Ahoj, nastoupila jsem v lednu do nového zaměstnání (naštěstí jen na DPČ).. Jsem těhotná, nyní už v 6. měsíci a od června
bych měla jít na mateřskou... Nevím jak to oznámit zaměstnavateli... Jak jste to oznamovali vy v případě těhotenství v nové
práci? Naštěstí pracuji jen pár hodin denně a pozice je dobře nahraditelná, tak snad by to neměl být problém, ale bojím se
té reakce 😕 a jak to oznámit... Díky moc 👍
Ahoj, já byla v práci rok, odešla jsem jinam a pak mě vzali za měsíc zpět. Po 2 měsících jsem oznámila, že jsem těhotná a ještě jsem musela na neschopenku. A to jsem neměla moc v pohodě šéfa. Řekla jsem mu, že s ním chci mluvit, kdy bude mít čas. A pak jsem to řekla narovinu. Asi bych nevymýšlela žádné kličky.. prostě bych to oznámila přímému nadřízenému (dříve než kolegům, aby to neprasklo dřív než to řekneš). Spíš než jejich reakce bych řešila, jak je to právně ošetřeno. U DPČ je myslím zákaz výpovědi těhotným. Ale víš, jak to dnes chodí..zjistila bych si i jestli budeš mít nárok na mateřskou nebo nemocenskou od státu, u dohod stejně jako u pracovní smlouvy jsou na to podmínky. Ale na to se neptáš, tak asi víš🙂
@j.a.n.i ja treba v 6 mesici vypadala netehotne.a kdyz nosi pani volnejsi obleceni nemusi to byt videt vubec. 🙂
@ly1987 řekla bych jim to normálně,že se mi ta práce líbí,ale vzhledem k memu stavu,budu muset v cervnu skoncit z duvodu tehotenstvi.lepsi to rict za vcasu,aby meli moznost najit si nekoho jineho nez to nechavat na posledni chvili 🙂
Mám volnější oblečení, tak to není vidět 🙂. Mateřskou atd. mám zjištěnou. To už jsem byla na sociálce, tak jsem se na vše ptala 🙂..Na to nárok mám, protože jsem pracovala 11 let v kuse, akorát teď ty tři měsíce mám práci na kratší úvazek. Zítra to oznámím vedoucí, tak snad to zvládnou v pohodě, co jim zbývá vlastně 😀 a třeba to tuší a já to nevím, ale nemyslím si 🙂
@ly1987 Myslíš, že to v 6. měsíci netuší?