Jak postupovat po skončení RD, když dostanu výpověď?

mamisss
19. led 2017

Dobrý den potřebovala bych poradit. Končím po4letech mateřskou a se zaměstnavatelem jsem se dohodla na výpovedi dohodou. Jak mám postupovat. Zajít na pracák nebo to nemá cenu a vyřídit si na z dravotní pojištovně placení ? Děkuji za názory Martina.

hanka987
19. led 2017

@mamisss Dobrý den, výpověď dohodou neexistuje. pokud jste se dohodli na ukončení pracovního poměru dohodou, PP skončí k vámi dohodnutému datu. Pokud obdržíte výpověď, výpovědní lhůta činí 2 měsíce a začíná běžet od prvního dne následujícího měsíce, při výpovědi máte nárok na odstupné, při dohodě nikoliv. Po ukončení PP doporučuji evidenci na ÚP co nejdříve, nejsem si jistá, ale myslím do 8 dnů od ukončení PP. Po dobu evidence za vás bude pojištění platit stát, přijde mi zbytečné, abyste si ho hradila sama.

j.a.n.i
19. led 2017

@hanka987 Tak pokud nemá dítě ve školce, tak stačí na ZP nahlásit, že pečuje o dítě do 7 let a taky za ni stát pojištění hradí.

hanka987
19. led 2017

@j.a.n.i To je další varianta 🙂. Otázkou je, jak to zakladatelka má/zamýšlí.

j.a.n.i
19. led 2017

@hanka987 To je fakt, ale zas většina lidí, co chce a může pracovat nekončí v zaměstnání dohodou, pokud nemají nové zaměstnání. A ti zas pak neřeší pracák.

pedagogus
19. led 2017

@j.a.n.i Třeba pracovat chce, ale pracovní doba a dojíždění do práce nelze skloubit s péčí o dítě (zavedení a vyzvednutí z MŠ) i přes to, že by se střídala s manželem apod. Nebo jiný důvod, nevím.
K otázce, šla bych na pracák, protože budš mít nárok na podporu v nezaměstnanosti. Když podpora skončí a nebudeš mít práci, tak se můžeš nahlásit na zddravotní pojišťovně jako osoba pečující o dítě nebo být sstále na pracáku.

nutricnihodnota
19. led 2017

Pokud nepotřebuješ nastoupit do jiné práce, tak je pro tebe dohoda nesmysl a přijdeš o peníze.

mamisss
autor
25. led 2017

Děkuji za odpovědi, dítě ve školce mám, to budu muset zrušit školku nebo stačí, že chodí jen na 4hodiny denně.

mamisss
autor
25. led 2017

Jinak výpověď jsem dostala , odmítla jsem nastoupit do práce kvůli pracovní době. Nestíhám , syny odvádět do školky, bohužel ani s manželem to nejde skloubit. Takže se budu hlaásit na pracák.

j.a.n.i
25. led 2017

@mamisss Stačí, kyž bude chodit na ty 4 hodiny.

mamisss
autor
26. led 2017

@j.a.n.i děkuji