Jsem povinná reagovat na RD na výzvy zaměstnavatele?

ajinka22
15. říj 2014

Ahojky,
můžu poprosit o vaše názory, co byste dělaly, jak byste se zachovali v následující situaci?
1.11.2014 bude mít Adrianka 3 roky a to znamená, že 2.11.2014 bych se měla vrátit do zaměstnání. V květnu jsem žádala o neplacené volno do 30.9.2015 a nebylo mi vyhověno. Buď ať podepíšu výpověď dohodou, kterou mi zaměstnavatel bianko poslal, nebo ať 2.11.2014 nastoupím do zaměstnání. A protože se blíží termín mého nástupu a jednatelka přijala na moje místo svojí kamarádku, tak od včera mě bombarduje telefonáty a smskami, nejdřív, abych se dne 16.10. dostavila do práce na schůzku a když jsem nijak nereagovala tak tu schůzku posunula na 30.10, samozřejmě jenom smskou. Mám pro ní připravený dopis, který ji chci dnes poslat doporučeně a kde jí sděluji, že dle zákoníka práce, prac. smlouvy a jejího dopisu začátkem listopadu nastupuji do práce a jestli mi nařizuje v neděli 2.11.2014 práci přesčas, když očekává nástup do zaměstnání 2.11.2014. Nechce se mi tam jít před tímto termíne, protože očekávám od ní nějakou boudu. Myslíte, že jsem povinna nějak reagovat na tyto smsky, které začínají slovem "Výzva"?
Díky za vaše názory

hanivasi
15. říj 2014

@ajinka22 myslim, že tady je jakýkoliv boj marný. Pokud ti šéfová nechce vyhovět v neplaceném volnu - na což má právo, tak opravdu máš jen dvě možnosti - buďto nastoupíš v tom listopadu, avšak v pracovní den, nebo dostaneš výpověď.

agne
15. říj 2014

No, asi bych se informovala u právníka... 🙂
Ovšem oficiální komunikace by zřejmě měla probíhat písemně. Ale u soudu by jim asi stačilo prokázat, že tě informovali, byť i smskou.
Ale upřímně řečeno, pokud nemáš v záloze nic jiného, asi bych si to neznepříjemňovala, protože se to tak jako tak nakonec obrátí proti tobě... 😒

kikisz
15. říj 2014

A co prodloužení mateřské dovolené? To by nešlo? Sice byste nic nepobírala, ale zdravotní pojišťovna za Vás platí pojištění až do, myslím, sedmi let věku dítěte. Tak se zkuste informovat i na sociálce. A samozřejmě oslovit ať už právníka nebo poradnu 🙂 A hodně štěstí!!!

lenkaef
15. říj 2014

Jestli je to pořád tak,že zaměstnavatel je povinnen 3 roky držet místo a pak vám může dát výpověď...je ve vašem zájmu regovat a domluvit se.Je jedno zda jste momentálně na MD.

ajinka22
autor
15. říj 2014

děkuji za vaše názory. Jinou práci mám a už v ní pracuji, zatím na živnosťák. Mám ji ve vedlejším baráku, přičemž do původní práce bych musela dojíždět asi 45 min. Víceméně mi jde akorát o odstupné. Kdybych podepsala výpověď dohodou (co myslím, že má připravené), tak bych o to odstupné přišla. Když nastoupím dle jejího původního pokynu (který jsem od ní obdržela doporučenou poštou) a na dohodu jí po nástupu nepřistoupím, tak to bude muset řešit a někoho propustit bude muset. A asi i s odstupným.
Na její smsku jsem reagovala doporučeným dopisem. Než jsem to stihla odeslat, tak změnila termín schůzky. Je to hrozně nepříjemný člověk, se kterým se už nechci vidět víc než musím. Právničku jsem taky kontaktovala. Já vím, že je to boj s větrnými mlýny, ale za to odstupné to asi stojí (jestli mne z ní neodvezou do blázince 🙂 )

johy80
16. říj 2014

@ajinka22 Dohoda je na tom, na čem se dohodnete....myslím, že nějaké odstupné by ti nabídnout měli, pokud chceš nastoupit do práce a oni o to nemají zájem.

anetka1701
16. říj 2014

Na výpověd dohodou nemáš povinnost přistoupit - měli by ti dát prostě výpověď s odstupným. Osobně bych na SMSky odpovídala, že tedy nastupuješ podle instrukcí a v neděli 2.11 budeš v práci 🙂

ajinka22
autor
16. říj 2014

@anetka1701
@johy80
Díky, díky, budu informovat, jak probíhá můj boj 🙂