Ahoj holky, pracuji pres agenturu na hpp, mam jeste 3 dny dovolene, ktere mi zamestnavatel nechce dat, protoze je malo lidi v praci, vsichni cerpaji dovolenou. Byla jsem to tedy oznamit agenture a ta rekla, ze jim to je lito, ale dovolenou mi nemuzou proplatit ani prevest do dalsiho roku. Je tohle v poradku?
Já se obávám, že ti ty tři dny propadnou, protože je sice nějaká novelizace u dovolených, ale má začít platit až od ledna 21.
A jaká novelizace od ledna prosím? Mám od zaměstnavatele roční nárok 20 dní, jsem na HPP. A aktuálně mám ještě 19 dní letošní dovolené, tak ať něco nepropásnu (aby mi nepropadla...). Bojuji s tím každý rok s tím, že nějak vím, že ta předloňská se musí vybrat do dubna nebooo???
To záleží asi na zaměstnavateli, ne? Nám se převádí, u mamky taky, u přítele taky, všichni pracuje v jiné firmě
@verulevrtule To záleží nie na zamestnávatelovi ale ale na ZP.
Ako píše
@j.a.n.i
@jakreb No ale určitě v jiste míře na zaměstnavateli, vzhledem k tomu, že dovolenou vám neplatí stát, ale zaměstnavatel
@verulevrtule Na zamestnávatelovi je len to kedy ti ju poskytne. A nie ze ti ju neposkytne alebo prepadne. Ako tu uz bolo napísané. Tiež sa musi držať ZP a nie ze si "zmyslí". Nemôže sa zamestnávatel rozhodnúť ze dovolenka napr.za r.2020 co ti zostala ti neprevedie do ďalšieho roka. Bud ti ju poskytne alebo prevedie.
Previest ano, preplatiť počas trvania PP nie je možné.
@jakreb No jo, jedná známá má 60 dní dovolené.... Takže asi tak
@jakreb A mimochodem, mě třeba dovcu proplatili 🙂
@verulevrtule Pocas PP to nie je mozne. Porušili ZP.
@verulevrtule a co dokazuje, že známá má 60 dnů dovolené? při jaké příležitosti ti proplatili dovolenou?
@betelgeuzz to dokazuje akorat to, ze zamestnavatel porusuje zakonik prace 😁
@malenka @j.a.n.i. Ti to jistě řeknou lépe, nicméně u nás je to s vybíráníˇ dovolené už roky problém a vždycky nám dovolena byla převedená do dalšího roku s tím, že ji musíme vyčerpat do konce dubna. Letos vzhledem ke covidu mně zbyde 10 dní, mužovi 5...