Ahoj holky potřebuju radu, jsem na RD, kterou mám na 2 roky, přitom chodím na půl úvazku do práce, měla bych v dubnu nastoupit na MD, z kterých peněz se počítá výše MD, z váše mého platu na půl úvazek a nebo z předchozího "plného" platu ještě před první MD? Můžete mi někdo poradit ?? Díky
ano,diky moc!
@j.a.n.i Mě se tohle téma asi taky týká, chci se zeptat, zaměstnavatel chce, abych se vrátila předčasně do práce (flexibilní pr.doba). Hodně o tom uvažuji, ale na druhou stranu chceme co nejdříve druhé dítě...Musím tedy, kdybych na nabídku zaměstnavatele přistoupila, znovu odpracovat dny, potřebné k pobírání MD?Nebo, když budu stále na 3leté RD, se mi bude počítat, již čas odpracovaný předtím (na plný úvazek)?
Mám nárok i na současné pobírání rodičovského příspěvku ?
@michaelka83 Nemusíš odpracovat žádné dny, nárok na mateřskou je vázán pouze na trvání pracovního poměru a ten ti trvá stále, bez ohledu na to, zda pracuješ nebo si na RD. A nárok na pobírání rodičáku máš stále, pokud dítko do 2 let bude v jeslích max. 46 hodin měsíčně, u staršího to už nikdo neřeší a rodičák máš taky.
@j.a.n.i Děkuji🙂 Takže když teď dám malého (2roky) do jesliček na dva, tři dny v týdnu, můžu tedy zároveň do 3let jeho věku pobírat i rodičík v plné výši - 7600Kč? Nebo musím něco nahlašovat na sociálce atd?
@michaelka83 Jo, pokud mu už byly 2, tak můžeš a nemusíš nikde nic nahlašovat.
@j.a.n.i Až takhle je to jednoduchý?🙂 tak to je super! Díky!
@michaelka83 Ještě se zeptám - a jak je to s daněním příjmů, placením sociálního a zdravotního pojištění? Kolik hodin si můžu max.odpracovat? děkuji. 🙂
@j.a.n.i Ještě se zeptám - a jak je to s daněním příjmů, placením sociálního a zdravotního pojištění? Kolik hodin si můžu max.odpracovat? děkuji. emoticon
@michaelka83 daně Ti počítají v práci ne,stejně jako srážky na pojištění a odpracovat a vydělat si můžeš kolik zvládneš,já byla v práci od roku a nikde jsem nic nehlásila-pro malého jsem měla paní na hlídání
@michaelka83 Sociální a zdravotní normálně platíš a není žádné omezení kolik si můžeš vydělat a kolik hodin můžeš pracovat, já třeba pracuju na plný.
@tadlen Pokud ses vrátila do původního zaměstnání tak z toho původního plného.