rady 🙂 ..není nad to si to parádně načasovat 😉
A nemůžete na tu neschopenku odejít již ted, dokud jste v tom zaměstnání, kde máte smlouvu na dobu neurčitou?